Οι μονομάχοι της Βουλευτικής Αρένας

Της Ελίνας Λούκας
(Ηθοποιός, Παραγωγός, Σεναριογράφος)

10392360_10155103559935385_6479332952806363746_nΓια να μπορέσει η κοινωνία μας να οδηγηθεί σε πρόοδο και αληθινή ευημερία, πρέπει να είναι θεμελιωμένη, στερεωμένη και δομημένη επάνω στην αλήθεια, στο δίκαιο, στην ακριβή τήρηση των νόμων και την ανάδειξη άξιων προσωπικοτήτων με ηγετική πυγμή, οι οποίοι θα πρέπει να στηρίζονται στη βούληση του λαού, άνευ της οποίας καμία κοινωνία δεν μπορεί να πάει μπροστά.

Βεβαίως η ισχύς του Άρχοντος είναι η αγάπη του λαού, της πατρίδας και όχι τα ατομικά συμφέροντα σε συνδυασμό με τις καλοστημένες συκοφαντικές ενέργειες, παραπλανόντας έτσι τον λαό σε ψευδείς και ανεκλήρωτες φιλοδοξίες.

Προκειμένου ο λαός να αναδείξει τους άρχοντες του, οφείλει να ερευνήσει τον βίο και πολιτεία τους.

Αυτός που επιθυμεί να αναδειχθεί δια της ψήφου του λαού, πρέπει πρώτα να μπορεί να διακυβερνά σωστά τον εαυτό του, την οικογένεια του, να είναι έντιμος, ηθικός, τίμιος άνθρωπος, αλλά να έχει και την σωστή “θρασύτητα” να κτυπήσει το χέρι του εκεί που ο λαός και η πατρίδα του πρόκειται να αδικηθούν, να προδωθούν να κακοποιηθούν.

Στην κατάσταση που βρισκόμαστε δεν θέλουμε απλά να μας κυβερνούν και ούτε μας είναι αρκετό να έχουμε απλά “καλούς” ανθρώπους και “μορφωμένους” να γεμίζουν καρέκλες της πολιτικής σκηνής, σαν υπάκουες μαριονέτες που εκπληρώνουν πιστά τα ανέντιμα σχέδια της παγκοσμιοποίησης.

Δεν θέλουμε αυτούς που ακολουθούν την υποκριτική τακτική του ρουσφετιού, ούτε αυτούς που τάζουν και σε θυμούνται μόνο για την ψήφο σου. Από λόγια, υποσχέσεις, και χειραγωγήσεις, έχουμε μπουχτήσει.

Και αν κάποιοι “παλιοί” επιμένουν με την πολιτική της μιζέριας, δίχως να υπολογίζουν και ακόμη χειρότερα να αποφεύγουν τα πολύτιμα δεδομένα για το μέλλον της Κύπρου μας, εμείς οι νέοι σας πληροφορώ, δεν θα το επιτρέψουμε γιατί το μέλλον ανήκει σε εμάς!

Επιβάλλουμε την αλλαγή και για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε νέα πνεύματα, μαχητικά, που θα κάνουν ξεκαθαρίσματα και θα φέρουν σιγά σιγά τη χώρα και τον λαό της εκεί που της αρμόζει.

Η οικονομική κρίση, που όλοι παραδέχονται ότι είναι πρωτίστως κρίση αξιών, έχει ως αποτέλεσμα να “κλέβει” από τους ανθρώπους την χαρά και την ηρεμία.

Η εμφάνιση φοβιών, καχυποψίας και άγχους απομονώνει τους ανθρώπους και κατά συνέπεια αποδομεί την κοινωνία.

Βρισκόμαστε ήδη σε επικίνδυνη ζώνη…
Ας μην αφήνουμε πλέον να προσβάλλουν τις αξίες μας, για να ικανοποιήσουν “κάποιοι” τα δικά τους αισθήματα κατωτερότητας.
Πόσος χρόνος σπαταλήθηκε σε μικροπρέπειες, συμφέροντα και αναβολές;
Χρόνος που δεν είχε καμία προοπτική για το μέλλον…
Δεν νομίζετε πως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε πορεία, πριν είναι πολύ αργά;

Ας δώσουμε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να κλείσουν τον κύκλο του παλιού συστήματος και να ανοίξουν ένα καινούργιο. Ας ιεαρχήσουμε τις προτεραιότητες κι ας εστιάσουμε σε αυτό που έχει πραγματικά σημασία.

Οι χώρες του εξωτερικού απομυζούν το πιο δημιουργικό και έξυπνο ανθρώπινο δυναμικό μας. Το φαινόμενο12828419_1014675261925186_3032614971418028089_o
αυτό έχει πάρει τραγικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Τείνουμε να καταντήσουμε γηροκομείο, χωρίς νέο πληθυσμό για να δουλέψει και να δημιουργήσει. Ποια ανάπτυξη αλήθεια περιμένουμε;

Είμαστε ένας έξυπνος λαός, δεν φτάνει όμως αυτό, αν δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε την εξυπνάδα μας προς όφελος της πατρίδας μας.

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα φωνές που αντιστέκονται στο ορμητικό ρεύμα, που αγωνίζονται ενάντια στην ισοπέδωση, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στον εφησυχασμό που επικρατεί…

Γι αυτό θα πω: Kαλή επιτυχία ΤΡΥΦΩΝΑ ΤΡΥΦΩΝΟΣ, άνθρωποι με την δική σου ποιότητα και δυναμισμό επιβάλλεται να βρίσκονται στο τραπέζι της Βουλευτικής Αρένας.

*Ο Τρύφωνας Τρύφωνος είναι υποψήφιος βουλευτής ΔΗΚΟ στην Λάρνακα

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Ελευθερία του Τύπου στη Κύπρο διανύει την ζωή εν τάφω χωρίς να αναμένεται καμιά ανάσταση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes “Με απόφαση της UNESCO, για το έτος 2024, η επέτειος της 3ης Μαΐου είναι

Δευτέρα της Λαμπρής στην Ορόκλινη με διασκέδαση, παιχνίδια, μουσική διαγωνισμούς και δωρεάν φλαούνες και ποτό

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης κύριος Νεόφυτος Φακοντής και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου διοργανώνουν ένα υπέροχο πρόγραμμα για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6

error: Content is protected !!