Ξεφλουδισμένες Λέξεις “Δεν είναι αυτή η Ευρώπη που ήθελα να ζω”

kiprioi

Της Γιώτας Δημητρίου

Πριν λίγες μέρες 71 ΑΝΘΡΩΠΟΙ πρόσφυγες, μετανάστες, (τι σημασία έχει αν ήταν πρόσφυγες ή μετανάστες; Ήταν άνθρωποι που αναζητούσαν ένα πιο ανθρώπινο αύριο), στοιβαγμένοι σε ένα φορτηγό-ψυγείο, βάρους 7,5 τόνων, άφησαν την τελευταία τους πνοή, (ο θάνατός τους επήλθε από ασφυξία), σε δρόμους της Αυστρίας.

Χιλιάδες πρόσφυγες, (ανάμεσα τους και παιδιά), αποβιβάζονται στην Ελλάδα καθημερινά. Κάποιοι τα καταφέρνουν κάποιοι άλλοι πεθαίνουν μεσοπέλαγα με αποτέλεσμα το κύμα να βγάζει στη στεριά πτώματα.
ΠΤΩΜΑΤΑ!

Την ίδια ώρα πέρα από τους ρατσιστές οι πρόσφυγες έχουν να αντιμετωπίσουν και τους “λαθροδιακινητές” οι οποίοι τους εκμεταλλεύονται ασύστολα.

Επίσης, η Διεθνής Αμνηστία, σε δελτίο Τύπου της, διαπιστώνει συνθήκες «κόλασης» για πρόσφυγες καιrefugee_children_fbshare_v2 μετανάστες στην Κω και καταγγέλλει επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και ακτιβιστών.
Ομάδα 15-25 ανθρώπων κρατώντας ρόπαλα επιτέθηκαν σωματικά σε πρόσφυγες στην Κω και φώναζαν «επιστρέψτε στη χώρα σας».

Οι περισσότεροι πρόσφυγες είναι άνθρωποι οι οποίοι έφυγαν από χώρες που καίγονται στη κόλαση του πολέμου και φτάνουν στην Ελλάδα, ή σε χώρες όπως η Ουγγαρία, για να αντιμετωπίσουν άθλιες συμπεριφορές.

Είναι άνθρωποι που αναζητούν ένα μέλλον χωρίς πολέμους, χωρίς κινδύνους, όπου θα μπορούν να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με ασφάλεια.
Είναι σαν τους Κύπριους του ’50, (όπως στην φωτογραφία στην αρχή του άρθρου αυτού), του ’60 του ’70, σαν τους Κύπριους του σήμερα που ξενιτεύονται, γίνονται οικονομικοί μετανάστες, για ένα καλύτερο αύριο.

Η Ευρώπη όμως δεν διαθέτει ανθρωπιστικές πολιτικές, γι αυτό οι πρόσφυγες πεθαίνουν μεσοπέλαγα, γι αυτό τα κύματα βγάζουν στις ακτές νεκρά παιδιά. 
Η ΕΕ της οποίας είμαστε μέλος ως χώρα, δεν διαθέτει τις σωστές πολιτικές για αυτούς τους ανθρώπους που αναγκάζονται να φύγουν από τις χώρες τους.
Από την άλλη, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι παρακολουθούν τα γεγονόταν σαν απλοί θεατές!

Μα τον πολιτισμό μας ,ως Ευρωπαίοι πολίτες, δεν τον αποδεικνύουμε με τα μουσεία και τις τέχνες, αλλά πρωτίστως με το πως φερόμαστε απέναντι σε συνανθρώπους μας, και όπως φαίνεται η ΕΕ έχει και σε αυτό, και (και) σε αυτό αποτύχει!
Όπως έχει αποτύχει και σε πολλά άλλα! Όπως έχει αποτύχει και στην επίτευξη της Ειρήνης! Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα οφείλουν να πουν στον κόσμο για τις ευθύνες της ΕΕ όσον αφορά τους πολέμους στην Μέση Ανατολή. Για την ανοχή και την στήριξη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων που έριξαν σε κόλαση τους λαούς, αλλά και για το γεγονός ότι στήριξαν και εξέθρεψαν τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ISIS στη Συρία.
Η ΕΕ οφείλει να κάνει την αυτοκριτική της και να αλλάξει επιτέλους πρόσωπο!
Οι φωτογραφίες με τα νεκρά παιδιά στις “Ευρωπαϊκές θάλασσες” δεν είναι ένδειξη πολιτισμού!
Είναι φρίκη! Ευρωπαϊκή φρίκη!

Η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ οφείλει να αλλάξει!

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ δήλωσε πριν λίγο καιρό ότι «δεν είναι αυτή η Ευρώπη στην οποία ήθελα να ζω».
Ούτε κι εμείς κύριε Γιούνγκερ!
Ούτε κι εμείς!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!