Δηλητηριάσεις ζώων στον Ηλεκτροπαραγωγικό Σταθμό Βασιλικού

Η Επαρχιακή Επιτροπή Οικολόγων Λάρνακας εκφράζει δημόσια την απογοήτευση και απέχθεια της για τα γεγονότα που έγιναν στον Ηλεκτροπαραγωγικό Σταθμό Βασιλικού της ΑΗΚ και έχουν να κάνουν με δηλητηριάσεις γάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο επαρχιακό γραφείο Οικολόγων Λάρνακας, την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου τοποθετήθηκαν ποσότητες δηλητηρίων σε διάφορα σημεία του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού, με σκοπό την εξόντωση γάτων. Ως αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών άγνωστος αριθμός γάτων έχει δηλητηριαστεί.

γατες1Αμέσως η Επαρχιακή Επιτροπή Οικολόγων Λάρνακας και σε συντονισμό με τον Πρόεδρο και Βουλευτή Οικολόγων Γιώργο Περδίκη, προχώρησαν σε γραπτό διάβημα και ζήτησαν εξηγήσεις από τον Διευθυντή του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού Βασιλικού, για αυτές τις απαράδεκτες νοοτροπίες και πρακτικές. Ζητήσαμε επίσης να λάβουμε ενημέρωση για τα γεγονότα και την επικρατούσα κατάσταση στον Ηλεκτροπαραγωγικό Σταθμό Βασιλικού σε σχέση με την παρουσία γάτων και ποιο σχέδιο διαχείρισης και προστασίας των ζώων εφαρμόζει η διεύθυνση του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού.

Δυστυχώς με επιστολή του ο Διευθυντής του Ηλεκτροπαραγωγικού Σταθμού κ. Αλέξης Μιχαήλ παραδέχτηκε τα γεγονότα ενώ καταδίκασε ως εγκληματικές αυτές τις συμπεριφορές.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών θεωρεί ότι ένας οργανισμός όπως η ΑΗΚ δεν μπορεί να παραδέχεται ότι υπάρχουν ανάμεσα στο προσωπικό της εγκληματίες και να αδυνατεί να τους εντοπίσει ώστε να τιμωρηθούν για την πράξη τους. Ζητάμε πλέον δημόσια την πλήρη διερεύνηση της φοβερής και εγκληματικής αυτής πράξης και να αναζητηθούν οι ένοχοι και να τιμωρηθούν. Τέλος το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών αξιώνει τον καταρτισμό ενός σχεδίου διαχείρισης των προβλημάτων που προκύπτουν από την παρουσία ζώων στον Ηλεκτροπαραγωγικό Σταθμό Βασιλικού, σε συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις.

Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!