«Ισότητα των Φύλων»

Μια επίκαιρη ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα την «Ισότητα των Φύλων»
Διάλεξη Δρ. Μαρίας Ιωάννου στο AlexanderCollege/UWE με θέμα τη διαφορετικότητα και ισότητα των φύλων

ισότητα φύλων_flyerΟ κλάδος Νομικής του Alexander College/University of the West of England, διοργανώνει διάλεξη με τη Δρ. Μαρία Ιωάννου, καθηγήτρια στον κλάδο Νομικής του University of the West of England στο Alexander College. Η διάλεξη θα γίνει την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015, στις 7:00μμ στο Θέατρο του Alexander College/UWE.

Θέμα της διάλεξης είναι «Νομική, φιλολογία και φύλο: κοινωνικο – νομικοί προβληματισμοί και θέματα έμφυλης ισότητας στη Βικτοριανή λογοτεχνία και στις μέρες μας». Η συγκεκριμένη διάλεξη είναι επίκαιρη εφόσον ασχολείται με το θέμα της ισότητας των φύλων, ιδωμένο μέσα από τη Φιλολογία και το νομικό πλαίσιο.

Η Δρ. Μαρία Ιωάννου είναι Νομικός, με αντικείμενα έρευνας τις Σπουδές Φύλου, Φιλολογία και Πολιτισμικές Σπουδές και διδάσκει στον κλάδο Νομικής του University of the West of England στo Alexander College. Παράλληλα, διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε ένα καινούριο μεταπτυχιακό κλάδο, αυτό του Gender Studies (σπουδές φύλου).

Η διάλεξη θα ασχοληθεί με την παρουσία του νομικού συστήματος και της νομικής επιστήμης σε κεντρικά μυθιστορήματα της Βικτοριανής εποχής, και τους τρόπους με τους οποίους αυτά χρησιμοποιούν νομικά ζητήματα για να θίξουν κοινωνικἀ προβλήματα και θέματα έμφυλης (αν)ισότητας. Η κοινωνική αδικία, το έγκλημα, οι κοινωνικές αιτίες τις εγκληματικότητας, αλλά και τα μεγάλα προβλήματα που συνεπάγεται η νομική και κοινωνική ανισότητα των φύλων, είναι όλα ερωτήματα που απασχολούν το Βικτοριανό μυθιστόρημα.

Η διάλεξη θα κάνει ένα απολογισμό αυτής της ιδιότητας του Βικτοριανού μυθιστορήματος, με αναφορά σε έργα των Τσαρλς Ντίκενς, Γουίλκυ Κόλινς, Μαίρη Ελίζαμπεθ Μπράντον και των αδελφών Μπρόντε. Στο τέλος, η Δρ. Ιωάννου θα επανέλθει στη σημερινή εποχή, για να μιλήσει για την πολύπλοκη σχέση της νομικής, της φιλολογίας και των σπουδών φύλου στις μέρες μας».

Το Alexander College/UWE μέσα από τις ανοικτές διαλέξεις τις οποίες διοργανώνει συχνά με επιστήμονες και ειδικούς, δίνει την ευκαιρία τόσο στη φοιτητική του κοινότητα, όσο και στο ευρύ κοινό να επιμορφωθούν, να αποκτήσουν γνώσεις και πληροφορίες αλλά και να εκφράσουν δικές τους τοποθετήσεις ενίοτε και απορίες, προβληματισμούς.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη στην Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!