Προσφυγές κατά του κράτους για το εργοστάσιο χρυσού

prosfyges-kata-tou-kratous-gia-to-ergostasio-chrysouΠερισσότεροι από 50 δημότες Αραδίππου, Λάρνακας-ύψωμα Κρασά και Δρομολαξιάς-Μενεού, υπέγραψαν ομαδική προσφυγή κατά του κράτους, επειδή θεωρούν ότι επηρεάζονται αρνητικά από την απόφαση για αδειοδότηση του εργοστασίου χρυσού, στη Β’ Βιομηχανική Περιοχή Αραδίππου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο που ανέλαβε την προσφυγή, Χριστόφορο Λάρκου, αυτή θα κατατεθεί εντός της ερχόμενης βδομάδας και στηρίζεται στους εξής νομικούς όρους: Οι προσφεύγοντες θεωρούν ότι έχουν έννομο συμφέρον λόγω της εγγύτητας του υπό αναφορά εργοστασίου χρυσού, με τα σπίτια/υποστατικά τους στην περιοχή. Οι υπογράφοντες την προσφυγή επιδιώκουν στο παρόν στάδιο, να προσβάλουν νομικά την απόφαση της κεντρικής εξουσίας, «για μετάταξη του εργοστασίου αυτού, από βαριά βιομηχανία, σε ελαφριά βιομηχανία».

Ο κ. Λάρκου διευκρίνισε επίσης ότι δικαίωμα προσφυγής έχουν όσοι πολίτες επιθυμούν, για άλλο ένα περίπου μήνα. Κι αυτό γιατί, βάση της νομοθεσίας, το δικαίωμα αυτό παύει να υφίσταται 75 μέρες μετά τη γνωστοποίηση της σχετικής απόφασης. Ωστόσο, πρόσθεσε, σε περίπτωση πρόκλησης οχληρίας ή άλλων προβλημάτων από τυχόν λειτουργία του εργοστασίου, τότε όσοι πολίτες λόγω της εγγύτητας των κατοικιών τους, θα θεωρήσουν ότι επηρεάζονται αρνητικά, θα έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, κατά της ίδιας της ιδιοκτήτριας του εργοστασίου χρυσού.

Καταλήγοντας, ο κ. Λάρκου ανέφερε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι κι άλλοι πολίτες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην υπογραφή, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει με την υπογραφή τους σε συγκεκριμένο έντυπο. Ως εκ τούτου, τους κάλεσε να έρθουν σε επαφή με την Ομάδα Πρωτοβουλίας των κατοίκων που αντιδρούν, το συντομότερο, καθώς οπωσδήποτε την ερχόμενη βδομάδα η προσφυγή θα κατατεθεί ενώπιον της κυπριακής δικαιοσύνης. Υπενθυμίζεται ότι πριν ο δήμος Αραδίππου παραχωρήσει πολεοδομική άδεια για την ανέγερση του εργοστασίου χρυσού στα όριά του, η εταιρεία είχε ήδη εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες άδειες από τα αρμόδια κρατικά τμήματα.

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com/

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!