Aνακοίνωση Δημου Λάρνακας για το καταφύγιο σκύλων

dogΜε αφορμή δημοσιεύματα στον Ημερήσιο Τύπο αναφορικά με το καταφύγιο και χώρο φύλαξης σκύλων που βρίσκεται στην Αραδίππου, ο Δήμος Λάρνακα επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

Το καταφύγιο και χώρος φύλαξης σκύλων ανήκει σε ιδιώτη από τον οποίο ο Δήμος Λάρνακας αγοράζει υπηρεσίες.

·       Το εν λόγω καταφύγιο σκύλων είναι αδειούχο και ελέγχεται από τις Κυβερνητικές Κτηνιατρικές Υπηρεσίες Λάρνακας.

·       Σε όλες τις περιπτώσεις κατά τις οποίες τα αρμόδια Συνεργεία του Δήμου έχουν πρόσβαση στο καταφύγιο για παράδοση σκύλων, δεν έχει διαπιστωθεί οποιοδήποτε πρόβλημα και ειδικά πρόβλημα έλλειψης φαγητού και νερού ή κακομεταχείρισης σκύλων.

·       Συγκεκριμένα από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι και τον Αύγουστο 2014 έχουν μεταφερθεί στο εν λόγω καταφύγιο συνολικά 119 σκύλοι. Οι πληρωμές του Δήμου Λάρνακας προς τον ιδιώτη ιδιοκτήτη του καταφυγίου, γίνονται κανονικά και δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε οφειλές μέχρι και το τελευταίο τιμολόγιο που περιλαμβάνει τον Ιούλιο 2014.

·       Ήδη ο Δήμος Λάρνακας έχει επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τις αρμόδιες Υπηρεσίες για να προβεί εκ νέου σε έλεγχο για τη διαπίστωση των συνθηκών φύλαξης των σκύλων και έχει διευθετηθεί συνάντηση για εξεταστούν όλα τα θέματα που προκύπτουν. Ταυτόχρονα έχουν δοθεί οδηγίες για αναστολή της οποιασδήποτε συνεργασίας μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.

·       Για το Δήμο Λάρνακας, το θέμα της σωστής φύλαξης των αδέσποτων σκύλων αποτελεί θέμα υψίστης σημασίας και  για αυτό,  σε συνεργασία με τους Δήμους της ευρύτερης Επαρχίας Λάρνακας, έχουμε προχωρήσει στο σχεδιασμό καταφυγίου σκύλων σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και βρισκόμαστε στο στάδιο τελικής διευθέτησης του χώρου και χρηματοδότησης για τη δημιουργία των εγκαταστάσεων αυτών.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!