Μιχαλάκης Μάλλας “Όραμα μου να καταστεί η Λάρνακα μια αειφόρος επαρχία”

IMG_2805

Ο Υποψήφιος Βουλευτής Λάρνακας και Δημοτικός Σύμβουλος Μιχαλάκης Μάλλας σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης μας μιλά για τη Λάρνακα, τη Συμμαχία Πολιτών καθώς και τα δικά του οράματα και στόχους.
Ο κύριος Μάλλας ανάμεσα σε άλλα μας εξηγεί και τους λόγους για τους οποίους τάσσεται κατά της ΔΔΟ.
“Η ΔΔΟ δεν συνιστά παρά μια ανύπαρκτη και ανόητη ορολογία που χρησιμοποιήθηκε αρχικά από την CIA για την περίπτωση της Κορέας και του Βιετνάμ. Εξ ορισμού είναι σοβινιστική, ρατσιστική και εμπεριέχει το στοιχείο της βίας. Το τι θα ονομάζουμε την λύση δεν έχει σημασία, σημασία έχει να είναι βιώσιμη, λειτουργική και να σέβεται στο έπακρο τις ανθρώπινες ελευθερίες. Κατά συνέπεια σαν μια χώρα της ΕΕ απλά θεωρούμε αναντίρρητο την αδήριτη εφαρμογή, απλά του Ευρωπαϊκού κεκτημένου και τίποτα περισσότερο”.

Skala Times

Κύριε Μάλλα γιατί αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές Μαϊου;
Η συμμετοχή μου στην εκλογική διαδικασία του Μαΐου, δεν συνιστά απόφαση, αλλά επιλογή ενώπιων της παταγώδους αποτυχίας της απερχόμενης Βουλής και των τελευταίων δύο Κυβερνήσεων. Σαν ενεργός πολίτης πάντα λειτουργούσα προς το καλό των συμπολιτών μου και η συμβολή μου στα κοινά ήταν δεδομένη. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι θέτω τον εαυτό μου στην διάθεση του εκλογικού σώματος γεγονός δευτερεύον, αφού το σημαντικό είναι να αγωνιστούμε για μια νέα και αδέκαστη βουλή σε αντικατάσταση της απερχόμενης.

Κάποιοι ασκούν κριτική στο κόμμα σας ότι δεν ακολουθεί συγκεκριμένη ιδεολογία και κατεπέκταση12936534_1590620661264414_5082730495777200248_n θέσεις, αλλά “μαζεύει” κόσμο από όλες τις παρατάξεις, δεξιές, αριστερές, ακροδεξιές κοκ για χάριν ψήφων. Τι απαντάτε σε αυτό;
Αλήθεια, εσείς είστε κοντά σε κάποια ιδεολογία;
Η έννοια της Ιδεολογίας στο πολιτικό σύστημα παρευθάρει και πλέον συνιστά «Δικαιολογία» για την ύπαρξη των αποτυχημένων πλέον πολιτικών σχηματισμών. Όσοι επικαλούνται Ιδεολογία, ουσιαστικά προωθούν την πελατειακή σχέση και ουδένα σοβαρό προσανατολισμό δεν έχουν σε σχέση με αυτό που επικαλούνται.
Η Συμμαχία Πολιτών δεν ” κατασκεύασε ” ιδεολογία για να σαγηνεύει τις μάζες και να κατάκτηση την εξουσία ,όπως έχει κάνει ο παλαιοκομματισμός όλα αυτά τα χρόνια. Σε μια πολιτεία μορφωμένων ανθρώπων τα ιδεολογικά συνθήματα φαντάζουν γελοιότητες κάποιας άλλης εποχής.
Η ιδεολογία που ασπάζουμε εγώ δέν ξέρω πως ονομάζεται.
Ξέρω όμως αυτή η ιδεολογία απαιτεί να εργάζομαι σκλήρα και με εντιμότητα, για ότι αναλάβω να κάνω. Ακολούθώ αυτά που διδάχτηκα από το περιβάλλον που μεγάλωσα. Να σέβομαι τον συνάνθρωπο, να αγωνίζομαι για τα δικαιώματα των ευάλωτων ομάδων, να μην υποτιμώ κανένα και να προσπαθώ να βελτιώσω την κοινωνία, αφήνοντας πίσω ενα καλύτερο κόσμο.

12417706_1548142605512220_3146512987991634594_nΠοια θεωρείτε ως τα βασικότερα προβλήματα της πόλης και επαρχίας Λάρνακας σήμερα;
Η κακοδιαχείριση του Δήμου αλλά και της κυβέρνησης, σε σχέση με τον παραγκωνισμό την επαρχίας από το κράτος, κατάστησε την Λάρνακα τον φτωχό συγγενή, τόσο σε θέματα ανάπτυξης γενικά αλλά και σε θέματα ευφορίας.
Το προβληματικό παραλιακό οδικό δίκτυο από την Δεκέλεια μέχρι το Βασιλικό και ιδιαιτέρα μεταξύ Κιτίου Μαζωτού περιορίζουν την ορθολογιστική ανάπτυξη περιφερικά νοουμένου και του γεωγραφικού αποκλεισμού μεταξύ των ερειπίων των πετρελαιοβιομηχανιών και του παλιού αεροδρομίου. Το κράτος συσσωρεύει ρύπους στην επαρχία και σχεδιάζει αλόγιστα να φέρει και άλλους στην ευρύτερη περιοχή βασιλικού, όπως πέραν των υδρογονανθράκων, της τσιμεντοποιείας, της ηλεχτροπαραγωγής ακόμα και τα σκύβαλα της επαρχίας Λεμεσού να εφάπτονται στην Λάρνακα.

Ποιο το δικό σας όραμα και προτεραιότητες για τη πόλη και επαρχία Λάρνακα σε περίπτωση εκλογής σας;
Το όραμα μου είναι να καταστεί η Λάρνακα μια αειφόρος επαρχία, αφού τόσο η γεωγραφία της όσο και ο κόσμος της αποτελούν εχέγγυο για να το καταστήσουν δυνατό. Αυτό είναι εφικτό με την υλοποίηση μεσοπρόθεσμων στόχων όπως:
Την υλοποίηση ενός Συμπαγούς στρατηγικού σχεδιασμού αειφόρας ανάπτυξης της πόλης και επαρχίας Λάρνακας στην βάση του καλού του πολίτη και των μελλοντικών γενεών.
Την Στρατηγική Συμπερίληψη του Λιμανιού της πόλης στον Αειφόρο σχεδιασμό με άξονα την Τουριστική και όχι ρυπογόνο ανάπτυξη.
Την όδευση ασφαλούς παράκτιου δρόμου από την Δεκέλεια μέχρι το Βασιλικό.
Όλες οι αναπτύξεις να γίνουν στην Βάση Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντολογικής Μελέτης τόσο στην πόλη αλλά και την επαρχία.
Το ρυθμιστικό σχέδιο Ευρύτερης περιοχής Βασιλικού να περιοριστεί στην Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων και μόνο και να σχεδιαστεί διασπορά και στην περιοχή Μονής – Μοναγρούλλι.
Στο να καταστεί η επαρχία μια κοινωνία μοντέρνα με υποδομές για όλα τα άτομα με κινητικές ή άλλες ιδιαιτερότητες τόσο αστικά αλλά και παραλιακά, στα πάρκα και τις δασώδεις περιοχές.
Στον σχεδιασμό ενιαίων τουριστικών διαδρομών στις πολλές και ανεκμετάλλευτες ομορφιές της Επαρχίας, τόσο φυσικές αλλά και αρχαιολογικές, θρησκευτικές και πολιτιστικές.
Στην αξιοποίηση εγκαταλειμμένων υποδομών όπως ο παλιός Αερολιμένας, το Λεπροκομείο, το παλιό νοσοκομείο και η Διανέλλιος σχολή.
Στην οριστική επίλυση του προβλήματος της παροχέτευσης όμβριων που πλημυρίζουν ταχτικά περιοχές όπως τις Καμάρες, το Αγ, Θεόδωρο και την παραλία Ορόκλινης.

Αλήθεια κύριε Μάλλα, ως Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας, πως βλέπετε τις εξελίξεις με τον κ. Λουρουτζιάτη;
Τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του κ. Λουρουτζιάτη από την στιγμή που οδηγείται προς τα δικαστήρια, δεν είναι κάτι που μπορώ να σχολιάσω, έχω εμπιστοσύνη ότι θα λάμψει η αλήθεια σύντομα.
Είναι μια αρχή κάθαρσης αλλά θα πάρει χρόνο η Λάρνακα και η Κύπρος να «καθαρίσουν» και να εξυγιανθούν ειδικά ενόσω υφίστανται οι ίδιοι πρωταγωνιστές στο πολιτικό σύστημα.

Σας ανησυχεί μια πιθανή “νίκης της αποχής”; Ποια η άποψη σας για την αποχή στις εκλογές Μαίου, 11425243_1411473275845821_6887578728405117036_nκάτι που απασχολεί πολλούς, ιδιαίτερα νέους που υποφέρουν από ανεργία κτλ;
Βασικά η ερώτησή σας αποτελεί απάντηση στην αρχική που μου υποβάλατε. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που κατέρχομαι, για να δώσω μια επιλογή στο απέχον εκλογικό σώμα.

Τόσο εσείς, όσο και το κόμμα σας, η Συμμαχία Πολιτών, τάσσεστε κατά της ΔΔΟ, δεν σας ανησυχεί ότι μια απόρριψη της ΔΔΟ μπορεί να θέσει σε εσαεί μονιμότητα την διχοτόμηση του νησιού μας;
Ποια λύση προτείνετε εσείς; Είναι εφικτή η λύση που προτείνετε;
Η ΔΔΟ δεν συνιστά παρά μια ανύπαρκτη και ανόητη ορολογία που χρησιμοποιήθηκε αρχικά από την CIA για την περίπτωση της Κορέας και του Βιετνάμ. Εξ ορισμού είναι σοβινιστική, ρατσιστική και εμπεριέχει το στοιχείο της βίας. Το τι θα ονομάζουμε την λύση δεν έχει σημασία, σημασία έχει να είναι βιώσιμη, λειτουργική και να σέβεται στο έπακρο τις ανθρώπινες ελευθερίες. Κατά συνέπεια σαν μια χώρα της ΕΕ απλά θεωρούμε αναντίρρητο την αδήριτη εφαρμογή, απλά του Ευρωπαϊκού κεκτημένου και τίποτα περισσότερο.

Ποια η θέση και άποψη σας για την άνοδο της ακροδεξιάς και του νεοναζισμού σε Ελλάδα και άλλες χώρες;
Σύμπτωμα της κρίσης που παρατηρείται και σε άλλες χώρες, μετά απο αποτύχημενες κυβερνήσεις. Ένα αποτέλεσμα κακών διακυβερνήσεων όπως επί καιρού Χριστόφια και τώρα Αναστασιάδη, που για καλή μας τύχη στην Κύπρο, αντί να ενισχυθούν οι εξτρεμιστές , ξεπρόβαλε κάτι θετικό ,το κίνημα της Συμμαχίας Πολιτών που θα καταστεί τον Μάιο ο ρυθμιστής του πολιτικού σκηνικού για το άμεσο μέλλον.

Αν σας ζητούσα να περιγράψετε τον εαυτό σας σε μια παράγραφο τι θα λέγατε;
Ένας ενεργός πολίτης που δεν είχε ούτε έχει ανάγκη την πολιτική, αφού καταξιώθηκε μέσα από την πλούσια και επιτυχημένη ανθρωπιστική του δράση για δεκαετίες. Ένας άνθρωπος που δεν τον άγγιξε η διαφθορά και που στάθηκε στις αξίες του ακόμα και όταν η ίδια του η παράταξη εξέλεγε τον χειρότερο πρόεδρο με την πιο διεφθαρμένη διακυβέρνηση. Ένας άνθρωπος που μπαίνει στην πολιτική απλά σαν επιστέγασμα μιας ωφέλιμης και αδέκαστης σταδιοδρομίας.

Τέλος, μέχρι στιγμή ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου της πόλης και επαρχίας Λάρνακας όσον αφορά την υποψηφιότητα σας;
Ο κόσμος όπως και όταν εξελέγηκα Δημοτικός σύμβουλος, έτσι και τώρα, ακόμη περισσότερο, ειναι θετικός αφού η θητεία μου στον Δήμο με κατέστησε ακόμη πιο γνωστό, κυρίως στον αγώνα κατά της διαφθοράς και τις παλιές νοοτροπίες.
Ότι έκανα δεν ήταν καιροσκοπικά προσανατολισμένο και γι’ αυτό ο κόσμος ανεγνώρισε το ήθος που λειτουργώ και αγκάλιασαν την υποψηφιότητα μου.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!