Σε ταχύτητα φωτός “Ταξίδι 3ο”

 Γράφει η Έλενα Χατζηγεωργίου
Life & Business Coach, Spiritual Healer, Licensed NLP Master Practitioner, Colour Life Coach, Colour Counsellor and Healer, Master Practitioner IWOC
T: +357 99616773 ■  Email: info@purecolour.eu  ■  Website: www.purecolour.eu

 

womenΑφιερωμένο σε γυναίκες και άντρες
σε κάθε αληθινό άνθρωπο.

Μιλήσαμε για πάθος, ενέργεια, αγάπη για ζωή,  και την σημαντικότητα να γνωρίσει καλά ο κάθε ένας τον εαυτό του, για να’ νε δυνατότητα αληθινή, η δημιουργία μιας όμορφης ζωής, μέσα από ξεκάθαρες επιλογές, που καθρεφτίζουν το δικό σας επίπεδο, και όλα αυτά που θέλετε να ζείτε.

Γιατί απλούστατα μέσα από τη γνωριμία με τον εαυτό, κτίζεται  και η αληθινή ταυτότητα σας, κτίζεται η αυτοπεποίθηση σας,  γνωρίζεται την δική σας αξία, πράγμα που σας οδηγεί σε όλο και καλύτερες επιλογές, και σας επιτρέπει να διεκδικείτε όλα αυτά που σας αξίζουν!

Και φυσικά, σας βοηθά να είστε πιο προστατευμένοι από επιρροές και επιλογές που δεν σας ταιριάζουν, για να βαδίσετε αποστασιοποιημένοι, από πράγματα, ιδέες, ανθρώπους, και καταστάσεις που με μεγάλη ευκολία μπορούν να σας περιορίσουν εαν το επιτρέψετε. Ναι να σας περιορίσουν, να σας προκαλέσουν φόβο, αφήνοντας σας να νοιώθετε ότι δεν αξίζετε, και ότι δεν μπορείτε να φτάσετε τα όνειρα σας,  να αρχίσουν τα όνειρα σας να μοιάζουν ασήμαντα, και να μικραίνετε όλο και περισσότερο για να μην ενοχλήσετε αυτούς τους ανθρώπους, αυτές τις καταστάσεις, που δεν έχουν την ίδια δύναμη μαζί με εσάς, αναγκάζοντας τον εαυτό σας στο τέλος, αυτό, να το ονομάσετε για να το αντέξετε, καθώς πρέπει! Όχι δεν πρέπει!

Αυτό που μόλις περιγράψαμε σας οδηγεί άμεσα σε μια δεύτερη παγίδα, την προσπάθεια να αλλάξετε αυτούς τους πιο αδύνατους ανθρώπους, που περιορίζουν για να υπάρχουν, και να νοιώθουν καλά, δείχνοντας ψεύτικη δύναμη και σιγουριά, να προσπαθήσετε να τους κάνετε να καταλάβουν το μέγεθος σας, την αγάπη σας, τη δίψα σας για ζωή, τα δικά σας όνειρα για εξέλιξη… μάταια… γιατί απλούστατα κανείς που έχει επιλέξει έστω και υποσυνείδητα να μείνει στα λίγα και στα μικρά, αυτά μονάχα που καταλαβαίνει, δεν μπορεί να αλλάξει. Απλά θα προσπαθεί να σας περιορίσει μαζί του στις δικές του δυνατότητες και αδυναμίες.

Και αυτό έχει συμβεί κατά κύριο λόγο στις Γυναίκες της κυπριακής κοινωνίας, και όχι μόνον. Ζούμε σε μια εποχή που οι κοινωνίες έχουν δημιουργήσει αδύναμους άντρες, άντρες που δεν έχουν προλάβει και οι ίδιοι να γνωρίσουν τη δική τους δύναμη και την παλληκαριά, μια και δεν τους έχει δοθεί η ευκαιρία. Κοινωνίες που αναγκάζουν τη γυναίκα να αναλάβει υπερβολικές ευθύνες και ρόλους, πράγμα το οποίο κάνει σαν θαυμάσιο πλάσμα που είναι, με απέραντη αγάπη και αφοσίωση, χωρίς όμως να έχει και τον απαραίτητο σεβασμό, και αναγνώριση! Κοινωνίες που έχουν δώσει στις γυναίκες ρόλους που δεν έχουν ζητήσει και ταυτότητες ψεύτικες από πολύ μικρή ηλικία, πράγμα για το οποίο ίσως μιλήσουμε κάποια άλλη φορά.

Και όλα αυτά όχι γιατί τίθεται θέμα ισότητας, αντρών και γυναικών, ποτέ δεν ήταν θέμα ισότητας. Τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες, είναι απλούστατα  ΘΕΜΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ  ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ των αντρών και των ανθρώπων της κοινωνίας στην οποία ζουν.

Γιατί μόνο μια αδύναμη κοινωνία μπορεί να περιορίσει, ή να δείξει την παραμικρή έλλειψη σεβασμού σε οποιοδήποτε της μέλος, σε οποιοδήποτε πλάσμα που έχει δημιουργήσει ο Θεός.

Έχοντας πάντα κατά νου,  ότι όταν οι άνθρωποι κοντά σας νοιώθουν μικροί και ανάξιοι… σημαίνει ότι έχουν μικρύνει για να χωρέσουν στα δικά σας μέτρα! Όταν όμως κοντά σας αισθάνονται την αξία τους, και είναι ελεύθεροι να δημιουργήσουν… όταν μαζί σας μπορούν να προχωρήσουν και να ονειρευτούν το καλύτερο, τότε σημαίνει ότι έχετε αναπτύξει την αληθινή σας δύναμη και πρέπει να είστε περήφανοι για αυτό!

Οπότε ήρθε η στιγμή να σταματήσετε άδικα να ταλαιπωρείτε τον εαυτό σας, άδικα να σπαταλάτε την ενέργεια σας, για να αλλάξετε αυτούς που έχουν διαλέξει τον δικό τους μικρό ρόλο και να πορευθείτε με όσους μπορούν να σας καθρεφτίσουν το δικό σας μέγεθος, όσους μπορούν μαζί σας να δημιουργήσουν χαρά, και καινούρια όνειρα,  με όσους μπορούν να  κινηθούν στα πλαίσια του δικού σας κώδικα ηθικής.

Είναι καιρός να θυμηθείτε την αξία σας, τη δύναμη σας, δύναμη που έχει δοθεί από τον δημιουργό σας και να επενδύσετε την ενέργεια σας,  στο καινούριο, αυτό που ταιριάζει με τις δικές σας επιλογές, οι οποίες σας θυμίζω βασίζονται στη ουσιαστική γνωριμία με τον εαυτό σας. Είναι τώρα ο καιρός να επενδύσετε σε ανθρώπους που κοντά τους νοιώθετε άνετα και όμορφα,  είναι καιρός να βρεθείτε στο σημείο εκείνο που μπορείτε να πείτε αναπνέοντας με άνεση «Εδώ ανήκω… από εδώ μπορώ να εξελιχθώ.»

Αποφεύγοντας περιγραφές, απόψεις και πρέπει μικρά, που απλά βολεύουν ανθρώπους αδύναμους.
«Γυναίκες, σας περιγράφουμε όπως μας αρέσει κι εξοργιζόμαστε που δεν χωράτε στις περιγραφές μας»  – Τίτος Πατρίκιος, 1927, Έλληνας ποιητής.

Για να πορευθείτε με τους δυνατούς, τους άξιους, τους αληθινούς ανθρώπους, με υπευθυνότητα, αυτοπεποίθηση,  και όραμα,  για να δημιουργήσετε τη δική σας κοινωνία. Γιατί η κοινωνία είναι δημιούργημα των ανθρώπων της!

Και ενώ το ταξίδι μας συνεχίζετε, εγώ για τώρα σας χαιρετώ, λέγοντας ένα μεγάλο ευχαριστώ στις υπέροχες, μαγικές, δυνατές γυναίκες και στους υπέροχους άντρες, αληθινά παλληκάρια που έχω στη ζωή μου, στη δική μου κοινωνία, στο δικό μου παράλληλο σύμπαν…

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Για τη ποιότητα ζωής στη Λάρνακα

Γράφει ο Γιάννος Γρηγορίου, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας (ΑΚΕΛ) Πριν από μερικές μέρες διάβασα ένα άρθρο «Για το ποια πόλη της Κύπρου προσφέρει την καλύτερη

Μιλώντας στο 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Πετρολίνα, που διεξάγεται στη Λάρνακα, ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε πως το άθλημα δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένο στη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι συνάδει με τα όσα προσφέρουμε ως προορισμός

Μιλώντας στο 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Πετρολίνα, που διεξάγεται αυτό στη Λάρνακα, (10-12 Μαίου 2024), ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε πως το άθλημα δεν είναι ιδιαίτερα

Χαιρετισμός της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δρος Μαρίας Παναγιώτου, στην εκδήλωση του Τμήματος Γεωργίας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Υγείας των Φυτών

Τα φυτά είναι ζωή. Eξαρτώμαστε από αυτά για το 80% της τροφής που τρώμε, και το 98% του οξυγόνου που αναπνέουμε. Είναι για αυτό, που

error: Content is protected !!