Έργα Προτεραιότητα για τη Λάρνακα από τον Μιχαλάκη Μάλλα

Του Μιχαλάκη Μάλλα
Υποψήφιος Βουλευτής Λάρνακας,
Συμμαχία Πολιτών Λάρνακας

mallasΗ Λάρνακα, χρειάζεται την εφαρμογή ενός δυναμικού, αναπτυξιακού, διεκδικητικού σχεδιασμού, ο οποίος θα παράγει άμεσα αλλά και μακροχρόνια αποτελέσματα.
Τα αναπτυξιακά έργα έμειναν στις εξαγγελίες, ήρθε η ώρα για να αναβαθμιστεί η 
πόλη και η επαρχία μας.
Με την εκλογή μου στην Βουλή θα διεκδικήσω όλα όσα περιμένουν οι πολίτες της Λάρνακας για χρόνια τώρα.

Τα έργα που θα θέσω ως προτεραιότητα ειναι τα ακόλουθα:

1. Την εκπόνηση και εφαρμογή ενός ενιαίου στρατηγικού σχεδίου για την αειφόρο ανάπτυξη της πόλης και επαρχίας μας.

2. Την ταχεία ένταξη του λιμανιού της Λάρνακας στους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς με άξονα τον τουρισμό και χωρίς οποιεσδήποτε ρυπογόνες δραστηριότητες.

3. Τη βελτίωση της οδικής αρτηρίας που συνδέει τη Λάρνακα με τη Δεκέλεια, με έργα που θα στοχεύουν στην ασφάλεια πεζών και οδηγών και με μέτρα που θα τερματίσουν τις πολεοδομικές και ακαλαίσθητες αυθαιρεσίες.

4. Την κατασκευή της οδού Αλ. Παναγούλης στα Λειβάδια και τη λήψη μέτρων για τον δρόμο Μαζωτού – Κιτίου με στόχο τη μείωση των δυστυχημάτων. 

5. Τη λήψη μέτρων περιορισμού των ρύπων στην περιοχή Βασιλικού.larnaka_4

6. Την αξιοποίηση εγκαταλειμμένων υποδομών όπως το παλιό Αεροδρόμιο, το Λεπροκομείο, τη Διανέλλειο Σχολή και το παλιό Νοσοκομείο.

7. Την πραγματοποίηση έργων για αποφυγή των πλημμυρών από τις βροχές σε περιοχές όπως οι Καμάρες, το χωριό Άγ. Θεόδωρος και η παραλία της Ορόκλινης.

8. Τη δημιουργία εύκολων προσβάσεων σε τουριστικούς και εκδρομικούς προορισμούς φυσικής ομορφιάς και θρησκευτικού/αρχαιολογικού ενδιαφέροντος για όλους τους επισκέπτες και ιδιαίτερα για άτομα με κινητικά προβλήματα που χρησιμοποιούν αναπηρικά καροτσάκια.

9. Την εκπόνηση και εφαρμογή σχεδίων στήριξης του αγροτικού πληθυσμού και την παροχή κινήτρων σε νέους για να επιλέξουν την εγκατάσταση ή την παραμονή και επαγγελματική δραστηριοποίησή τους στα χωριά της ορεινής Λάρνακας και γενικά σε κοινότητες της υπαίθρου μας.

10. Την προώθηση μέτρων στήριξης των επαγγελματιών αλιέων μέσα σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό που θα περιλαμβάνει την καταγραφή του προβλήματος των μειωμένων αλιευτικών αποθεμάτων και τους τρόπους επίλυσής τους.


Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Ελευθερία του Τύπου στη Κύπρο διανύει την ζωή εν τάφω χωρίς να αναμένεται καμιά ανάσταση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes “Με απόφαση της UNESCO, για το έτος 2024, η επέτειος της 3ης Μαΐου είναι

Δευτέρα της Λαμπρής στην Ορόκλινη με διασκέδαση, παιχνίδια, μουσική διαγωνισμούς και δωρεάν φλαούνες και ποτό

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης κύριος Νεόφυτος Φακοντής και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου διοργανώνουν ένα υπέροχο πρόγραμμα για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6

Εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – Majestic στις 10, 11, 17 και 18 Μαΐου 2024

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου) γιορτάζεται και φέτος, υπό τον τίτλο «Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα». Το γενικό πρόγραμμα των Μουσείων στην Κύπρο συντονίζει η

error: Content is protected !!