Ευχές σε Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα….

Ζητήσαμε από την οικογένεια αλλά και φίλους του Skala Times να μας πουν τι θa ήθελαν  γι αυτά τα Χριστούγεννα….Δεν ξέρουμε αν ο Άγιος Βασίλης, ο νεογέννητος Χριστός ή το πνεύμα των Χριστουγέννων ακούνε τις ευχές μας, αλλά… είναι Χριστούγεννα και η μαγεία μαζί με την πεποίθηση ότι γίνονται θαύματα, πλανώνται στον γιορτινό αέρα.
Εσύ ποια ευχή σου θα ήθελες να εκπληρώσει το Χριστουγεννιάτικο Πνεύμα;
Έλα, μη γελάς, είπαμε: είναι Χριστούγεννα και τα καλά παιδιά πιστεύουν στα παραμύθια!

 

By Skala Times

 

Ο David Fowles, o οποίος γράφει την στήλη “My View”, σε μια προσπάθεια να αποφύγει τα κλισέ μας απάντησε με ειλικρίνεια τι θα ήθελε: Aυτά τα Χριστούγεννα θέλω ένα σπίτι στο Λιβάδι. Να έχει και τζάκι το οποίο θα είναι συνέχεια αναμμένο τις κρύες μέρες και νύχτες . Το σπίτι (μου) στο Λιβάδι θα ήθελα να έχει δικά του φωτοβολταϊκά και δική του πηγή νερού. Επίσης να διαθέτει και μεγάλα παράθυρα, για να αγναντεύουμε την φύση και κάποτε να είμαστε τόσο τυχεροί που να βλέπουμε και χιόνι.
Η Γιώτα Δημητρίου η οποία γράφει την στήλη “Σκέφτομαι Τέχνη” μας είπε: Θα ήθελα να γυρνούσαν πίσω κάποια άτομα τα οποία έφυγαν…και επίσης η ζωή να μας έφερνε στο δρόμο μας ανθρώπους οι οποίοι να μένουν και να μην προκαλούν πόνο με τον άλφα ή βήτο τρόπο, ή με την απουσία τους….

 

H Mυράντα Ορθοδόξου η οποία γράφει τη στήλη «Ξεχασμένη στη Μετάφραση» γι αυτά τα Χριστούγεννα ζητά ειλικρίνεια: Θα ήθελα περισσότερη ειλικρίνεια. Ειλικρίνεια στις ανθρώπινες σχέσεις, ειλικρίνεια στην πολιτική, ειλικρίνεια στις οικογένειες, ειλικρίνεια με τον ίδιο μας τον εαυτό. Για να πέσει “το σιδηρούν κιγκλίδωμα” που έχει στηθεί με τα φανταχτερά δέντρα και τα γυαλιστερά δέντρα και μας χωρίζει όλους μακριά τον ένα από τον άλλο.

O Aλέξης Δημητρίου, ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου “Bibliocosmos”,  o oποίος γράφει την στήλη “Book for Thought”,  τι άλλο θα μπορούσε να ευχηθεί; Κάτι βέβαια που θα έχει σχέση με βιβλία ή κόμικς ή παλιά περιοδικά από αυτά που βρίσκει κανείς στο τριώροφο βιβλιοπωλείο του,στην Φανερωμένη στην Λάρνακα. Μας είπε λοιπόν:  Εύχομαι να κλείσω την δική μου συλλογή περιοδικών και βιβλίων -όπως και αυτές των πελατών μου- για να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι τον καινούριο χρόνο. Καλή μας τύχη.

H Γιώτα Δημητρίου η οποία γράφει τη στήλη “Ξεφλουδισμένες Λέξεις”, μας είπε:  Θα ήθελα για μένα (και για όσους θεωρούν τον έρωτα και την αγάπη βαρυσήμαντα για να έχει αξία η ζωή), το πνεύμα των Χριστουγέννων να μας φέρει έναν έρωτα ντυμένο με αγάπη, από αυτούς που συναντάς στις χολιγουντιανές ταινίες (ναι, σαν το “Notebook”). Επίσης να μας φέρει δύναμη και σωστά μυαλά για την νέα χρονιά, έτσι ώστε να μπορούμε να αγωνιζόμαστε για όσα αγαπάμε και για ένα δικαιότερο και σωστότερο κόσμο.

Ο Χρήστος Τουβέ ο οποίος γράφει την στήλη “Be the Change” μας έστειλε την δικιά του (όχι και τόσο συνηθισμένη) ευχή από την Θεσσαλονίκη όπου διαμένει: Εμπνευσμένος από την συζήτησή μου με ένα μικρό κορίτσι 5 ετών , κατέληξα ότι αυτά τα Χριστούγεννα θέλω να γίνω κράτος. Η άποψη ενός μικρού παιδιού είναι ότι το κράτος πρέπει να βοηθάει του ανήμπορους, του φτωχούς και αυτούς που μετά βίας αντέχουν της ζωής τα δρώμενα.Έτσι λοιπόν θα ήθελα ως ένα άλλο μαγικό ξωτικό, να γίνω κράτος και να μπορέσω να δώσω χαρά σε ανθρώπους που η ζωή δεν τους χάρισε ακόμα και τα απλά πράγματα που εμείς θεωρούμε δεδομένα.Καλά Χριστούγεννα σε όλους με υγεία και να μην ξεχνάτε ότι όντως η ζωή έχει την γεύση που την δίνεις.Οπότε όσοι έχουμε ωραία γεύση, ας δώσουμε και στον διπλανό μας!

H ηθοποιός και παραγωγός Ελίνα Λούκας η οποία γράφει την στήλη “Παραμυθιασμένες” μας είπε με το γνωστό ποιητικό της ύφος που συναντάμε και στην στήλη της: Νύχτα με πανσέληνο και φεγγαρένια λάμψη, πάνω στα αστέρια ακροβατώ, είναι Χριστούγεννα κι ο ουρανός τον κόσμο αγκαλιάζει. Δεν είμαστε από άλλο ουρανό, μα ένα με τα αστέρια, που μας εμάθαν να αγαπάμε με την καρδιά μας που κρατάμε στα πληγωμένα χέρια. Θεέ μου σε παρακαλώ κάνε μου τη χάρη, διώξε μακριά τον φόβο μας, την πιο μεγάλη πλάνη. Σφίξε ξανά το χέρι μας και δώσε μας ελπίδα να ενωθούμε όπως παλιά και η αγάπη στην καρδιά σαν μια πυγολαμπίδα

H ψυχολόγος του Skala Times στη στήλη “Its Ok”, Κλαίρια Δεσπότη μας είπε: Eύχομαι να καταλάβουμε την ομορφιά της ζωής, παρόλες τις πιθανές κακουχίες. Να συγκεντρωθούμε στα ουσιαστικά που είναι η υγεία και η αγάπη. Δεν γίνεται να έχουμε υγεία και αγάπη και να παρακαλούμε να πεθάνουμε επειδή μας λείπουν κάποια υλικά αγαθά. Πρέπει να εκτιμήσουμε την ζωή και να δουλεύουμε με τα εφόδια που έχουμε χωρίς να εγκαταλείπουμε τα όνειρα μας. Δεν χρειάζονται ούτε κακίες, ούτε μεμψιμοιρίες. Η ζωή όπως και ο άνθρωπος είναι σημαντικά, ας το συνειδητοποιήσουμε και ας καταλάβουμε και την αξία της αγάπης επιτέλους. Υ.Γ Αν θέλεις να απογειωθείς κόψε ότι δεν σε αφήνει να πετάξεις.

Η Ιωάννα Πασιουρτίδουη οποία δημιουργεί τις νοστιμιές στις οποίες γράφει στην στήλη της “Ioanna’s Cooking Corner”, ευχήθηκε: Eύχομαι ο νέος χρόνος να μας βρει πιο αλληλέγγυους, να είμαστε ο ένας πιο κοντά στον άλλο, γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία όλα τα δύσκολα που έρχονται. Και για σκεφτείτε: αν έχω δύο γιατί να μην δώσω το ένα σε κάποιον που δεν έχει τίποτα;

 

 

Φίλοι αναγνώστες του Skala Times ευχήθηκαν με την σειρά τους:

Mάριος Λαγού: Αυτά τα χριστούγεννα θα ήθελα να μην περιτυλίξουμε τα πραγματικά προβλήματα με ένα φτηνό περιτύλιγμα αλλά να βρούμε το θάρρος και να σταθούμε απέναντι τους. Ας είναι το 2014 η χρονιά που θα μας ευαισθητοποιήσει ως κοινωνία για να μπορέσουμε επιτέλους να ξεπεράσουμε τη φυσική μας ροπή προς την άγνοια και την αδιαφορία.
Φωτεινή Κωνσταντίνου: Χμ.. τι θα ήθελα να γίνει φέτος αυτά τα Χριστούγεννα! Λοιπόν, καταρχάς, θα  ήθελα  να ξυπνήσω από ένα άσχημο εφιάλτη και όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας καθημερινά να είναι απλά ένα κακό όνειρο.
Αλλά επειδή τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά στη ζωή μας όπως τα παραμύθια που τελειώνουν με το «έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα μπλα μπλά μπλά….» για να ανατραπεί αυτό χρειάζεται αγώνας και πείσμα… ενωμένοι.. δεν μπορώ εγώ να αλλάξω τα πράγματα μοναχή μου, ούτε και εσύ που το διαβάζεις τώρα αυτό. Αλλά εγώ και εσύ μαζί σίγουρα μπορούμε να κάνουμε θαύματα γιατί δύο χέρια είναι καλύτερα από ένα. Η φετινή χρονιά για τη πατρίδα μας αποτελεί ίσως τη δυσκολότερη των τελευταίων χρόνων, μια χρόνια που μας βρίσκει σαν λαό αντιμέτωπο με πολλά ανοικτά μέτωπα τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Ένεκα βέβαια και της τεράστιας οικονομικής δυσπραγίας που μαστίζει το νησί μας όσο και την Ευρωζώνη ευρύτερα. Οι άνθρωποι έχασαν το χαμόγελο και την ελπίδα τους.
Γίνονται ολοένα και πιο καχύποπτοι και κλίνονται στον εαυτό τους. Δεν τους αδικώ φυσικά, αφού ο κόσμος μας φαντάζει πλέον με ένα αγρίμι που όλο παίρνει μα δεν δίνει, μες τα μάτια μας η αγάπη μοιάζει να είναι η πιο μεγάλη απάτη. Αυτά τα Χριστούγεννα λοιπόν θα ήθελα όλα αυτά να αποτελούν απλά μια κακή ανάμνηση.
Δεν ξέρω αν συμφωνείτε και εσείς μαζί μου, αλλά εγώ αυτή τη γιορτή την έχω στο μυαλό μου ως κάτι χαρούμενο γεμάτο με οικογενειακές στιγμές, αγάπη, θαλπωρή, και φυσικά με χαμόγελα μικρών παιδιών. Το οφείλουμε σε αυτά τα μικρά παιδιά αυτή η γιορτή να είναι για όλα τα παιδιά του κόσμου έτσι. Γιατί στα παιδία ανήκει  το μέλλον και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Τα δικά μας λάθη και παραβλέψεις σαν λαός και κοινωνία ευρύτερα ας αποτελέσουν το έναυσμα και το πείσμα που χρειαζόμαστε για να παλέψουμε για όλα αυτά που χρειάζεται ένα μικρό παιδάκι…απλά καθημερινά …ένα ζεστό σπιτικό με τους γονείς του, ένα πιάτο  καλομαγειρεμένο φαγητό και το δικαίωμα στη μόρφωση. «Γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα…» Σαν λαός δεν μάθαμε να τα παρατάμε στα δύσκολα μάθαμε να αγωνιζόμαστε και να βγαίνουμε νικητές. Λίγη μαγεία και μπόλικη χρυσόσκονη θα κάνουν το θαύμα τους… θα την αλλάξουμε τη ζωή!

 

 ΜΕRRY XMAS TO ALL

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!