Η πόλη του Ζήνωνα φωνάζει ΟΧΙ στην παράνομη και επικίνδυνη βιομηχανοποίηση της πόλης και επαρχίας Λάρνακας

940851_578701998945581_3310983372481867654_n

Εκδήλωση Διαμαρτυρίας κατοίκων πόλης και επαρχίας Λάρνακας
Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

Οι κάτοικοι της πόλης και επαρχίας Λάρνακας πραγματοποιούν την ερχόμενη Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου στις 16:00 το απόγευμα εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Λάρνακας.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται ενόψει της επικείμενης συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας κατά την οποία θα κριθεί εάν το μέλλον της πόλης θα είναι η βιομηχανοποίηση της.

Την ώρα της διαμαρτυρίας της ερχόμενης Παρασκευής, εντός του Δημαρχείου θα συνεδριάζει η Επιτροπή Ανάπτυξης Λάρνακας, η οποία αναμένεται να συζητήσει το αίτημα της εταιρείας Medserv για εξάμηνη παράταση στο Λιμάνι της πόλης. Την εν λόγω συνεδρία συγκαλεί ο Δήμαρχος Λάρνακας με στόχο να ακούσει τις απόψεις των διαφόρων φορέων της πόλης σχετικά με το θέμα αυτό.

Εμείς, ως οργανωμένες και ανεξάρτητες ομάδες πολιτών που εδώ και 2 σχεδόν χρόνια ασχολούμαστε με το εν λόγω θέμα, απευθύνουμε δημόσια έκκληση στο Δήμαρχο όπως στην εν λόγω συνεδρίαση καλέσει και εκπροσώπους μας, εφόσον εμείς οι πολίτες είμαστε οι πιο άμεσα επηρεαζόμενοι από τη βιομηχανοποίηση του Λιμανιού.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας όπως συγκεντρωθούν την ερχόμενη Παρασκευή στις 16:00 έξω από την είσοδο του Δημαρχείου Λάρνακας για να δώσουν δυναμικά το παρόν τους και να εκφράσουν την αντίθεση τους με την καταδίκη της πόλης μας σε βιομηχανική.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας, καθώς μια η παραμονή των εταιρειών στο Λιμάνι θα υποβαθμίσει το βιοτικό επίπεδο όλων ανεξαιρέτως των Λαρνακέων και θα αποτελέσει στην ουσία ταφόπλακα για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης. Ποιος τουρίστας θα θέλει άραγε να κάνει διακοπές σε μια βιομηχανική πόλη, όπου επιτελούνται εργασίες βαριάς βιομηχανίας με επικίνδυνες χημικές ουσίες;

Να ζητήσουν τα αυτονόητα: την προστασία της υγείας και ασφάλειας τους.

Να διασφαλίσουν το μέλλον των παιδιών τους σε μια Λάρνακα που δε θα φοβάται ότι μπορεί να αναπνεύσει χημικά και τοξικά, που δε θα φοβάται ότι θα μολυνθεί από επικίνδυνα απόβλητα.

Ζητάμε από τους εκλελεγμένους άρχοντες όπως προασπιστούν της υγείας και ασφάλειας των δημοτών, τα οποία τίθενται σε κίνδυνο από τις εργασίες βαριάς βιομηχανίας που επιτελούνται και θα επιτελούνται στο Λιμάνι.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται από τις ανεξάρτητες ομάδες «Λάρνακα εν Δράσει», «Πολίτες Κάτοικοι Πόλης Και Επαρχίας Λάρνακας Αραδίππου Κρασά» και «Ομάδα Πρωτοβουλίας Δρομολαξιάς-Μενεού».

Όλοι μαζί ζητάμε το αυτονόητο, δικαίωμα στη ζωή!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!