Ξεφλουδισμένες Λέξεις “Στο μυαλό είναι ο στόχος. Το νου σου ε;”

Της Γιώτας Δημητρίου
yioda@skalatimes.com

1«Και αφού όλοι οι πολιτικοί είναι το ίδιο δεν θα ψηφίσω ή που ξέρεις μπορεί για εκδίκηση να ψηφίσω τους νεοναζιστές» μου είπε με την δυναμική των 23 του χρόνων.
Λίγο πριν ανέβει το αίμα στο κεφάλι μου και προκληθεί κάποιο εγκεφαλικό, τον ρώτησα αν ξέρει τι σημαίνει «νεοναζιστές», μου έδωσε μια light ερμηνεία με κέτσαπ ασυναρτησιών.
Ναι, έχουμε ευρωεκλογές σε δυο μέρες και ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει.
Αλλά, κανένας δεν έχει δικαίωμα να απέχει αύριο από τις κάλπες και την επομένη να απαιτεί να έχει άποψη ή παράπονα για τις πολιτικές που θα εφαρμόζονται. Θες αποχή φίλε μου; Ωραία. Μετά όμως οφείλεις ό,τι σου σερβίρουν να το δεχθείς με ένα “yes sir” ή ένα σκασμό.
Θες να ψηφίσεις «νεοναζιστές»; Τότε να παραδεχθείς ότι πλεον απαρνιέσαι την ιδιότητα σου ως άνθρωπος και περνάς σε μια άλλη φάση, αυτή των κτήνων. Όχι, δεν τα λέω εγώ αυτά, η ιστορία τα λέει: «Ο Εθνικοσοσιαλισμός ή Ναζισμός είναι μορφή φασισμού που ενσωματώνει τον ρατσισμό  και τον αντισημιτισμό. Ήταν η ιδεολογία του ναζιστικού κόμματος που επέβαλε δικτατορικό καθεστώς στη Γερμανία το 1933 μέχρι το 1945  και συναφών κινημάτων σε άλλες χώρες. Ο ναζισμός αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1920 από επιδράσεις του παγγερμανισμού, της άκρας δεξιάς και της 5αντικομμουνιστικής κουλτούρας των Φράικορπς  που δρούσαν στη Γερμανία μετά τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο. Στους κύριους σκοπούς του ανήκε η αντικατάσταση του δημοκρατικού συστήματος με ένα καθεστώς που θα βασιζόταν στην αρχή της «κοινότητας» με την έννοια της εθνικής και βιολογικής ενότητας με επικεφαλής τον αρχηγό (Φύρερ) τους, το Χίτλερ. Οι ιδεολογικές αρχές του εθνικοσοσιαλισμού και η εφαρμογή τους στην πράξη οδήγησαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και στο Ολοκαύτωμα τη  γενοκτονία Εβραίων, Ρομά και άλλων εθνοτικών και κοινωνικών ομάδων σε στρατόπεδα εξόντωσης. Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν η πιο εκτεταμένη γεωγραφικά και δαπανηρή σε πλουτοπαραγωγικούς πόρους ένοπλη σύγκρουση στην ιστορία της ανθρωποτητας με περίπου 55,5 εκατομμύρια νεκρούς».
Επειδή ζούμε σε ένα αλαλούμ αποχαυνωτικού παροξυσμού, σε επικινδυνα κρίσιμες εποχές όπου η οικονομία και οι ανθρώπινες αξίες κατακρεουργούνται, οφείλουμε να έχουμε το νου μας, με ευθύνη και σοβαρότητα για τις πράξεις μας.
Τα θεριά καραδοκούν για να εφαρμόσουν τις ανομίες τους με ευκολία βασισμένοι στην απογοήτευση και απαξίωση σου.
Το είπε και η Κατερίνα Γώγου, το προσυπογράφω: Στο μυαλό είναι ο στόχος. Το νου σου ε;

Y.Γ1 Καλή ψήφο σε όλους. Ακόμα και εμείς που δεν αγαπάμε την ΕΕ θα ψηφίσουμε. Κι όπως έγραψε η Ναταλία Ρασούλη: Αν δεν έχεις πάρει θέση ψήφου, ενεργά δηλαδή, έχεις δικαίωμα πολιτικής διαμαρτυρίας του γίγνεσθαι;

3Υ.Γ 2 «Άνθρωπέ μου, εσύ που πήγες την Κυριακή και ψήφισες αυτό το ναζιστικό μόρφωμα, αυτή τη μετενσάρκωση της «Ένωσης φίλων του Χίτλερ», αυτή τη δολοφονική συμμορία την απαρτιζόμενη από ελληνόφωνα «Ες – Ες» και από τους απόγονους των κουκουλοφόρων και των γερμανοτσολιάδων, εσύ που έδωσες έγκριση στον υπόκοσμο να περιφέρεται με την μάσκα του «πατριώτη», είσαι ναζί; Το σύστημα που εσένα σε καταστρέφει είναι το ίδιο σύστημα που θρέφει το ναζισμό. Δεν το αναλογίζεσαι; Δεν βλέπεις ότι ψηφίζοντας τους ναζί, στηρίζεις αυτό το ίδιο σύστημα; Κι αν, όπως λες, δεν είσαι ναζί, τότε – στην τελική – δεν ντρέπεσαι να ψηφίζεις τους ναζί;», Νίκος Μπογιόπουλος

Υ.Γ 3 Ούτε αποχή, ούτε νεοναζί.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!