Έργο τέχνης “49 ΦΩΝΕΣ” απ’ τα παιδιά

Με αφορμή το περιστατικό της τρομοκρατικής επίθεσης σε γαλλικό περιοδικό στο Παρίσι, «Charlie Hebdo», τον Ιανουάριο του 2015, οι μαθητές της Στ’ τάξης του Δ’ Δημοτικού Σχολείου Αραδίππου δημιούργησαν τη δική τους καμπάνια, για να φωνάξουν δυνατά για το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης.

Μετά από επικοινωνία του δασκαλου των παιδιών κ. Σαββίδη, με το Skala Times, αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε τα έργα των παιδιών.

Επειδή τα παιδιά ξέρουν καλύτερα, επειδή τα παιδιά είναι το αύριο.

Το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης αναγνωρίζεται ως ανθρώπινο δικαίωμα, σύμφωνα με το άρθρο 19 της Οικουμενικής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και αναγνωρίζεται από το διεθνές δίκαιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Διεθνές Σύμφωνο για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα (ΔΣΑΠΔ). Το άρθρο 19 του ΔΣΑΠΔ προβλέπει ότι «κάθε πρόσωπο θα έχει το δικαίωμα της γνώμης χωρίς παρεμβάσεις» και «ο καθένας θα έχει το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης. Το δικαίωμα αυτό θα περιλαμβάνει την ελευθερία αναζήτησης, λήψης και μετάδοσης πληροφοριών και ιδεών όλων των ειδών, ανεξαρτήτως συνόρων, προφορικά, εγγράφως ή σε έντυπη μορφή, σε μορφή τέχνης ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο της επιλογής του». Το Άρθρο 19 συνεχίζει λέγοντας ότι η άσκηση των εν λόγω δικαιωμάτων φέρει «ειδικά καθήκοντα και ευθύνες» και μπορεί «ως εκ τούτου, να υπόκειται σε ορισμένους περιορισμούς», όταν χρειάζεται «για την προάσπιση των δικαιωμάτων ή της φήμης των άλλων» ή «για την προστασία της εθνικής ασφάλειας ή της δημόσιας τάξης ή της δημόσιας υγείας ή της ηθικής».

Το έργο είναι ομαδικό από τα παιδιά της Στ’ τάξης του Δ’ Δημοτικού Σχολείου Αραδίππου και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Εικαστικής Αγωγής. 
Έχει τον τίτλο 49 ΦΩΝΕΣ και αποτελείται από 49 πόστερ που δηλώνουν με έντονο και παραστατικό τρόπο το δικαίωμα του λόγου και της έκφρασης. 

Το Skala Times δημοσιεύει ΟΛΑ τα έργα των παιδιών 
a01a02a03a04a05a06a07a08a09a10a11a12a13

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Ελευθερία του Τύπου στη Κύπρο διανύει την ζωή εν τάφω χωρίς να αναμένεται καμιά ανάσταση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes “Με απόφαση της UNESCO, για το έτος 2024, η επέτειος της 3ης Μαΐου είναι

Δευτέρα της Λαμπρής στην Ορόκλινη με διασκέδαση, παιχνίδια, μουσική διαγωνισμούς και δωρεάν φλαούνες και ποτό

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης κύριος Νεόφυτος Φακοντής και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου διοργανώνουν ένα υπέροχο πρόγραμμα για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6

error: Content is protected !!