Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας

2014 SME Assembly

Γράφει η Πόλα Τσώνη

Χωρίς φιναλίστ από Κύπρο και Ελλάδα, αλλά με ένα εξίσου ενδιαφέρον line-up από projects, θα πραγματοποιηθεί φέτος η τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων Προώθησης της Επιχειρηματικότητας στη Νάπολη της Ιταλίας.

31 κράτη-μέλη και υπό ένταξη χώρες υπέβαλαν συμμετοχή για το 2014, και η κριτική επιτροπή επέλεξε 22 projects ως υποψήφια για βραβεία σε έξι κατηγορίες: Προώθηση της Επιχειρηματικότητας, Επένδυση στις Επιχειρηματικές Δεξιότητες, Βελτίωση του Περιβάλλοντος των Επιχειρήσεων, Υποστήριξη στη Διεθνοποίηση της Επιχείρησης, Υπεύθυνη και Συμπεριληπτική Επιχειρηματικότητα,  Υποστήριξη της ανάπτυξης των Πράσινων αγορών και της Αποδοτικότητας των Πόρων.

Στη φετινή λίστα των φιναλίστ (που μπορείτε να δείτε εδώ:  http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-14-497_en.htm) έντονη είναι η παρουσία projects τα οποία στοχεύουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων, από το δημοτικό σχολείο μέχρι και τους νέους απόφοιτους και επαγγελματίες. Οι έξι νικητές του 2014, ένας σε κάθε κατηγορία, θα ανακοινωθούν σε μία λιτή τελετή η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ετήσιας Συνέλευσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στις 2 Οκτωβρίου.  Ένα επιπλέον project από τη λίστα των φιναλίστ, θα επιλεγεί για το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής.

Από το 2006, τα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία επιβραβεύουν την αριστεία στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και των μικρών επιχειρήσεων σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Μέσα σε αυτά τα 8 χρόνια, διαγωνίστηκαν περισσότερα από 2.800 έργα, στηρίζοντας από κοινού τη δημιουργία περισσότερων από 10.000 νέων επιχειρήσεων. Στόχος του θεσμού των βραβείων είναι να εντοπίζει και να αναγνωρίζει τις επιτυχημένες δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που λαμβάνονται προκειμένου να προωθούνται οι επιχειρήσεις και η επιχειρηματικότητα, να παρουσιάζονται και να διαδίδονται παραδείγματα βέλτιστων επιχειρηματικών πολιτικών και πρακτικών, να προβάλλεται ο ρόλος που διαδραματίζουν οι επιχειρηματίες στην ευρωπαϊκή κοινωνία και να λειτουργεί σαν κινητήριος μοχλός και πηγή έμπνευσης για τους δυνητικούς επιχειρηματίες.

Το 2013, η Κύπρος ήταν ηχηρά παρούσα στη διοργάνωση, καθώς η Green Dot Cyprus Public Co Ltd. ξεχώρισε ως υποψήφια στην νεοσύστατη κατηγορία Υποστήριξης της ανάπτυξης των Πράσινων αγορών και της  Αποδοτικής Χρήσης των Πόρων, όμως το βραβείο κέρδισε τελικά το project της υπό ένταξη Τουρκίας, που διαγωνιζόταν στην ίδια κατηγορία.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Απάντηση Υπουργού Παιδείας σε βουλευτή Λάρνακας Χρίστο Ορφανίδη σχετικά με την εγκατάσταση περιμετρικού φωτισμού στο γήπεδο Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας

Ερώτηση με αρ. 23.06.012.03.231 του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας κ. Χρίστου Ορφανίδη, ημερομηνίας 14 Δεκεμβρίου 2023, προς την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά

Τιμητικό Αφιέρωμα στο Χριστόδουλο Γεωργιάδη στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας

Τιμητικό Αφιέρωμα στη Λάρνακα για τον μουσικό Χριστόδουλο Γεωργιάδη Τρίτη 28 Μαϊου 8:00 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Γ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ Εκδήλωση-αφιέρωμα προς τιμή του βιρτουόζου πιανίστα και συνθέτη Χριστόδουλου

error: Content is protected !!