Διαδήλωση κατά της βιομηχανοποίησης της Λάρνακας: Larnaka in Danger (Second Consecutive Year)

To διαδικτυακό περιοδικό της Λάρνακας Skala Times (www.skalatimes.com) διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της βιομηχανοποίησης της Λάρνακας.

Στις 4 Απριλίου, Ημέρα του Πολιούχου Άγιου της Λάρνακας, Σάββατο του Λαζάρου.
Το Skala Times επιλέγει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την συμβολική αυτή μέρα για να διαδηλώσει για το καλό της πόλης του Αγίου Λαζάρου.

Η διαδήλωση θα ξεκινήσει από το Κάστρο της πόλης με πορεία προς το λιμάνι.

10419562_949654125059025_8982287373848193387_nΤην διαδήλωση στηρίζουν οι ομάδες:
Ομάδα LarnacaAct
Ομάδα Πολίτες κάτοικοι πόλης και επαρχίας Λάρνακας Αραδίππου Κρασά
Ομάδα Πολιτών Δρομολαξιάς Μενεού

O αγώνας μας μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να θέσει το θέμα στη βουλή, να ακουστεί η φωνή μας εντός και εκτός Κύπρου και να πάρει το ζήτημα μια νομική υπόσταση, με προσφυγές. Ο αγώνας μας είναι δύσκολος, αλλά ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε να κερδίσουμε για το ΚΑΛΟ της πόλης μας, των παιδιών του σήμερα και του αύριο!

Φωνάζουμε όχι στην Βιομηχανοποίηση του λιμανιού της Λάρνακας το οποίο βρίσκεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ζωή των κατοίκων της πόλης.

Φωνάζουμε όχι στο βαριάς βιομηχανίας εργοστάσιο στην περιοχή Κρασά το οποίο θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των κατοίκων.

Απαιτούμε την μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοδεξαμενών και υγραερίου που παράνομα (σύμφωνα με τις οδηγίες Σεβέζο) υπάρχουν μέσα στη καρδιά της πόλης.

Η βιομηχανοποίηση της Λάρνακας έγινε παράνομα (καταπάτηση σύμβασης Άαρχους) χωρίς την συγκατάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Η βιομηχανοποίηση της Λάρνακας θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια, την υγεία και το περιβάλλον της πόλης.

Το βιομηχανικό λιμάνι θα σβήσει την πόλη του Ζήνωνα από τον τουριστικό χάρτη.

Το αίτημα είναι ένα και αδιαπραγμάτευτο: Απαιτούμε να τεθεί η ασφάλεια, η υγεία και το περιβάλλον πάνω από τα κέρδη των οποιονδήποτε!

Το όραμα της Λάρνακας ήταν ανέκαθεν η τουριστική ανάπτυξη
όχι ο εφιάλτης μιας βιομηχανοποιημένης πόλης!

 Tη διαδήλωση ως facebook event θα τη βρείτε στο link : https://www.facebook.com/events/397191133795811/

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Ελευθερία του Τύπου στη Κύπρο διανύει την ζωή εν τάφω χωρίς να αναμένεται καμιά ανάσταση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes “Με απόφαση της UNESCO, για το έτος 2024, η επέτειος της 3ης Μαΐου είναι

Δευτέρα της Λαμπρής στην Ορόκλινη με διασκέδαση, παιχνίδια, μουσική διαγωνισμούς και δωρεάν φλαούνες και ποτό

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης κύριος Νεόφυτος Φακοντής και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου διοργανώνουν ένα υπέροχο πρόγραμμα για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6

error: Content is protected !!