Ανακοινώσεις Δήμου Λάρνακας

downloadTo Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, σε Συνεδρία του την Πέμπτη 12 Νοέμβριου 2015, συζήτησε μεταξύ άλλων και το θέμα της κακής κατάστασης των δρόμων και την επείγουσα ανάγκη επαλείψεων.

Αποφάσισε όπως σε πρώτη φάση προκηρυχθούν άμεσα  προσφορές για ολικές επαλείψεις για  κύριες συλλεκτήριες οδούς, όπως τις οδούς Αγίου Γεωργίου Μακρή, Αριστοφάνους, Λεωφ. 1ης Απρίλιου, Λεωφ. Κωνσταντίνου Παλαιολόγου κ.α. με συνολικό κόστος €848.000,00 +ΦΠΑ.

Επιπλέον, αποφάσισε όπως γίνει επάλειψη σε 8 οδούς στην Τ/Κ Συνοικία «Σκάλα», το κόστος της οποίας θα ανέρχεται στα €155.000 +ΦΠΑ.

Αναμένεται επίσης η υλοποίηση του εγκεκριμένου κονδυλίου για ολική επάλειψη των Κεντρικών Λεωφόρων Αρτέμιδος, Γρίβα Διγενή και Γρηγόρη Αυξεντίου, την ευθύνη των οποίων έχει το Τμήμα Δημοσίων Έργων. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, σε Συνεδρία του την Πέμπτη 12 Νοέμβριου 2015, εξέτασε μεταξύ άλλων και το θέμα των διατηρητέων οικοδομών στη Λάρνακα, αρκετές εκ των οποίων είναι σε κακή κατάσταση και ετοιμόρροπες.

Σημειώνεται ότι, την ευθύνη συντήρησης των διατηρητέων οικοδομών και των Αρχαίων Μνημείων, έχουν όπως όλες οι κατασκευές οι ιδιοκτήτες τους. Ως εκ τούτου ο Δήμος Λάρνακας  έχει αποστείλει πολλές ειδοποιήσεις σε ιδιοκτήτες επικίνδυνων διατηρητέων οικοδομών χωρίς καμία ουσιαστική ανταπόκριση. Σε επικίνδυνες περιπτώσεις ο Δήμος έχει προβεί σε εργασίες στήριξης οικοδομών με δικά του συνεργεία και κόστος.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη αντιμετώπισης ενός προβλήματος που έχει θέμα ασφάλειας και ευπρεπισμού της πόλης, το Δημοτικό Συμβούλιο  αποφάσισε όπως, στον Προϋπολογισμό του Δήμου Λάρνακας για το 2016, δημιουργηθεί κονδύλι για στήριξη διατηρητέων οικοδομών, καθώς και για κατεδάφιση των ετοιμόρροπων μη διατηρητέων. 

Με βάση τα πιο πάνω, εντός του 2016, θα προκηρυχθούν προσφορές για εξεύρεση Μελετητή και στη συνέχεια προσφορές για τα έργα στήριξης.  Εκεί όπου δεν συμμορφώνονται οι ιδιοκτήτες, η ανάκτηση του κόστους θα γίνει μέσω της διαδικασίας Αστικού Χρέους.

ΛΑΡΝΑΚΑ, 13 Νοέμβριου 2015    

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια βιβλιοπαρουσίαση για παιδιά στη Κοινοτική Βιβλίοθήκη Ορόκλινης με τη συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου

Αυτό το Σάββατο, η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης, φιλοξενεί την συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου, και μας παρουσιάζει διαδραστικά το παραμύθι “ΖΗΤΕΙΤΑΙ

error: Content is protected !!