Άντρες – γυναίκες……Είμαστε διαφορετικά πλάσματα;

Έχουν γραφτεί δεκάδες βιβλία για τις σχέσεις των δυο φύλων.yiota 4
Επιστήμονες ψυχολόγοι, συγγραφείς και διάφοροι άλλοι έχουν καταπιαστεί με το θέμα σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσουν τον τρόπο σκέψης και τις διαφορές των δύο φύλων.

Επιστημονική έρευνα έχει επιβεβαιώσει ότι ο ανδρικός και ο γυναικείος εγκέφαλος έχουν διαφορές. Ερευνητές του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης, με επικεφαλής τον καθηγητή Χαβιέ Ντε Φελίπε, διαπίστωσαν ότι υπάρχουν διαφορές στην πυκνότητα των συνάψεων που συνδέουν τους νευρώνες (τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου) και τους επιτρέπουν να επικοινωνούν μεταξύ τους, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει τις διαφορές στις τρόπο σκέψης των δύο φύλων, σύμφωνα με άρθρο στο περιοδικό «Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών» των ΗΠΑ, όπως αναφέρεται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες NewScientist και LiveScience.
Ακόμα και όταν επιδεικνύουν το ίδιο επίπεδο εξυπνάδας, δύο άτομα διαφορετικού φύλου συχνά ξεχωρίζουν σε διαφορετικές νοητικές λειτουργίες (π.χ. οι άνδρες υπερτερούν στην αντίληψη του χώρου και οι γυναίκες στη λεκτική μνήμη).

article3Επίσης μια μελέτη που προέκυψε από δείγματα 1000 περίπου εγκεφαλογραφημάτων, επιβεβαιώνει αυτό που η ανθρωπότητα υποψιαζόταν για αιώνες: ότι υπάρχουν διαφορές στην “καλωδίωση” μεταξύ ανδρικών και γυναικείων εγκεφάλων.
Η μελέτη (η οποία δημοσιεύτηκε στην Guardian) επικεντρώθηκε στην χαρτογράφηση της συνδεσμολογίας του νευρικού συστήματος, μεταξύ ανδρών και γυναικών και έδειξε ότι οι γυναικείοι εγκέφαλοι είχαν πυκνότερες νευρικές συνδέσεις και εντονότερη δραστηριότητα στο αριστερό και δεξιό ημισφαίριο, εν αντιθέσει με τους ανδρικούς όπου τα αντίστοιχα ευρήματα ήταν πιο έντονα στην εμπρόσθια και την οπίσθια περιοχή του μυαλού.

H Ragini Verma, μία απο τους ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, δήλωσε πως “το πιο εκπληκτικό είναι πως τα ευρήματα επιβεβαιώνουν τα παλιά στερεότυπα όπου συνέδεαν τον ανδρικό εγκέφαλο με τις λειτουργίες του προσανατολισμού και των πράξεων που απαιτούν συντονισμό, ενώ, τον γυναικείο, με τις κοινωνικές δεξιότητες, τα συναισθήματα και τη μνήμη.  Παράγοντες που διευκολύνουν το multitasking, τη διεκπεραίωση πολλών καθηκόντων ταυτόχρονα.”

To διαδικτυακό περιοδικό Skala Times και το Cubic Art Cafe Bar στη Λάρνακα,  σας προσκαλούν σε μια διάλεξη με θέμα τις σχέσεις αντρών – γυναικών. Είσοδος ελεύθερη.
Στις 6 Φεβρουαρίου, ημέρα Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα, στο Cubic Art Cafe Bar.
Ομιλήτρια:  η ψυχολόγος του
Skala Times Kλαίρια Δεσπότη

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!