Nα τοποθετηθούν ΟΛΑ τα οργανωμένα σύνολα της Λάρνακας για το μείζων θέμα που αφορά τη πόλη!

03Το Skala Times ζήτησε από τους εκπροσώπους ΟΛΩΝ των κομμάτων στη Λάρνακα, να τοποθετηθούν για το επίκαιρο μείζων θέμα που αφορά το βαριάς βιομηχανίας λιμάνι στη Λάρνακα και τις εγκαταστάσεις πετρελαιοδεξαμενών και υγραερίου.  Από τα πέντε κόμματα με τα οποία επικοινώνησε το Skala Times ανταποκρίθηκαν μόνο τα τρία. Δυο από αυτά επέλεξαν την σιωπή. Αν αποφασίσουν να τοποθετηθούν, τότε το διαδικτυακό περιοδικό Skala Times θα χαρεί να παρουσιάσει και τις δικές τους τοποθετήσεις! Tα τρία κόμματα τα οποία μας έχουν κάνει δηλώσεις, τάσσονται κατά της βαριάς βιομηχανίας λιμάνι και υπέρ της μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοδεξαμενών και υγραερίου. 

ΔΗΚΟ
Εμμένουμε στην πάγια θέση για ενιαία ανάπτυξη του Τουριστικού Προσανατολισμού της πόλης μας και θεωρούμε επιβεβλημένο να παγώσουν οποιεσδήποτε εργασίες στον λιμενικό χώρο που ενδεχομένως να δημιουργήσουν τετελεσμένα.
Καλούμε την Κοινοπραξία «Ζήνων» που ανέλαβε την υλοποίηση του έργου για ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας να εντείνει τις προσπάθειες της για εξεύρεση χρηματοδότη του έργου προτού λήξει και η νέα παράταση που της δόθηκε από την Κυβέρνηση.
Γεώργιος Αναστασίου
(Πρόεδρος ΔΗΚΟ Λάρνακας)

ΑΚΕΛ
Πάγια θέση του ΑΚΕΛ ήταν πάντοτε η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας  η οποία θα φέρει νέα πνοή στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης και της επαρχίας.Η γεωγραφική θέση του λιμανιού το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Λάρνακας και δίπλα ακριβώς από την τουριστική παραλία των φοινικούδων, επιβάλλει την ενιαία ανάπτυξη όπως προγραμματίστηκε.Καταδικάζουμε τις μονομερής ενέργειες της κυβέρνησης οι οποίες δημιουργούν τετελεσμένα, που ενδεχομένως μελλοντικά δεν θα επιτρέπουν την οποιαδήποτε σωστή ανάπτυξη του λιμανιού για το καλό της Λάρνακας.
Καλούμε το λαό της Λάρνακας σε εγρήγορση και επαγρύπνηση για αποτροπή των όποιων τετελεσμένων δημιουργούν αρνητικές επιπτώσεις στην τουριστική ανάπτυξη και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της Λάρνακας. Αίτημα της Λάρνακας παραμένει επίσης η μετακίνηση των πετρελαιοδεξαμενών και των εγκαταστάσεων υγραερίου.Δηλώνουμε με  έμφαση ότι δεν συμφωνούμε με τη μετατροπή του λιμανιού σε βαριάς  βιομηχανίας λιμάνι.Ταυτόχρονα καλούμε το Δήμαρχο και τις αρχές της πόλης να εγκαταλείψουν την παθητική στάση που τηρούν μέχρι σήμερα και να αντιδράσουν δυναμικά στις μονομερείς ενέργειες της κυβέρνησης.
Χρυστάλλα Αντωνίου
(Επαρχιακή Γραμματέας Λάρνακας)

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Με την απόφαση της Κυβέρνησης γιά δημιουργία Ενεργειακού Λιμανιού στη καρδιά της Τουριστικής περιοχής της πόλης μας θέλουμε να εκφράσουμε την κάθετη διαφωνία μας καί να προειδοποιήσουμε την Κυβέρνηση ότι αναλαμβάνει πλήρη την ευθύνη για τον επερχόμενο μαρασμό της Τουριστικής Ανάπτυξης ολοκλήρου της πόλης .
Παρά της διαβεβαιώσεις των Κυβερνητικών φορέων και της Αρχέις Λιμένων για την προσωρινότητα του όλου εγχειρήματος,εμείς διαφωνούμε και καλούμε τούς πολίτες να ξεσηκωθούν και να ανακόψουν οποιεσδήποτε σκέψεις για αλλαγή σχεδίων. Η Λαρνακα έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε πρωτοπόρο της Τουριστικής Ανάπτυξης με τα σχέδια αξιοποίησης του λιμανιού Μαρίνας και καλούμε τους αρμόδιους να αλλάξουν πλεύση και καμμία σκέψει να υπάρξη για αλλαγή ειλημμένων αποφάσεων.Θα μας βρούν αντιμέτωπους όχι με λόγια αλλά με πράξεις.
Μιχαλάκης Μάλλας
(Συμμαχία Πολιτών Λάρνακας, Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας)

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανθεστήρια Λάρνακας 2024 και βραβεία

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 19  Μαΐου 2024, η Γιορτή των Ανθεστηρίων στη Λάρνακα. Στις 6.00 μ.μ. στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) έγινε η παρέλαση στην οποία έλαβαν

error: Content is protected !!