Έλενα Χατζηαυξέντη, τον Ιούνιο στη Λάρνακα “…από ψυχής…”

cover

Η Έλενα Χατζηαυξέντη ετοιμάζει μια ιδιαίτερη συναυλία στην Κύπρο, “….από ψυχής…” στο Παττίχειο Λάρνακας, τον Ιούνιο. Μια συναυλία της οποίας όλα τα έσοδα θα δωθούν σ’ ένα πραγματικά ιερό σκοπό.
Με αφορμή τη συναυλία αυτή το
Skala Times συνομιλεί με την Έλενα, η οποία ζει και εργάζεται στο Λονδίνο και η οποία ανάμεσα σε άλλα μας λέει ότι “Η συναυλία έχει καθαρά φιλανθρωπικό σκόπο.  Όλα τα έσοδα θα δωθούν για την ανέγερση του Ιερου Ναού Αγίου Παρθενίου στο χωριό μου τους Τρούλλους.  Δυστυχώς πέθαναν πολλοί άνθρωποι από το χωριό μου τα τελευταία χρόνια από την επάρατη νόσο και ο Άγιος Παρθένιος είναι ο προστάτης άγιος των καρκινοπαθών.
Είναι συγκινητική προσπάθεια και όλοι στο χωριό εργάζονται εθελοντικά για την ανέγερση του ναού.  Είναι μια βοήθεια για όλους όσους ζουν κάτι τέτοιο, είτε προσωπικά είτε με φίλους και συγγενείς. Για μένα είναι προσωπική υπόθεση, μιας και η αδελφή μου διαγνώστηκε και αυτή πρόσφατα και τώρα που ολοκλήρωσε τη θεραπεία της, αυτή η συναυλία μπορεί να πεις ότι είναι ένα δώρο ολόκληρης της οικογένειας μου και ειδικά της μητέρας μου, που είναι ο εμπνευστής και ο βασικός διοργανωτής, σε όλους αυτούς που έχουν παρόμοια βιώματα και το παλεύουν. Σκοπός της συναυλίας, είναι να δώσει ένα μήνυμα ζωής και ελπίδας σε όλους μας. Μαζί μου θα είναι εξαιρετικοί καλλιτέχνες όπως 
Νικόλας Πισίας στο τραγούδι, ο Νίκος Ευαγγέλου στο πιάνο, ο Δώρος Ζέσιμος στο τσέλο, η Μελίνα Harrer στο βιολί και η Ελεονώρα Ρούσσου στο φλάουτο, η Μαριόλα Χαριτίδου πιάνο, Λαρίσα Σερκουτάν ακορντεόν καθώς και η παιδική χορωδία Angelic Voices του ωδείου Σύλβα Μακκαβιάν”

 Της Γιώτας Δημητρίου

1Έλενα πρόσφατα τελείωσες τις συναυλίες σου στο Λονδίνο οι οποιες πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Να μιλήσουμε λίγι για τις  συναυλίες αυτες;
H μία συναυλία είχε τίτλο «Notes of Beauty and Longing” και πραγματοποιήθηκεσε σε ένα πολύ γνωστό ιστορικό prive club καλλιτεχνών στο Λονδίνο, το Home House, με θέμα την ξένη και ελληνική ρετρό μουσική του 1920-1960 αλλά και την ομορφιά και τη νοσταλγία.  Ήταν μια υπέροχη βραδιά με μουσικούς τον Μιχάλη Ισκά στο βιολί και τη βιόλα και τον Ανδρέα Παπαπέτρου στο ακορντεόν.  Μίλησα για την ομορφιά, τις αισθήσεις, τον έρωτα.  Ήταν παρών ο Ρώσος Πρέσβυς με τη γυναίκα του, για τους οποίους μάλιστα τραγούδησα δυο ρωσικά τραγούδια.  Διοργανωτής ήταν η LIFE ACTION TRUST, ένας οργανισμός που στηρίζει τους έλληνες καλλιτέχνες στο εξωτερικό.
Η δεύτερη συναυλία ήταν«Το παιδί με το ταμπούρλο» με τον ίδιο τον Γιώργο Χατζηνάσιο στο πιάνο, στη St James Church.  Μια εξαιρετική εμπειρία. Ήταν αφιερωμένη στα παιδιά πρόσφυγες που καταφτάνουν στην Ελλάδα.  Ήταν μια παραγωγή της AFEA PRODUCTIONS, μια νέα εταιρεία που έχει συσταθεί από μένα και τον τραγουδιστή Φάνη Μεζίνη με σκοπό την προώθηση της ελληνική και κυπριακής μουσικής και λογοτεχνίας στο εξωτερικό.  Ήδη έγινε ακόμη μια συναυλία αφιερωμένη στον Μίκη Θοδωράκη ενώ σύντομα θα φέρουμε στο Λονδίνο τον Μίμη Πλέσσα.  Ελπίζω τη συγκεκριμένη συναυλια «Το παιδί με το ταμπούρλο» να τη φέρουμε τώρα τον Ιούλιο στην Κύπρο.

Τον Ιούνιο ετοιμάζεις μία συναυλία στο Παττίχειο στη Λάρνακα. Τί συναυλια θα είναι;
Η συναυλία έχει τίτλο “…από ψυχής…” και είναι ένας ύμνος στη ζωή.  Είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από την επάρατη νόσο και αυτούς που ακόμα παλεύουν καθημερινά για τη ζωή.
Έχει καθαρά φιλανθρωπικό σκόπο.  Όλα τα έσοδα θα δωθούν για την ανέγερση του Ιερου Ναού Αγίου Παρθενίου στο χωριό μου τους Τρούλλους.  Δυστυχώς πέθαναν πολλοί άνθρωποι από το χωριό μου τα τελευταία χρόνια από την επάρατη νόσο και ο Άγιος Παρθένιος είναι ο προστάτης άγιος των καρκινοπαθών.
Είναι συγκινητική προσπάθεια και όλοι στο χωριό εργάζονται εθελοντικά για την ανέγερση του ναού.  Είναι μια βοήθεια για όλους όσους ζουν κάτι τέτοιο, είτε προσωπικά είτε με φίλους και συγγενείς.
Για μένα είναι προσωπική υπόθεση, μιας και η αδελφή μου διαγνώστηκε και αυτή πρόσφατα και τώρα που ολοκλήρωσε τη θεραπεία της, αυτή η συναυλία μπορεί να πεις ότι είναι ένα δώρο ολόκληρης της οικογένειας μου και ειδικά της μητέρας μου, που είναι ο εμπνευστής και ο βασικός διοργανωτής, σε όλους αυτούς που έχουν παρόμοια βιώματα και το παλεύουν.
Σκοπός της συναυλίας, είναι να δώσει ένα μήνυμα ζωής και ελπίδας σε όλους μας. Μαζί μου θα είναι εξαιρετικοί καλλιτέχνες όπως ο Νικόλας Πισίας στο τραγούδι, ο Νίκος Ευαγγέλου στο πιάνο, ο Δώρος Ζέσιμος στο τσέλο, η Μελίνα Harrer στο βιολί και η Ελεονώρα Ρούσσου στο φλάουτο, η Μαριόλα Χαριτίδου πιάνο, Λαρίσα Σερκουτάν ακορντεόν καθώς και η παιδική χορωδία Angelic Voices του ωδείου Σύλβα Μακκαβιάν.

Τι αναμένεις από αυτη τη συναυλία αυτή;10399642_42253119649_730_n
Να γεμίσει το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο με όνειρα, ομορφιά, ελπίδα και αγάπη…Να ταξιδέψουμε με μουσική και ποίηση στον βαθύτερο εαυτό μας ξανακοιτάζοντας από την αρχή τη ζωή χωρίς τα πέπλα του φόβου και του άγχους. 

 Ήσουν για χρόνια στην Αθήνα όπου διέπρεπες με επιτυχία. Τα τελευταία δυο χράνια ζεις και εργάζεσαι Λονδίνο. Ποιοι λόγοι σε κρατούν μακριά από την πατρίδα σου την Κύπρο;
Την Κύπρο την αγαπώ και την νιώθω πιο κοντά μου από ποτέ, γιατί στην ξενιτειά όλα τα ιδιαίτερα στοιχεία της καταγωγής σου θεριέβουν, αποκτούν άλλη δύναμη και αξία.  Η Κύπρος είναι η ιδιαίτερη πατρίδα μου σίγουρα, αλλά νιώθω πια με τα χρόνια ότι φέρω μέσα μου το σπίτι μου, το οποίο μπορώ να το πάω όπου θέλω, να το χτίσω όπου θέλω, να το τοποθετήσω όπου εγώ νιώθω και επιθυμώ.  Πάντα σε όλες τις ιστορίες και τους μεγάλους μύθους υπάρχουν οι ταξιδιώτες.  Αυτοί που φευγουν και αυτοί που μένουν.  Εγώ είμαι ταξιδευτής.  Από πάντα, είτε άλλαζα χώρα είτε όχι. Έτσι επέλεξα να έρθω στο Λονδίνο για να έχω την ευκαιρία για άλλες καλλιτεχνικές εμπειρίες και να επικοινωνήσω αυτό που αισθάνομαι με άλλους καλλιτέχνες και άλλο κοινό.  Μόνο έτσι νιώθω οτι εξελίσσομαι.

Πετυχημένη ηθοποιός, καταξιωμένη ερμηνεύτρια που κατάφερε να τραγουδήσει Χατζιδακι, Χατζηνάσιο, Θοδωράκη και άλλους σπουδαίους συνθέτες, ακόμα και στην Επίδαυρο. Τελικά τι είσαι; Ηθοποιός; Τραγουδίστρια; Και τα δυο;
Νομίζω ότι πλέον μπορώ να πω ότι είμαι ένα συνοθύλευμα τεχνών που επιλέγω κάθε φορα όποιο στοιχείο χρειάζεται και αυτό μου φαίνεται τόσο ελεύθερο.  Πάντα μου έκαναν αυτή την ερώτηση και παλιά δυσανασχετούσα με τα σχολία:“Μα για τραγουδίστρια παίζεις τόσο καλά” ή “Μα για ηθοποιός τραγουδάς εξαιρετικά”. Δεν χρειάζεται κατηγοριοποίηση. Παλιά οι καλλιτέχνες τα έκαναν όλα, έπαιζαν τραγουδούσαν έγραφαν.  Κάπως έτσι κι εγώ προσπαθώ να αναπτύξω όλες μου τις ικανότητες. 

Που θα έλεγες ότι καταθέτεις περισσότερο την ψυχη σου; Στην υποκριτική ή στο τραγούδι;
Παντού,  όπου αισθάνομαι όμορφα.  Η υποκριτική είναι τραγούδι και το τραγούδι υποκριτική.  Όταν τραγουδάω νιώθω ότι πετάω σε άλλους κόσμους και όταν παίζω νιώθω ότι έχω χώμα και νερό από κάποιες μυστικές ιαματικές πηγές και σπηλιές.  Αυτά όλα καταθέτω κάθε φορά… 

Τέλος, ποιό το μήνυμα σου στους αναγνώστες μας για τη συναυλία του Ιούνη στη Λάρνακα;
Να θυμούνται πάντα γιατί ζουν και γιατί αναπνεόυν.  Κάθε φορά που σκοτεινιάζει ο ουρανός να σκέφτονται ότι δεν είναι μόνοι.  Να θυμούνται ότι είμαστε εφήμεροι και δεν έχουμε χρόνο για γκρίνια, παράπονα, άγχος.  Να απολαμβάνουν τη κάθε στιγμή τους, να συγχωρούν όλους λίγο πριν κοιμηθούν, να αφουγκράζονται τις μυρωδιές, να θαυμάζουν και να απολαμβάνουν τα πιο απλά, ένα φαγητό, ένα λουλούδι, ένα αστέρι και πάνω από όλα να αγαπάνε τον εαυτό τους και τον άνθρωπο.
last

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Μιχάλης Ρέππας για Άννα Παναγιωτοπούλου: “Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο. Γιατί η ζωή, ούτε ζυγίζεται, ούτε μετριέται”

Δύο ημέρες μετά τον θάνατο της Άννας Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών, ο Μιχάλης Ρέππας μοιράστηκε το δικό του αντίο στην ηθοποιό. Ο γνωστός σκηνοθέτης και σεναριογράφος είχε συνεργαστεί

Ο Γάτος με τις Μπότες στη Λάρνακα

«Ο Γάτος με τις μπότες» επιστρέφει!Το θέατρο Piccolo, μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσε, επαναφέρει στη σκηνή τη θεατρική παράσταση «Ο Γάτος με τις μπότες»

error: Content is protected !!