Tραγωδία στη Λάρνακα….

Η 40χρονη γυναίκα, την Δευτέρα ζήτησε δανεικά λεφτά από τη γειτόνισσα, επειδή πονούσε το στομάχι της και ήθελε να αγοράσει φάρμακα.  Το πεντάχρονο παιδί της και η ίδια, ζούσαν σε μια τρώγλη από αυτές που είσαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν υπάρχουν πουθενά στην Ευρωπαϊκή Κύπρο.
Σήμερα το πρωί,  βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμα της, ενώ το πεντάχρονο αγοράκι της βγήκε έξω και φώναζε βοήθεια.
Η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στη Λάρνακα που κάλυψε το ρεπορτάζ δήλωσε «Σε ολόκληρη μου την καριέρα ποτέ δεν έχω συγκλονιστεί τόσο».
Δεν έχει σημασία αν  ήταν αλλοδαπή, αν ήταν Ρουμάνα, τι εθνικότητας ήταν. Γιατί αυτό δεν την κάνει «λιγότερο άνθρωπο».
Ήταν μια γυναίκα που ζούσε ανάμεσα μας, σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Με ένα πεντάχρονο παιδάκι. Είχε χάσει την αξιοπρέπεια της, αναγκαζόταν να ζητά βοήθεια από τους γείτονες.
Τα κοινωνικά παντοπωλεία και η αστική φιλανθρωπία ποιο ρόλο έχουν απέναντι σ’ αυτή την τραγωδία;
Το Γραφείο Ευημερίας ποιες ευθύνες και τι ρόλο έχει σ’ αυτό το δράμα;
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χαράλαμπος Ζαχαρίου δήλωσε ότι «η θανούσα έπαιρνε επίδομα από το Γραφείο Ευημερίας από το 2010 και διακόπηκε το Δεκέμβριο του 2013. Η συγκεκριμένη οικογένεια φαίνεται ότι παρακολουθείτο από το Γραφείο Ευημερίας πλην όμως το τελευταίο διάστημα δεν εντοπιζόταν η γυναίκα».
Δεν εντοπιζόταν μια γυναίκα η οποία ζητούσε συχνά βοήθεια από τους γείτονες;
Στη σκηνή της τραγωδίας κλήθηκε ο Ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους, ο οποίος διενήργησε αυτοψία.
Ο ιατροδικαστής δήλωσε: «στο διαμέρισμα εντοπίστηκε 40χρονη αλλοδαπή η οποία ζούσε σε ένα σκουπιδότοπο, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, αφού τα σκουπίδια που υπήρχαν στο πάτωμα έφταναν το ύψος περίπου του ενός μέτρου. Οι συνθήκες μέσα στις οποίες ζούσε η γυναίκα ήταν άθλιες».
O κ. Χαραλάμπους τόνισε ότι  «από την αυτοψία έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Τα αίτια θανάτου της γυναίκας είναι παθολογικά και αναμένεται να διακριβωθούν κατά τη νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί αύριο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας».
Να σημειώσουμε ότι το διαμέρισμα της τραγωδίας βρίσκεται στην Οδό Μάρκου Δράκου, παρά το Οίκημα της ΠΕΟ στη Λάρνακα, στο κέντρο δηλαδή της πόλης. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που κλήθηκαν στη σκηνή αναγκάστηκαν να δώσουν «μάχη» με τα σκουπίδια και τη δυσοσμία για να καταφέρουν να ανοίξουν την πόρτα.
Αυτή η τραγωδία που διαδραματίστηκε στη πόλη μας, μας αφορά όλους.
Στο πεντάχρονο αγοράκι ποιος θα λογοδοτήσει;
Ποιες είναι οι ευθύνες της κοινωνίας για τον θάνατο αυτής της 40χρονης γυναίκας και ποιες οι ευθύνες της κοινωνίας απέναντι σ’ αυτό το πεντάχρονο ορφανό;

Skala Times

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!