H Νεφέλη Πτωχοπούλου στο World Art Dubai!

1Το World Art Dubai φέρνει σε επαφή γκαλερί και καλλιτέχνες από όλο το κόσμο για να παρουσιάσουν τα έργα τους. Στη φετινή έκθεση που θα γίνει από τις 6 μέχρι τις 9 Απριλίου θα παρουσιαστεί μια συλλογή σύγχρονων έργων με περισσότερα από τρεις χιλιάδες έργα ζωγραφικής, χαρακτικά, γλυπτά και φωτογραφίες. Θα υπάρχουν διαδραστικά εργαστήρια, ζωντανές παραστάσεις τέχνης, εγκαταστάσεις, περιηγήσεις τέχνης καθώς και το Διεθνές Βραβείο Ανερχόμενου Καλλιτέχνη.Πρόκειτια για μια πάρα πολύ σημαντική έκθεση για τον κόσμο της τέχνης. 
Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που έχουν επιλεχθεί για να λάβουν μέρος είναι και η ζωγράφος Νεφέλη Πτωχοπούλου.
Το Skala Times συναντήθηκε με την Νεφέλη για μια κουβέντα πριν την έναρξη της σημαντικής αυτής έκθεσης για να μας μιλήσει γι αυτή την επιτυχία της, αλλά και σημαντική στιγμή στην καριέρα της.

Skala Times

Νεφέλη τι πώς έγινε η επιλογή σου για να λάβεις μέρος στην World Art Dubai;
Μέσω της Κύπριας agent μου η οποία ζει στο Dubai επιλέχθηκαν έργα μου και έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτή την τόσο σημαντική έκθεση.

Τι σημαίνει για σένα αυτή η συμμετοχή;
Είναι μια τεράστια ευκαιρία για να προβάλω τη δουλειά μου σε ένα παγκόσμιο και αρκετά μεγάλο κοινό στο εξωτερικό. 

Τι έργα σου θα παρουσιάσεις και πόσα; 2
Θα εκθέσω πέντε έργα έργα μου από την τελευταία μου δουλειά με γενικό τίτλο “Μουσικός Κόσμος”. Πέντε καινούρια έργα μου.

Είναι η πρώτη σου έκθεση στο εξωτερικό;
Ναι αυτή είναι η πρώτη μου έκθεση στο εξωτερικό και χαίρομαι ιδιαίτερα που είναι μια πολύ γνωστή και καθιερωμένη εκθεση με καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο.

Τι σημαίνει για μια νεαρή ζωγράφο να εκθέτει τα έργα της σε μια έκθεση με καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο;
Είναι πρόκληση και συνάμα χαρά να συμμετάσχει κανείς σε τέτοιου είδους εκθέσεις, ανεξαρτήτου ηλικίας. Μια τέτοια έκθεση με καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, όλων των ηλικιών και επιπέδων, είναι κάτι σημαντικό για ένα καλλιτέχνη, είναι μια ώθηση για να προχωρήσει μπροστα με ακόμη περισσότερο μεράκι και ενθουσιασμό.

Τι σημαίνει για σένα το γεγονός ότι θα λάβετε μέρος”οικογενειακώς”;
Χαίρομαι που στην έκθεση αυτή θα λάβουν μέρος και ο πατέρας μου (Πέτρος Πτωχόπουλος) και ο αδελφός μου (Κωνσταντίνος Πτωχόπουλος). Οι τρεις μας έχουμε ξαναυπάρξει μαζί σε κοινές ομαδικές εκθέσεις, αλλά είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούμε οι τρεις μας μαζί σε μια μεγάλη έκθεση στο εξωτερικό. Για μένα είναι δύναμη και έμπνευση να εκθέτω μαζί με τον πατέρα και αδελφό μου.

Ποια είναι τα επαγγελματικά σου όνειρα Νεφέλη;
Τα επαγγελματικά μου όνειρα έχουν να κάνουν με το εξωτερικό. Δε σου κρύβω πως θα ήθελα να αναγνωριστεί η δουλειά μου στο εξωτερικό και να μπορώ να εκθέτω και εκτός Κύπρου. Αυτό το διάστημα γίνονται κάποια διαβήματα για έκθεση μου στην βρετανική πρωτεύουσα αλλά δεν είμαι σε θέση να πω κάτι ακόμα.
Επίσης, θα ήθελα να προσφέρω περισσότερο στη πόλη μου τη Λάρνακα, να είμαι περισσότερο αναμειγμένη στα πολιτιστικά της πόλης μας και να συμβάλω και εγώ μαζί με άλλους καλλιτέχνες έτσι ώστε να πάει ένα βήμα μπροστά η πόλη μας σε θέματα τέχνης και κουλτούρας.
Τέλος, για μένα αποτελούσε πάντα έμπνευση και κινητήρια δύναμη το ότι ο πατέρας μου εκθέτει έργα του σε πολλές εθνικές πινακοθήκες στο εξωτερικό, κάτι που εύχομαι μια μέρα να το πετύχω κι εγώ.

https://www.facebook.com/theartcocoon/videos/vb.770122086344459/1082857711737560/?type=2&theater

3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!