Ο Ανδρέας Λουρουτζιάτης και η Λάρνακα

12516345_10156730367855571_536878490_n

Της Γιώτας Δημητρίου

Κάποιοι εκπλάγηκαν λένε από την σύλληψη του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη, κάποιοι άλλοι θεωρούν πλήγμα για την πόλη αυτή την εξέλιξη, ενώ είναι κι άλλοι που έχουν γενικεύσει το γεγονός και λένε πως “όλοι έτσι είναι, φταίνε όλα τα κόμματα, φταίνε όλοι οι αξιωματούχοι” και πάει λέγοντας.

Η αλήθεια είναι ότι, από τη μια, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να θεριεύουν και να γίνονται η νέα “τέταρτη εξουσία” κι από την άλλη με τα διάφορα sites να ξεφυτρώνουν και να μην έχουν καμία σχέση με την δημοσιογραφική δεοντολογία, ο κίνδυνος μιας αποπροσανατολισμένης κοινής γνώμης που βλέπει το δάκτυλο αντί το φεγγάρι γίνεται ορατός.

Αυτοί που εκπλάγηκαν με την σύλληψη του Δημάρχου Λάρνακας δεν είχαν ακούσει, δεν είχαν δει, δεν είχα ιδέα για το σκάνδαλο της ΑΗΚ; “Τρεις πολιτικούς, τους Γιώργο Λιλλήκα, Ιωνά Νικολάου και Ανδρέα Λουρουτζιάτη, εμπλέκει η έκθεση της ΑΗΚ σε σχέση με τους ελαττωματικούς πασσάλους, οι οποίοι «φέσωσαν» την Αρχή με ζημιές πέραν των 10 εκατ. Ευρώ. Η έκθεση, η οποία βρίσκεται ήδη στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα και των ανακριτών του ΤΑΕ Αρχηγείου Αστυνομίας στα πλαίσια έρευνας για πιθανές ποινικές ευθύνες, ζητήθηκε χθες από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών για σκοπούς ελέγχου” έγραφαν οι εφημερίδες.
Μια ανάλυση για το σκάνδαλο της ΑΗΚ δεν είναι επί του παρόντος.

Αυτοί που εκπλάγηκαν με την σύλληψη του Δημάρχου Λάρνακας δεν είχαν ακούσει, δεν είχαν δει, δεν είχα ιδέα ούτε για το σκάνδαλο του ΣΑΛ; “Καταγγελίες εναντίον του Δημάρχου Λάρνακας και Προέδρου του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Ανδρέα Λουρουτζιάτη για παράνομες παρεμβάσεις και υπέρβαση εξουσίας σχετικά με πληρωμές προς εργολάβους αλλά και εργασίες στο αποχετευτικό Λάρνακας, φαίνεται να περιλαμβάνει η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή” έγραφαν οι εφημερίδες.
Μια ανάλυση για το ΣΑΛ και την πιθανή εμπλοκή του Λουρουτζιάτη δεν είναι επί του παρόντος.

Αλήθεια λοιπόν προς τι η έκπληξη; Επειδή αυτή την φορά οι έρευνες κατάφεραν και έφτασαν μέχρι την σύλληψη;

high_2_6Αυτοί που θεωρούν “πλήγμα για την πόλη” τη σύλληψη του Λουρουτζιάτη θα έπρεπε πρωτίστως να θεωρούν πλήγμα την αποσιώπηση της οποιασδήποτε απονομής δικαιοσύνης αλλά και το ξεπούλημα της πόλης σε πολυεθνικές που στο εξωτερικό κατηγορούνται για περιβαλλοντικά εγκλήματα (βλέπε λιμάνι Λάρνακας, εταιρείες ΦΑ, Halliburton και ΕΝΙ).
Πλήγμα για την πόλη ήταν η στάση του Ανδρέα Λουρουτζιάτη σε βαρυσήμαντα ζητήματα για την ιστορία και μέλλον της Λάρνακας, όπως το λιμάνι της πόλης, όχι η σύλληψη του.

Οι άλλοι που σπεύδουν να βάλουν όλους τους πολιτικούς και αξιωματούχους σε ένα καζάνι είναι αυτοί που δε θέλουν να αντικρίσουν την αλήθεια κατάματα και επιλέγουν να φορούν παρωπίδες. Είναι κι άλλοι που βολεύονται με αυτές τις δηλώσεις αφού έτσι παρουσιάζονται οι ένοχοι λιγότερο ένοχοι (αφού “έτσι είναι όλοι”). Δυστυχώς όμως γι αυτούς, δεν ισχύει η απαξιωτική αυτή ισοβάθμια. Δεν είναι όλοι το ίδιο! Και ούτε ξαναείχαμε άλλο Δήμαρχο Λάρνακας που να έχει συλληφθεί…. Αν σας λέει κάτι αυτό.

Aν ο Ανδρέας Λουρουτζιάτης είναι ένοχος ή όχι, εύχομαι να το αποκαλύψει σύντομα η Δικαιοσύνη χωρίς παρεμβάσεις από το Προεδρικό ή τον ΔΗΣΥ ή οτιδήποτε άλλο.

Μέχρι την ώρα που θα απονεμηθεί δικαιοσύνη η Λάρνακα μπορεί να στέκεται μια χαρά στα πόδια της με τον Αντιδήμαρχο Πέτρο Χριστοδούλου να εκτελεί χρέη Δημάρχου.

Οι Δήμαρχοι πάνε και έρχονται και γράφουν ιστορία με τις πράξεις τους, αλλά ο λαός της πόλης είναι αυτός που καθορίζει το αύριο της πόλης. Ο λαός της πόλης είναι αυτός που έχει φωνή μέσα στο δημοτικό συμβούλιο μέσω των Δημοτικών Συμβούλων. Ναι, αυτών των δημοτικών συμβούλων που στις 8/2/2016 στην πλειοψηφία τους ψήφισαν ΟΧΙ στην παράταση των εταιρειών ΦΑ στο λιμάνι της πόλης.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τρία βασικά βήματα 1) να σεβόμαστε την Δημοκρατία, 2) να απονέμουμε δικαιοσύνη και 3) να λέμε και να γράφουμε αλήθειες.
Και τότε το μέλλον της πόλης μας αλλά και των ανθρώπων της θα είναι -αλήθεια- λαμπρότατο!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!