Τα ποτά των Χριστουγέννων !

Ζεστό κρασί με μπαχαρικά, κοκτέιλ με ουίσκι, και μπόλικη κρέμα είναι τα βασικά συστατικά των ποτών που διαλέξαμε για τις γιορτές. Και αν καταναλώσετε πολύ αλκοόλ, υπάρχουν και συνταγές για το hangover της επόμενης μέρας!

Gluehwein-2-e1355320909733

Ζεστό Κρασί με Μπαχαρικά!
Λίγοι μπορούν να αντισταθούν στην μυρωδιά που αναδίδουν τα μπαχαρικά μέσα από το ζεστό κόκκινο κρασί. Αυτό το παραδοσιακό ποτό πίνεται σε όλη την Ευρώπη την περίοδο των γιορτών, αλλά και όλο τον χειμώνα.
Ποσότητα: 24 ποτήρια. Θα χρειαστείτε: 2 μπουκάλια κόκκινο κρασί με σώμα, κατά προτίμηση Cabernet Sauvignon, 1.5 λίτρο νερό, 1 πορτοκάλι το οποίο έχετε τρυπήσει με δέκα γαρυφαλλάκια 2 πορτοκάλια και δύο λεμόνια σε φέτες, 6 κουταλιές σούπας ζάχαρη ή μέλι, 5 cm στικ κανέλας, 2 κουταλάκια τριμμένο τζίντζερ, 2 κουτάλια σούπας λικέρ όπως cointreau, grand marnier, calvados ή cherry brandy.
Ανακατεύετε όλα τα συστατικά μαζί σε μεγάλη κατσαρόλα και σε πολύ χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Μην αφήσετε να βράσει γιατί θα εξατμιστεί το αλκοόλ. Ανακατέψτε ελαφρά για να διαλυθεί η ζάχαρη ή το μέλι. Σερβίρετε με κουτάλα και κρατήστε το υπόλοιπο κρασί.

Γκρογκ του Πρίγκιπα Κάρολου!
Λέγεται ότι το προτιμά η Βρετανική βασιλική οικογένεια, που μάλλον θα πρέπει να ξέρει από αλκοόλ. Για ένα άτομο: 1 κουτάλι σούπας Drambuie, 1 κουτάλι σούπας γλυκό, κόκκινο βερμούτ, όπως Martini 150ml νερό, 2 φέτες λεμονιού.
Ζεσταίνετε τα συστατικά σε χαμηλή φωτιά σε κατσαρόλα και σερβίρετε σε ποτήρια που τα έχετε ζεστάνει για λίγο στον φούρνο ή μέσα σε ζεστό νερό.

Ζεστό οινοπνευματώδες ρόφημα!
Αν παραλείψετε το ουίσκι και το κρασί αυτό το ρόφημα είναι ιδεώδες για παιδιά και για όσους αποφεύγουν το αλκοόλ. Ασφαλώς, μπορείτε να προσθέσετε και περισσότερο ουίσκι. Για 6 άτομα: 50 γρ σταφίδες, χυμός από ένα λεμόνι, 1 κουταλιά σούπας μέλι, 2 κουταλάκια ψιλοτριμμένο τζίντζερ, 1 κουταλιά ουίσκι, 1 κουταλιά κρασί κόκκινο, 575ml χυμός μήλου, 575ml τζίντζερ έιλ, 1 πορτοκάλι σε φέτες, 1 μήλο σε φέτες.
Από το βράδυ μουλιάζετε τις σταφίδες σε χυμό λεμονιού, μέλι, τζίντζερ και ουίσκι.Τα βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζεσταίνετε, αλλά δεν τα βράζετε. Σερβίρετε σε κούπες

Το ποτό του Αϊ Βασίλη!
3 μέρη ξηρό, λευκό κρασί, 1 μέρος cointreau και σόδα.
Ανακατεύετε όλα τα συστατικά, διακοσμείτε με λίγη φλουδίτσα πορτοκαλιού και σερβίρετε

Christmas Seabreeze!
1 μέρος βότκα, 1 μέρος χυμός part vodka, 1 μέρος χυμός βατόμουρο, 1 μέρος χυμός από σαγκουίνι.
Ανακατεύετε τα υλικά και σερβίρετε σε ψηλό ποτήρι, με πάγο.

Αυθεντική Ιρλανδέζικη Κρέμα
Για 12 άτομα: 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (αρκετά παχιά), 1 κουτί ζαχαρούχο εβαπορέ γάλα, 1και 2/3 φλιτζάνια Ιρλανδέζικο ουίσκι, 1 κουταλάκι στιγμιαίος καφές σε σκόνη, 2 κουτάλια σούπας σιρόπι σοκολάτας, 1 κουταλάκι βανίλια (σκόνη), 1 κουταλάκι άρωμα αμυγδάλου ή λικέρ αμύγδαλο.
Σε μπλέντερ ανακατεύετε την κρέμα, το γάλα, το ουίσκι, τον καφέ και το σιρόπι σοκολάτας. Προσθέτετε την βανίλια και το αμύγδαλο. Ανακατεύετε για 20 με 30 δευτερόλεπτα στο μπλέντερ. Βάζετε το μείγμα σε κανάτα που κλείνει πολύ καλά ή σε άλλο σκεύος και την τοποθετείτε στο ψυγείο. Ανακατεύετε καλά πριν σερβίρετε. Μπορεί να μείνει μέχρι και δύο μήνες στο ψυγείο.

Ζεστό ρούμι!
Για 15 άτομα: 1 φλιτζάνι μαλακό βούτυρο, 1 πακέτο ζάχαρη άχνη που έχετε κοσκινίσει, μισό κιλό μαύρη ζάχαρη, 1 λίτρο παγωτό βανίλια, μαλακό.
Ανακατεύετε τις ζάχαρες με το βούτυρο και προσθέτετε το παγωτό μέχρι να γίνει απαλό το μείγμα. Το βάζετε σε μεταλλικό κατά προτίμηση μπολ, που να μπαίνει στην κατάψυξη και το κλείνετε πολύ καλά. Μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και ένα μήνα. Για να σερβίρετε βάζετε δύο γεμάτες κουταλιές σούπας του μείγματος σε κούπα ή ψηλό και ανοιχτό ποτήρι. Προσθέτετε 1 ή 2 κουταλιές σούπας ρούμι. Ρίχνετε στο μείγμα 170 γραμμάρια νερού που βράζει και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να λιώσει. Πασπαλίζετε με τριμμένη κανέλα ή μοσχοκάρυδο και σερβίρετε.

Χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ με σαμπάνια!
3/5 του ποτηριού παγωμένη σαμπάνια brut ή αφρώδες κρασί, 1/5 ποτηριού cointreau, 1/5 του ποτηριού Absolut βότκα μανταρίνι, 1 κύβος ζάχαρης.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε σε μακρόστενο ποτήρι σαμπάνιας. Διακοσμούμε με μια φέτα πορτοκάλι.

Aπóσπασμα από το σχετικό άρθρο του XMAS.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια βιβλιοπαρουσίαση για παιδιά στη Κοινοτική Βιβλίοθήκη Ορόκλινης με τη συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου

Αυτό το Σάββατο, η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης, φιλοξενεί την συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου, και μας παρουσιάζει διαδραστικά το παραμύθι “ΖΗΤΕΙΤΑΙ

error: Content is protected !!