«Το Αρχαίο Κίτιον και ο Σύγχρονος Κόσμος της Λάρνακας»

Το Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, παρουσιάζει στον χώρο του Αρχαίου Κιτίου έκθεση με τίτλο
«Το Αρχαίο Κίτιον και ο Σύγχρονος Κόσμος της Λάρνακας».

Ο χώρος των ανασκαφών του Αρχαίου Κιτίου αποτελεί ένα μικρό μέρος του αστικού κέντρου της αρχαίας πόλης. Το αρχαιολογικό ενδιαφέρον και τα βελτιωτικά έργα των Βρετανών έδωσαν νέα ζωή στον χώρο, που από το Μεσαίωνα μέχρι τον 19ο αιώνα παρέμεινε ακατοίκητος. Σήμερα οι ανασκαφές του Αρχαίου Κιτίου περιστοιχίζονται από τις γειτονιές της Χρυσοπολίτισσας, της Παμπούλας και της Καθαρής που έδωσαν στην περιοχή μια νέα διάσταση. Η σχέση των κατοίκων της πόλης με τα αρχαία μνημεία της είναι σχέση συνέχειας, φυσικής και συναισθ…ηματικής, καθώς είναι αντίστοιχη της γνώσης και των αισθημάτων που τρέφουν προς το παρελθόν τους.

Η εκδήλωση, που εντάσσεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων, αποσκοπεί στην εμπλοκή του αστικού κοινού στον αρχαιολογικό χώρο μέσα από τις καλλιτεχνικές παρεμβάσεις 17 σύγχρονων δημιουργών.

Την Τετάρτη, 20 Απριλίου, στις 18:30, θα παρουσιάσουμε μια συνοπτική εικόνα, ένα νοητό περίπατο, στα στενά της περιοχής, από την αρχαιότητα μέχρι και τις μέρες μας και θα επισκεφτούμε την έκθεση εικαστικών παρεμβάσεων σε γκραβούρες του 19ου αιώνα που εικονίζουν τον αρχαιολογικό χώρο και τα ευρήματά του.
Η έκθεση θα συνοδεύεται από κατάλογο, σε περιορισμένη έκδοση, με τα έργα των καλλιτεχνών.
Ο κατάλογος χορηγείται από τις Υπεραγορές METRO.
KITION

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!