Τέως Δήμαρχος Λάρνακας: Δεν προσεγγίζουν, τους προσεγγίζεις αν έχεις “ταλέντο”

CACHE_1920X1080_ANALOG_MEDIUM_46190_504071

«Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν σε προσεγγίζουν, αλλά τους προσεγγίζεις, αν έχεις το τουπέ και το ταλέντο, διαφορετικά δεν σε πλησιάζει κανένας για να σου προσφέρει μίζες», υποστήριξε, μιλώντας στον Reporter, ο τέως δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Μωυσέως κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες σαρωτικές εξελίξεις σε σχέση με τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), τον οποίο διαχειρίζεται η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία Ηλέκτωρ.

Κληθείς να απαντήσει αν επί θητείας του τον είχε προσεγγίσει ο οποιοσδήποτε για να του ζητήσει κάποια «βοήθεια», ο τέως δήμαρχος Λάρνακας απάντησε ότι «στα 10 χρόνια που ήμουν δήμαρχος δεν με προσέγγισε κανένας για τίποτε».

Ερωτηθείς, αν είχε οποιεσδήποτε υποψίες για κακοδιαχείριση ή παράνομες ενέργειες λόγω της αυξημένης χρέωσης, απάντησε ότι «όταν μας είχε παραδοθεί ο χώρος για σκύβαλα Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) δεν περνούσε από το μυαλό μας ούτε σαν υπόνοια ότι ο ΧΥΤΥ θα μπορούσε να τύχει εκμετάλλευσης από κάποιους για να κερδίσουν λεφτά».

Πρόσθεσε ότι στο πρώτο συμβούλιο για τη διαχείριση του ΧΥΤΥ προσπαθήσαμε να πετύχουμε μείωση της χρέωσης, η οποία ήταν πραγματικά υπερβολική και δεν μπορούσαν οι τοπικές αρχές να αντεπεξέλθουν.

Στέλναμε επιστολές στο Υπουργείο Εσωτερικών και ζητούσαμε μείωση της χρέωσης, χωρίς ωστόσο καμιά ανταπόκριση, είπε ο Αντρέας Μωυσέως και συμπλήρωσε ότι «τους προειδοποιήσαμε ότι θα αφήναμε μέσα καθυστερημένα τιμολόγια διότι δεν θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στις άλλες μας υποχρεώσεις».

Ερωτηθείς αν είχε ο ίδιος συναντήσεις με τον  ΓΔ της εταιρείας Helector Ιωάννη Κοκότση, απάντησε ότι τον είδε μόνο δύο φορές, αφού το 2011 έληξε η θητεία του.

«Την πρώτη φορά ζήτησε να παρέμβουμε να πληρωθούν οι καθυστερημένες οφειλές και τη δεύτερη φορά συναντηθήκαμε όταν προχώρησε μονομερώς και έδιωξε τις συντεχνίες τις οποίες δεν αναγνώριζε.», σημείωσε ο τέως δήμαρχος Λάρνακας. Πρόσθεσε ότι «καλέσαμε γραμματείς της ΣΕΚ και της ΠΕΟ, συναντηθήκαμε μαζί τους και διευθετήθηκε το θέμα και δεν τον ξαναείδαμε».

Ερωτηθείς, ξανά, αν δεν προβληματίστηκε από τις ψηλές τιμές, ο τέως δήμαρχος Λάρνακας εξέφρασε τη δυσαρέσκεια τους διότι, όπως είπε, «όλες οι συμφωνίες και σχεδιασμοί γίνονταν χωρίς να ρωτηθούμε, ως συμβούλιο και ως δήμος».

ΠΗΓΗ: http://www.reporter.com.cy/  

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!