OPEN CALL, STREET ART SQUARE

IMG_8678Προκήρυξη συμμετοχής στο καλλιτεχνικό δρώμενο «street art square» στην Πάφο με δικαίωμα συμμετοχής για όλους τους καλλιτέχνες και τις καλλιτεχνικές ομάδες.

Σκεπτικό εκδήλωσης: Τα τελευταία χρόνια, η street art έχει αναπτυχθεί, με ραγδαίο ρυθμό, σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο δυναμισμός, η αμεσότητα, και το καυστικό χιούμορ, στοιχεία που συγκροτούν τη φυσιογνωμία της street art, την έχουν αναδείξει σε ζωντανό, οργανικό κομμάτι του αστικού περιβάλλοντος.

Είναι τέτοια η ταύτιση ανάμεσα στα έργα της street art και στη μορφή της μοντέρνας πόλης, ώστε αυτή η ιδιόμορφη “τέχνη του δρόμου” να αποτελεί, πλέον, αναπόσπαστο, και λειτουργικό τμήμα του αισθητικού, κοινωνικού, ιστορικού, και, βεβαίως, υπαρξιακού φορτίου του σύγχρονου αστικού πολιτισμού.

Θεωρούμε, λοιπόν, ότι η απουσία της street art από τους δρόμους της Πάφου (με ελάχιστες, και, συχνά, βιαστικές, και πολύ εφήμερες εξαιρέσεις) θέτει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρόκληση για τους καλλιτέχνες της πόλης μας.

Με αυτή την πρόταση / πρόσκληση, θέλουμε να μεταμορφώσουμε τον χώρο στάθμευσης, ο οποίος βρίσκεται στη λεωφ. Μακαρίου, στην πρώτη ανοικτή (και μόνιμη) γκαλερί της Κύπρου, μέσα από τη δημιουργία έργων της street art στους ερειπωμένους τοίχους του συγκεκριμένου σημείου.

Η “τέχνη του δρόμου” θα εισβάλει σε ένα χώρο στάθμευσης, σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, και θα τον μετατρέψει σε ένα σημείο αναφοράς του παφιακού κέντρου, αναδιατάσσοντας ουσιαστικά τη χαρτογράφηση της καθημερινής μας ζωής.

Όροι συμμετοχής:
-Οι υποψήφιοι θα πρέπει να στείλουν (ηλεκτρονικά ή δια χειρός) στους υπεύθυνους της εκδήλωσης ένα σχέδιο (έστω και σε μορφή σκίτσου) το οποίο να παρουσιάζει αυτό που προτίθενται να φτιάξουν και/ή φωτογραφίες από προηγούμενη τους δουλειά σχετική με την εκδήλωση.

-Σημαντικό είναι να ληφθεί υπόψη ο ίδιος ο χώρος και η διαστάσεις των έργων.

-Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να ενημερώσουν τους υπευθύνους για τα υλικά που θα χρειαστούν για την πραγματοποίηση της πρότασής τους. Θα δοθεί αριθμός υλικών στον κάθε συμμετέχοντα.

-Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν μέχρι τις 30/3/2015 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικώς (τα στοιχεία επικοινωνίας θα πρέπει, βεβαίως, να συμπεριλαμβάνονται στην πρόταση τους).

Η εκδήλωση συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα του ΠΑΦΟΣ2017 στο πλαίσιο της ενότητας Make it New καθώς και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Αναγέννησης (RE-BIRTHDAY) και θα προβληθεί μαζί με τις εκδηλώσεις για τον Τρίτο Παράδεισο(terzo paradiso) από το Ίδρυμα Τεχνών «citta dell arte» του Ιταλού εικαστικού Michelangelo Pistoletto.

Ημερομηνία υλοποίησης της δραστηριότητας: 17 – 18/4/2015

Διοργανωτές: Στέγη γραμμάτων και τεχνών Πάφου, Οργανισμός ΠΠτΕ Παφος2017.

Εμπλεκόμενοι φορείς: Πολιτιστικές υπηρεσίες Υπ. Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου,fondazione “cittadellarte” Pistoletto. ROCKFM, PAFOS2017, Στέγη γραμμάτων και τεχνών Πάφου.

Επιμέλεια: Γιάννης Σακέλλης.

Πληροφορίες: 99 478162, sakellisy@hotmail.com

 

 

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Μιλώντας στο 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Πετρολίνα, που διεξάγεται στη Λάρνακα, ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε πως το άθλημα δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένο στη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι συνάδει με τα όσα προσφέρουμε ως προορισμός

Μιλώντας στο 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Πετρολίνα, που διεξάγεται αυτό στη Λάρνακα, (10-12 Μαίου 2024), ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε πως το άθλημα δεν είναι ιδιαίτερα

Χαιρετισμός της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δρος Μαρίας Παναγιώτου, στην εκδήλωση του Τμήματος Γεωργίας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Υγείας των Φυτών

Τα φυτά είναι ζωή. Eξαρτώμαστε από αυτά για το 80% της τροφής που τρώμε, και το 98% του οξυγόνου που αναπνέουμε. Είναι για αυτό, που

error: Content is protected !!