Για τη Λάρνακα και το λιμάνι της….

Του Δημητρη Δελαρόκας

larnaca-beach

Κανένας άσσος σε κανένα μανίκι.Θα ήθελα να μου πει κάποιος ποιά βιομηχανική πόλη παγκόσμια είναι τόσο ελκυστική για να πάει κάποιος χωρίς λόγο εργασίας να μείνει εκεί.
Καμία!
Απο αυτά που έχω δει εγώ όλα τα βιομηχανικά, εμπορικά λιμάνια στον κόσμο σε μεγάλη ακτίνα φιλοξενούν αποθήκες,συνεργία και γενικά υπηρεσίες που εξυπηρετούν τα υφιστάμενα λιμάνια.
Όταν λοιπόν το λιμάνι της Λάρνακας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και 1 χιλιόμετρο από την δημοφιλέστερη παραλία για τους τουρίστες, τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες της πόλης πως μπορεί αυτό το λιμάνι να γίνει βιομηχανικό;

Τέλος αναρωτιέμαι για το οδικό δίκτυο της πόλης το οποίο δεν είναι έτοιμο να υποδεχθεί την μεγάλη επιβάρυνση από φορτηγά βαρέου τύπου πως θα ανταπεξέλθει!

Κλείνω λέγοντάς πως η πόλη της Λάρνακα τα τελευταία δώδεκα χρόνια έχει ομορφύνει έχουν δημιουργηθεί παραλιακά μονοπάτια με φανταστική θέα όμορφα πλακόστρωτα στο κέντρο της πόλης που ο κόσμος απολαμβάνει το καφέ του, αθλητικά δρώμενα πανευρωπαϊκής εμβέλειας που αναδεικνύουν την πόλη.

Γνωρίζοντας ότι ίσως σας έχω κουράσει θέλω να σκεφτούμε και τους ανθρώπους που πιστεύοντας σε αυτό το μέρος επένδυσαν ξεκινώντας να φτιάχνουν πολυτελή ξενοδοχεία και μικρότερες όμως μονάδες με όμορφο χαρακτήρα που αναδεικνύουν την πόλη μας. Άρα η τουριστική ανάπτυξη έρχεται απλά δεν είμαστε ικανοί να την δούμε γιατί απλά ο καθένας έχει τυφλωθεί από δικά του θέλω και πρέπει.

Αφήστε τον τόπο των 4000 χρόνων να σας δείξει ποιος είναι ο δρόμος, όσο για το λιμάνι έχει περιοχές που μπορεί να γίνει και στην επαρχία Λάρνακας και είμαι βέβαιος πως από αυτό θα κερδίσουν και οι συμπολίτες μας στην Λευκωσία και στην Πάφο και σε όλο το νησί.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!