11ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ – Με φόντο το μεσαιωνικό κάστρο

kastro

Δεκαπέντε χώρες, 140 αθλητές, με φόντο το μεσαιωνικό κάστρο της Λάρνακας! Σ’ αυτές τις ένδεκα λέξεις συνοψίζεται όλη η ουσία της διοργάνωσης του 11ου διεθνή μαραθώνιου ανοικτής θάλασσας, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 3 και 4 Οκτωβρίου στη Λάρνακα. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης, σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας  δηλώνουν πανέτοιμοι (καθώς είναι σχεδόν όλα έτοιμα), να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της μεγάλης αυτής διεθνούς διοργάνωσης.

Οι αγώνες είναι ιδιαίτερα αναβαθμισμένοι, καθώς στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται και η διεξαγωγή του τελικού σκέλους του Ευρωπαϊκού κυπέλλου ανοικτής θάλασσας, όπως επίσης και το Μεσογειακό κύπελλο νέων ανοικτής θάλασσας. Οι δεκαπέντε χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι: Ιταλία, Ισραήλ, Τσεχία, Γερμανία, Ολλανδία, Σκωτία, Μαρόκο, Ουγγαρία, Γαλλία, Τυνησία, Ρωσία, Αυστραλία, Αίγυπτο, Αγγλία και Κύπρο). To τελευταίο σκέλος του Ευρωπαικού κυπέλλου είναι το 6ο στη σειρά που διεξάγεται για το 2015 και θα αναδείξει και τους πρωταθλητές του 2015.  Τα δύο πρώτα  έγιναν στο Ειλάτ του Ισραήλ στις 8-10 Μαίου, το τρίτο στη Νάβια της Ισπανίας την 1η Αυγούστου, το τέταρτο στο Χορν της Ολλανδίας στις 22 Αυγούστου, το πέμπτο στη Κοπεγχάγη στις 29 Αυγούστου και η Λάρνακα φιλοξενεί το 6ο και τελευταίο. Γι αυτό και στους αγώνες θα πάρει μέρος η ευρωπαϊκή ελίτ του αθλήματος. Τα μεγάλα ονόματα που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση είναι οι Ιταλοί Αντρέα Μπιάνκι και Ντάριο Βεράνι και ο Ολλανδός Πέπιν Σμιτς. Από κυπριακών συμμετοχών ξεχωρίζει η παρουσία της Ειρήνης Κύζας στα πέντε και δέκα χιλιόμετρα, καθώς και των Νικόλα Ιωαννίδη και Μαρτίνου Παπακυριακού στα πέντε χιλιόμετρα. Και οι τρεις αθλητές είχαν πάρει μέρος στους πρόσφατους 1ους Μεσογειακούς Αγώνες παραλίας, που έγιναν στην Πεσκάρα.

Το Μεσογειακό κύπελλο αφορά αθλητές των ηλικιών 15-16 χρόνων.  Η Κύπρος είναι η δεύτερη φορά μετά το 2011 που φιλοξενεί τέτοιο αγώνα, ενώ πέρα από τις πιο πάνω διοργανώσεις, παράλληλα θα διεξάγεται και το παγκύπριο πρωτάθλημα. Με την ευκαιρία της διοργάνωσης θα διεξαχθούν στην Λάρνακα και σημαντικές συνεδρίες τόσο της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας κολύμβησης όσο και της Μεσογειακής.  Για τον σκοπό αυτό θα βρίσκονται στην Κύπρο ο γραμματέας της ευρωπαϊκής τεχνικής επιτροπής ανοικτής θάλασσας κ. Σαμ Γκρίθαμ και ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της COMEN κ. Γιώργος Κατσαρός, καθώς επίσης και αρκετά μέλη των επιτροπών τους.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο (3/10): Αγώνας 10 χλμ. (8:00 άνδρες, 8:10 γυναίκες). Αγώνας 2.5χλμ. (11:00 ομαδικό comen, 11:10 διεθνές και παγκύπριο).

Κυριακή (4/10): 5χλμ. (8:00 time trial, ανδρών γυναικών, LEN cup) – (10:30 5χλμ. ανδρών διεθνές/ COMEN / παγκύπριο – 10:40 5χλμ. γυναικών διεθνές / COMEN / παγκύπριο).

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!