Χρέη Δημάρχου Λάρνακας αναλαμβάνει ο Πέτρος Χριστοδούλου

petrosΣύμφωνα με τον περί Δήμων νόμο, δεν τίθεται θέμα εκλογών για χρέη δημάρχου για όσο χρονικό διάστημα θα είναι αναγκασμένος ο Αντρέας Λουρουτζιάτης να περάσει το στάδιο των ανακρίσεων μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο κατά πόσο είναι ένοχος ή όχι.
Μέχρι λοιπόν να ξεκαθαρίσει το τοπίο χρέη δημάρχου
θα εκτελεί ο νυν αντιδήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας ΕΔΕΚ, Πέτρος Χριστοδούλου.

Να υπενθυμίσουμε τους λόγους που συνελήφθη ο Αντρέας Λουρουτζιάτης:
Σ
την θεληματική του κατάθεση ο Κοκότσης ανάφερε ότι μετά την ανάδειξη του ως Δήμαρχος Λάρνακας και την ανάληψη της προεδρίας της ΟΕΔΑ Λάρνακας Αμμοχώστου ο Αντρέας Λουρουτζιάτης τον πήρε στο κινητό του τηλέφωνο και του ζήτησε να συναντηθούν. Η συνάντηση έγινε προς το τέλος του 2012, σε καφετέρια στις Φοινικούδες στην Λάρνακα. Εκεί ο Αντρέας Λουρουτζιάτης του είπε ότι θα ήθελε να έχει ένα προσωπικό όφελος από την λειτουργία της μονάδας στην Κόσιη. Συγκεκριμένα του ζήτησε να του πει συνήθως ποιο είναι το εύλογο ποσό το οποίο έπρεπε να αναμένει.

Άφησε να νοηθεί στην συζήτηση ότι θα βοηθήσει να αποκατασταθεί και να βρεθεί μία λύση σχετικά με την καθυστέρηση των δεδουλευμένων. Οι πληρωμές ήταν καθυστερημένες και είχαν να παίρνουν 4,000,000 ευρώ περίπου καθυστερημένα, και καθημερινά προσπαθούσε να τα εισπράξει.

Επίσης ο Δήμαρχος, Αντρέας Λουρουτζιάτης, όπως αναφέρθηκε, του είπε ότι θα βοηθήσει στη διευθέτηση της επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης για μείωση της τιμής εισόδου των απορριμμάτων με αποτέλεσμα το αντάλλαγμα την επιμήκυνση της διάρκειας της σύμβασης. Είχε γίνει διαπραγμάτευση με το Συμβούλιο, και είχαν καταλήξει σε μία συμφωνία η οποία όμως έπρεπε να εγκριθεί και από το υπουργείο Εσωτερικών και είναι εδώ όπως ανάφερε ο Κοκότσης που εννοούσε ο Λουρουτζιάτης για να βοηθήσει. Του είπε ότι θα το σκεφτεί και θα επανέλθει και αναχώρησε από την συνάντηση.

Μετά από λίγο καιρό μίλησε ξανά μαζί του και του είπε ότι θα του έδινε για προσωπικό του όφελος ένα ποσοστό επί τοις εκατό των συνολικών εσόδων της μονάδος της ΟΕΔΑ Λάρνακας Αμμ/στου. Δηλαδή ήταν περίπου ένα ποσό που θα του έδινε ύψους 50,000 ευρώ ετησίως. Η συμφωνία βασικά που έκανε με τον Αντρέα Λουρουτζιάτη ήταν όποτε του πληρώνει να του δίνει 0.5% των εισπράξεων για προσωπικό του όφελος. Και επίσης συμφώνησε μαζί του να λάβει 100,000 ευρώ επιπλέον για να βοηθήσει στην κατάληξη της διαπραγματεύσιμης που εκκρεμούσε για την επέκταση της σύμβασης και την μείωση των τιμών εισόδου των απορριμμάτων.

Σύμφωνα με τον Κοκότση , έδωσε στον Λουρουτζιάτη την πρώτη μίζα την 22/11/2012 το ποσό των 30,000 ευρώ σε φάκελο με μετρητά. Τον συνάντησε σε μία πάροδο κοντά στις Φοινικούδες του έδωσε το φάκελο και έφυγε. Συνολικά συναντήθηκαν 9 φορές σε διαφορετικές ημερομηνίες και το ποσό που δόθηκε ως μίζες στον 6ον ύποπτο ανέρχεται στις 138,000 ευρώ.

Πάντα ήταν σε φάκελο με μετρητά και οι συναντήσεις ήταν στην περιοχή Φοινικούδων, μία φορά στο ξενοδοχείο ΗΙLΤΟΝ στην Λευκωσία στο χώρο στάθμευσης και μία στο χώρο στάθμευσης έξω από το αεροδρόμιο Λάρνακας πριν την αναχώρηση του Κοκότση για την Αθήνα. Ο Κοκότσης όπως κατέθεσε, κατάλαβε ότι αν δεν έδινε μίζες δεν θα είχε καμία βοήθεια για την πληρωμή τόσο των καθυστερημένων ποσών, όσο και για την διευθέτηση διαπραγμάτευσης της σύμβασης.

Δεν ολοκλήρωσε την συμφωνία και μετά την τελευταία μίζα των 8,000 ευρώ την 28/05/2014, αντιλήφθηκε ότι ο Λουρουτζιάτης δεν μπορούσε να βοηθήσει στην κατάληξη της σύμβασης αλλά και οι απαιτήσεις από το Συμβούλιο διαχείρισης της ΟΕΔΑ Λάρνακας Αμμοχώστου, αντί να μειώνονται αυξανόντουσαν.

Πηγή: http://www.sigmalive.com/

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!