Ένα Δήμαρχο Λάρνακας, πάνω κάτω σαν τον Khan, που να can!

0

Της Γιώτας Δημητρίου

Πολύ μου αρέσει αυτός ο Δήμαρχος, ο Khan Sadiq. Βρίσκω ενδιαφέρον το γεγονός ότι είναι παιδί μεταναστών και παρόλα αυτά κατάφερε κι εκλέγηκε Δήμαρχος της πόλης που τον μεγάλωσε, της πόλης του.

Παρατηρώ με θετικό ενδιαφέρον τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει αρκετά ζητήματα θέτοντας τον άνθρωπο και το περιβάλλον πάνω απ’ οτιδήποτε άλλο.

Η δε πρόσφατη απόφαση του να στήσει καμπάνια με σκοπό να γίνει επίσημα το Λονδίνο η πρώτη Πόλη Εθνικό00 Πάρκο (National Park City) με ενθουσίασε. Μια πόλη που αν και Μητρόπολη* του κόσμου εντούτοις καταφέρνει το 47% του κέντρου της να είναι πράσινο και τώρα επιδιώκει να αυτοανακηρυχθεί ως Πόλη Εθνικό Πάρκο.

Δεν θα ήταν σωστό, ούτε έξυπνο και πρέπον να συγκρίνω το Λονδίνο με τη Λάρνακα, αλλά μου ήρθε στο μυαλό ένα γκάλοπ που κάναμε στο Skala Times πριν 1-2 μήνες με ερώτηση “τι θα θέλατε να δείτε στη Λάρνακα”.
Οι περισσότεροι λοιπόν είχαν απαντήσει “πράσινο, πάρκα”.

Ως Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Κινήματος Λάρνακας και ως Αρχισυντάκτρια διαδικτυακού περιοδικού της πόλης, εύχομαι ανάμεσα στους υποψήφιους Δημαρχους των επικείμενων Δημοτικών Εκλογών (βλέπε Δεκέμβριο 2016) να υπάρχει και ένας σαν τον Khan, που να can βρε παιδί μου, να μπορεί! Να μπορεί να θέσει το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη κάποιων (λίγων) και να θέσει ως στόχο του μια ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΑΡΝΑΚΑ με όσο πιο καθαρό αέρα γίνεται. Khan το έκανε κι αυτό: έβαλε στόχο να καθαρίσει τον αέρα που αναπνέουν οι κάτοικοι του Λονδίνου).

1bΠράσινο, πάρκα, καθαρό αέρα. Αυτά χρειάζεται (και) η Λάρνακα. Αλλά, για να γίνουν αυτά πρέπει πρωτίστως να μετακινηθούν οι εγκαταστάσεις υγραερίου και πετρελαιοδεξαμενών.

Η προστασία του περιβάλλοντος, το πράσινο και τα πάρκα δεν είναι “πολυτέλειες”, είναι απαραίτητα για την υγεία και ποιότητα ζωής μας και είναι ενδεικτικό του βαθμού του πολιτισμού μας.

Η Λάρνακα είναι τόσο μικρή, σαν μια γειτονιά του Λονδίνου, κι αν ο Khan μπορεί με ολόκληρο το Λονδίνο, σίγουρα κι ένας Δήμαρχος μπορεί με μια μικρή πόλη όπώς τη Λάρνακα. Φτάνει ως προσωπικότητα και ως άνθρωπος να είναι μακριά από μίζες, σκάνδαλα και προσωπικά συμφέροντα. Ένας νέος άνθρωπος (στα μυαλά, και γιατί όχι και στην ηλικία) που να έχει τη πυγμή και να μπορεί να θέσει το ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΛΟ της πόλης πάνω απ’ οτιδήποτε και όποιονδηποτε.

  • To Λονδίνο κατέκτησε για πέντε συνεχόμενες χρονιές τον τίτλο ως η πιο δημοφιλής Μητρόπολη του Κόσμου, από το 2010 μέχρι το 2015, (σύμφωνα με την κατάταξη της MasterCard).


Από το Λονδίνο, (μέχρι τέλος Αυγούστου), με αγάπη!
Γιώτα Δημητρίου, Αρχισυντάκτρια Skala Times
Πρόεδρος Περιβαλλοντικού Κινήματος Λάρνακας

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!