“Remembering Nicolas Economou”

Η  πρώτη επίσημη προβολή του ντοκυμαντέρ “Remembering Nicolas Economou” θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιανουαρίου και ώρα 8:30 μ.μ. στο ΠΑΛΛΑΣ στη Λευκωσία. Η προβολή τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου κ. Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη.

Πρόκειται για ένα ενδόμυχο πορτρέτο ενός καταξιωμένου πιανίστα, συνθέτη και στοχαστή ο οποίος σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε ηλικία 40 ετών.

Γεννημένος στη Λευκωσία της Κύπρου, (11 Aυγούστου 1953 – 29 Δεκεμβρίου 1993)  ο Νικόλασ Οικονόμου αναγνωρίστηκε για το εξαιρετικό του μουσικό ταλέντο και στην τρυφερή ηλικία τω 11 έλαβε μια υποτροφία από την Ειδική Μουσικ΄Σχολή του Κονσερβατορίου Τσαϊκόφσκι της Μόσχας και αργότερα για το ίδιο το Κονσερβατόριο Τσαϊκόφσκι, όπου σπούδασε πιάνο στην τάξη της Nina Emilianova με καθηγήτρια την Rima Anatolevna Hananina.

Διέκοψε τις σπουδές του και εγκαταστάθηκε στη Γερμανία, όπου εν μια νυκτί θα προκάλεσε την προσοχή και τον ενθουσιασμό του κοινού με τις μοναδικές γεμάτες πάθος μουσικές του εκτελέσεις.

Υπήρξε φίλος και συνεργάτης με πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Chick Corea, o Robert Wilson, o Rodion Schedrin, o Friedrich Gulda, oΜάνος Χατζιδάκις, η Martha Argerich, η Maya Plisetskaya, o Firiedrich Durenmatt και η Margarethe Von Trotta.

Παρόλο που ο Νικόλας έτυχε διεθνούς αναγνώρισης, η αγάπη του για την Κύπρο δεν έσβησε στο χρόνο. Το μεγάλο του όραμα να μεταμορφώσει το νησί σε ένα πολιτιστικό κέντρο λόγω της γεωγραφικής του θέσης, δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

Ο Νικόλας ως ένας διορατικός στοχαστής, δε φοβόταν να σπρώχνει τα όρια της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της ανθρώπινης ικανότητας. Το πάθος και η λάμψη του ως ερμηνευτή τον καθιστούν έναν από τους σημαντικότερους πιανίστες της γενιάς του.

Αυτό το συναισθηματικά πολύ δυνατό ντοκυμαντέρ σκιαγραφεί την ιστορία του Νικόλα Οικονόμου μέσα από τις αναμνήσεις των φίλων και της οικογένειάς του.

Ένα πορτρέτο του καλλιτέχνη και της δουλειάς του.

http://youtu.be/s6s37mn6II0

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Εκδήλωση στη Λάρνακα εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη και ανακοίνωση δράσεων του Harris Kyriakides Foundation

SkalaTimes Πραγματοποιήθηκε το χθές το απόγευμα εκδήλωση εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη.Στην εκδήλωση, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, παρόντες στην κατάμεστη αίθουσα: ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας,

error: Content is protected !!