Η σκέψη όλων μας στη κόλαση των πυρκαγιών που καίει το νησί εδώ και δυο 24ωρα

pirkagia-dasos

Εδώ και δυο 24ωρα η σκέψη μας είναι στις πυρκαγιές, στους πυροσβέστες αλλά και εθελοντές που δίνουν μεγάλη μάχη, αλλά μέχρι στιγμής δεν καταφέρνουν να θέσουν υπό έλεγχο τη τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, στην Ευρύχου.

Στις προσπάθειες συνδράμουν δύο καναντέρ, που έφθασαν το πρωί από την Ελλάδα και τρία από το Ισραήλ.

Από εδάφους επιχειρούν 40 πυροσβεστικά οχήματα και μεγάλος αριθμός αντρών της πυροσβεστικής, του τμήματος δασών και της πολιτικής άμυνας, καθώς και εθελοντές.

Η φωτιά έκαψε μεγάλες δασικές εκτάσεις και πλησίασε κατοικημένες περιοχές, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά τέσσερα χωριά.

Ένας οδηγός οχήματος του τμήματος δασών τραυματίστηκε σοβαρά, σύμφωνα με το ΑΠΕ, όταν το όχημα του ανατράπηκε και έπεσε σε γκρεμό. Νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και η κατάστασή του περιγράφεται ως κρίσιμη.

Σύμφωνα με το Newsbomb ένα πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών, τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Για την πυρκαγιά φέρεται να ευθύνεται ένας δωδεκάχρονος, ο οποίος ανέφερε στην Αστυνομία ότι προκάλεσε την πυρκαγιά στην προσπάθεια του να κάψει ξερά χόρτα με τη χρήση αναπτήρα στην αυλή του παππού του! Την ίδια ώρα που οι αρχές του τόπου μελετούν νομοσχέδιο όπου θα επιτρέπουν σε 14χρονα να έχουν άδεια κυνηγετικού όπλου!

Η σκέψη όλων μας, σε αυτό το παρανάλωμα του πυρός με την ευχή σύντομα να τελειώσει με όσο λιγότερες ζημιές γίνεται.
Στον προσωπικό του λογαριασμό ο φίλος και πρώην αρθρογράφος του
Skala Times, Ανδρέας Θεμιστοκλέους έγραψε:
“Μια καλή πρωτοβουλία θα μπορούσε να είναι…τα κόμματα και άλλοι φορείς και οι μηχανισμοί να καλέσουν ομάδες στελεχών τους, τα μέλη τους, φίλους και τον κόσμο γενικά, να αφήσουν το facebook για 2-3 ώρες τζαι να παν να συνδράμουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της πυροσβεστικής υπηρεσίας (ιδιωτικούς στρατιώτες θέλουμε αλλά πυροσβέστες όχι;! …χμ…). Επίσης, αντί για εκατομμύρια σε νέες προεκλογικές πχ για τις επερχόμενες Δημοτικές…ας δωθούν μερικές χιλιάδες για ΑΜΕΣΗ, τουλάχιστον, αναδάσωση και σωστές αντιπυρικές ζώνες”.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!