Εγκαίνια Έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης από παιδιά του Δημοτικού

Δ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ “ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ”

MAKE ART, NOT WAR

 

kids1Χθες Δευτέρα το πρωί, ο κ. Αλέξανδρος Κουράτος, μέλος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, τέλεσε στο Δ΄ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου τα εγκαίνια της 4ης Έκθεσης με έργα σύγχρονης τέχνης των μαθητών της Στ΄ τάξης.

Η έκθεση, με τον τίτλο “Make Art, Not War”, αποτελεί μια εικαστική προσέγγιση των φιλειρηνικών αντιλήψεων και στάσεων των μαθητών καλλιτεχνών της Στ’ τάξης του σχολείου. Υλοποιείται στο πλαίσιο της εφαρμογής των Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων για το μάθημα των Εικαστικών Τεχνών και εντάσσεται μέσα στις δραστηριότητες για τον υπό έμφαση στόχο του ΥΠΠ σχετικά με τα διαχρονικά διδάγματα από τους αγώνες των Κυπρίων για ελευθερία. Η φετινή 4η έκθεση έργων σύγχρονης τέχνης είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Τάσου Μητσόπουλου, τέως Υπουργού Άμυνας, ο οποίος εγκαινίασε πέρσι την 3η έκθεση στο σχολείο.

Ο κ. Κουράτος χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του σχολείου πρωτοποριακή και δημιουργική και έδωσε τα συγχαρητήριά του στους μαθητές καλλιτέχνες, στον υπεύθυνο δάσκαλο της Εικαστικής Αγωγής και στο υπόλοιπο προσωπικό του σχολείου. Επεσήμανε την ομαδικότητα και τη συνεργασία των μαθητών ως το απαραίτητο στοιχείο για την υλοποίηση αυτής της εργασίας κι ευχήθηκε το παράδειγμα των παιδιών να βρει μιμητές τους μεγάλους, ώστε να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να ζήσει ο τόπος μας μέρες ειρήνης και αγάπης.

Προς το σκοπό αυτό και οι στοχευμένες προσπάθειες του Σχολείου και της Πολιτείας για την αγωγή των παιδιών ως συνειδητοποιημένων πολιτών του αύριο. Τα παιδιά, μέσα από τα 20 έργα σύγχρονης τέχνης, διαλέγονται με τοπανανθρώπινο θέμα της παγκόσμιας ειρήνης και εκφράζουν εικαστικά τις ευαισθησίεςτους, προτείνοντας ταυτόχρονα ένα διαφορετικό φιλειρηνικό ήθος.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 27 μέχρι και τις 30 Απριλίου 2015, από τις 7:30 ως τις 13:00. Την Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015, θα παραμένει ανοικτή και τις απογευματινές ώρες 15:00 ως 18:00.
kids2

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!