Καταστήματα, ξενοδοχείο και έκθεση στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας

CACHE_846X3000_ANALOG_MEDIUM_55787_763274

Τη δημιουργία καταστημάτων, μικρού ξενοδοχείου και εκθεσιακού χώρου στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας ευνοεί η Κυβέρνηση σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης. Ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από 3 οργανισμούς από το εξωτερικό και αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση αξιολογεί τις προτάσεις.

Σε δηλώσεις του σήμερα στο περιθώριο φιλανθρωπικού αγώνα καλαθόσφαιρας στη Λευκωσία μεταξύ μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και δημοσιογράφων και ερωτηθείς για το όλο θέμα ο Υπουργός Μεταφορών είπε ότι ο διαγωνισμός έγινε σε συνεργασία μαζί την εταιρεία Hermes που είναι διαχειριστής των αεροδρομίων για τα επόμενα 15 χρόνια, σημειώνοντας πως υπήρξε ενδιαφέρον από τρεις οργανισμούς και αυτή τη στιγμή εξετάζονται οι προτάσεις και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει κατάληξη στο θέμα ώστε προχωρήσει ακόμη ένα έργο ανάπτυξης που θα βοηθήσει την οικονομία του τόπου.

Σε ερώτηση από που προέρχονται οι προτάσεις αλλά και για τι είδους αναπτύξεις μιλούμε ο κ. Δημητριάδης είπε πως οι ενδιαφερόμενοι οργανισμοί προέρχονται από το εξωτερικό και οι προτάσεις αφορούν ένα συνδυασμό αναπτύξεων που περιλαμβάνει καταστήματα, μικρό ξενοδοχείο και ένα εκθεσιακό χώρο (logistics centre).

«Κινούνται μέσα στη σφαίρα του τι αναμέναμε να πάρουμε, διότι εκεί ο χώρος είναι κατάλληλος για τέτοιου είδους εργασίες» είπε.

Ερωτηθείς πότε προγραμματίζεται να προωθηθεί για υλοποίηση η όλη ανάπτυξη, ο Υπουργός Μεταφορών είπε ότι έχει αρχίσει η εξέταση των προτάσεων για να επιλεγεί η καταλληλότερη και απ` εκεί και πέρα θα γίνει διαπραγμάτευση με τον οργανισμό που θα επιλεγεί.

«Ελπίζω όμως να καταλήξουμε σίγουρα μέσα στους επόμενους μήνες, διότι είναι σημαντικό αυτό το έργο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα αεροδρόμια του εξωτερικού συνήθως έχουν τέτοιου είδους χώρους δίπλα τους, οπότε είναι σημαντικό το έργο να προχωρήσει» ανέφερε.

Παραχώρηση ασφάλειας αεροδρομίων σε ιδιώτες
Ερωτηθείς κατά πόσο έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης κάποιων υπηρεσιών ασφάλειας στα αεροδρόμια σε ιδιώτες ο κ. Δημητριάδης είπε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και εξέφρασε την ελπίδα αυτό να γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σημείωσε παράλληλα πως αυτό είναι κάτι που θα γίνει σταδιακά και πως υπάρχει η πρόθεση κάποιο μέρος των υπηρεσιών ασφάλειας να παραχωρηθεί από τώρα έτσι ώστε να απελευθερωθούν και ανθρώπινοι πόροι της Αστυνομίας.

Πρόσθεσε ότι σε συνεργασία και μεν Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης έχουν ληφθεί κάποια μέτρα στο αεροδρόμιο Πάφου όπου παρατηρήθηκε και κάποιος συνωστισμός, ενώ θα ληφθούν και επιπρόσθετα μέτρα έτσι ώστε να λυθούν τα προβλήματα και να μην υπάρχει ταλαιπωρία για τους επιβάτες.

ΠΗΓΗ:http://www.reporter.com.cy/

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!