Be the Change “Φαύλος Κύκλος”

Γράφει ο Χρήστος Τούβε
(Από την ωραία Θεσσαλονίκη)
Email:  touve30@gmail.com

kuklosΌλα αρχίζουν μ’ ένα ’’γεια’’ και τελειώνουν μ’ αυτό.

Όλα αρχίζουν με μία ματιά ίσια, ευθύβολη και καθαρή και τελειώνουν με μία σκυμμένη, άβολη και πληγωμένη..

Όλα αρχίζουν με ένα χαμόγελο χαράς, ελπίδας και φτερουγίζουν πεταλούδες λες και μπήκε η άνοιξη μονομιάς και τελειώνουν μ’ ένα χαμόγελο αμηχανίας και βαρυχειμωνιάς..

Το πρώτο φιλί το θυμάσαι, το ίδιο και το τελευταίο..

Το πρώτο δάκρυ χαράς σου έμεινε αξέχαστο, το τελευταίο της λύπης να δεις μνήμες που σου αφήνει..

Δεν πρόλαβες να τον/την γνωρίσεις και έχεις ήδη τηλεφωνήσει στον φίλο/η σου να διαδώσεις τις εξελίξεις..Ε!!Με το φίλο/η σου καταλήγεις στο ίδιο μπαρ να πίνεις ποτά και να κυνηγάς τα γιατί..

Ανάθεμα γιατί είναι φαύλος, ο κύκλος..

Αν συνειδητοποίησεις στην ζωή σου, ότι όλα κινούνται γύρω από ένα  φαύλο κύκλο, τότε ίσως σταματήσεις να φαλτσάρεις στο τραγούδι της ζωής..

Ίσως όμως..

Γιατί ο άνθρωπος από την φύση του, λειτουργεί σαν drama-queen και ανατροφοδείται από δράματα και συγκινήσεις..

Τον αποζητάει τον φαύλο κύκλο σχεδόν σε όλη του την ζωή, για να εξιστορεί περιπέτειες το δίχως άλλο ενδιαφέρουσες.Αν ρωτούσε όμως  την καρδιά του σ’ αυτές τις περιπέτειες πόσους χτύπους ανέβασε και τι μεγάλη λαχτάρα πήρε, θ’αναθεωρούσε τις απόψεις του..

Άποψη μου και ας είναι βαρετή..Αν δεν αλλάξεις την ροή του κύκλου, θ’ αναλώνεσαι και θ’ αλλοιώνεσαι..

Ξέρεις γιατί είναι φαύλος ο κύκλος ;

Αναρωτήθηκες ποτέ γιατί ενώ είσαι στο μηδέν, καταλήγεις πάλι εκεί..;

Άρχισε να περπάτάς ανάποδα.Μέχρι τώρα η δεξιόστροφη ροή του κύκλου, βλέπεις ότι δεν σου πάει..Η αριστερόστροφη όμως, θα σου δώσει άλλα νοήματα ζωής..

Ψάξε μέσα τον κύκλο, όλους αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν το γύρο του, μαζί και δίπλα σου.Τόσο καιρό κάνεις βόλτες μέσα στον κύκλο, με ανθρώπους που είναι είτε μπροστά σου, είτε πίσω σου..

Σπάσε τα δεσμά του φαύλου κύκλου και απέδειξε ότι εσύ ελέγχεις την ζωή σου.Εσύ επιλέγεις ποιους θα την δουν, πως θα σε δουν και τι θα γνωρίσουν..

Ο φαύλος κύκλος από εμάς τρέφεται, γι’ αυτό πρέπει να τον κάνουμε να πεινάσει, να λιμοκτονήσει και να χαθεί..

Να πιστέψει ότι εμείς τον ξεκινάμε, αλλά εμείς του δίνουμε και τέλος.Να νιώσει ότι όταν περνάμε από το ίδιο σημείο, είναι επειδή δεν μας αρέσει να ξεχνάμε..

Κανένας κύκλος ζωής δεν έγινε φαύλος από μόνος του.Εμείς του δώσαμε την απαραίτητη δύναμη να γίνει.

Κάνε τον κύκλο ζωής σου να μοιάζει φωτεινός και αυτόφωτος.Άφηνε μικρά πετραδάκια πίσω σου, για να μην ξεχνάς και θα δεις ότι φαύλος δεν θα γίνει ποτέ.

Κάνε τον κύκλο σου να μοιάζει με γιορτή και κάλεσε τον κόσμο που εσύ θέλεις να έρθει, γιατί εμείς καθορίζουμε τις επιλογές μας..

Άρχισε να στέλνεις προσκλήσεις από σήμερα..

Κάλεσε αυτούς που σε κάνουν να χαμογελάς, γιατί ένα προσωπικό μου ρητό λέει ότι η ουσία είναι να χαμογελάς , διότι αν δεν χαμογελάς δεν έχει ουσία..

Σκέψου το..

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Τραμπ, αν κερδίσει

«Δεν χρειάζεται να θέσω βέτο γιατί τώρα επαφίεται στις Πολιτείες», απάντησε, αναφερόμενος στην απόφαση που έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο το 2022, βάζοντας τέλος στην ομοσπονδιακή

Μεγάλη Τρίτη

Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, σύμφωνα με το τηρούμενο Μηναίο ή Μηνολόγιο, η Μεγάλη Τρίτη είναι αφιερωμένη αφενός στη μνεία του ιερού Ευαγγελίου που αναφέρεται στη δριμύτατη

Η Θεατρική Ομάδα «Αρχάγγελος» Κιτίου επιστρέφει με την καινούρια κωμωδία «Χρόνια Πολλά, να μεν τα εκατοστίσεις!»

Η Θεατρική Ομάδα «Αρχάγγελος» Κιτίου συνεχίζει για 9η χρονιά να μας προσφέρει μια θεατρική παράσταση γεμάτη γέλιο.Ένα έργο γραμμένο από τον θεατρολόγο, συγγραφέα, ηθοποιό και

error: Content is protected !!