Νικόλας Μιλτιάδη & Άντρια Πασιουρτίδου “Σεβαστήκαμε την ιστορία του The Tudor Inn”

Τι ωθεί δύο νέα παιδιά μετά τις σπουδές τους σε Ισπανία και Αγγλία να ανοίξουν την δικιά τους επιχείρηση, μια καφέρια μπαράκι, στην παλιά τουρκική συνοικία της περιοχής Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα; Ο Νικόλας Μιλτιάδη και η Άντρια Πασιουρτίδου μας μιλούν για το «παιδί» τους, το μπαράκι καφετέρια «The Tudor Inn» που είναι ένας χώρος με ιστορία και μας εξηγούν τι κάνει ξεχωριστό αυτό το μέρος. Περισσότερα στην συνέντευξη που ακολουθεί.

Της Γιώτας Δημητρίου

Τι ωθεί δύο νέα παιδιά να προχωρήσουν σε κάτι δικό τους, σε ένα μπαράκι…..
ΑΝΤΡΙΑ: Προερχόμαστε και οι δύο από διαφορετικούς κλάδους. Εγώ είμαι δασκάλα ειδικής εκπαίδευσης και ο Νικόλας είναι επιμετρητής ποσοτήτων και κάνει τώρα το μεταπτυχιακό του. Μετά την οικονομική κρίση στην Κύπρο παγοποιήθηκαν τα πάντα και στους δικούς μας κλάδους. Η αλήθεια είναι ότι επέστρεψα στον τόπο μου, μετά τις σπουδές μου στην Ισπανία, γεμάτη όνειρα,  αλλά δυστυχώς όσον αφορά στον κλάδο μου τα πράγματα ήταν  δύσκολα.  Από την άλλη, πάντα μου άρεσε η ιδέα  να ανοίξω κάτι δικό μου. Πολύ συχνά μαζί με τον Νικόλα θαυμάζαμε αρκετά μέρη, μπαράκια και καφετέριες. Στην πορεία προέκυψε το The Tudor Inn εντελώς τυχαία….Μια μέρα περπατούσαμε εδώ στην γειτονιά, πάντα μας άρεσε αυτό το μέρος, όποτε περνούσαμε από εδώ το βλέπαμε, παρατηρούσαμε μέσα από το παραθυράκι και σκεφτόμασταν πόσο μοναδικός χώρος είναι.
ΝΙΚΟΛΑΣ:Το The Tudor Inn ήρθε τυχαία, ήταν ένας τόπος που πάντα μας άρεσε, όταν μας δόθηκε η ευκαιρία να το ενοικιάσουμε και να το κάνουμε δικό μας, την αρπάξαμε. Οι ιδιοκτήτες του, οι οποίοι το είχαν για χρόνια ως steak house, είναι δύο εξαιρετικοί άνθρωποι. Θέλαμε να κάνουμε κάτι δικό μας και θα έλεγα ότι όλα έδεσαν για να πάρουμε στα χέρια μας αυτό το μέρος.

Νικόλα εσύ σπούδασες στην Αγγλία και η Άντρια στην Ισπανία. Να υποθέσω ότι είχατε κάποιες ιδέες από το εξωτερικό όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας του The Tudor Inn;
ΝΙΚΟΛΑΣ: Σίγουρα είχαμε κάποιες ιδέες από τις χώρες που ζήσαμε ως φοιτητές. Α δείτε και στον μενού μας, έχουμε κάποια ποτά από αυτά που η Άντρια έμαθε στην Ισπανία, όπως είναι το callimocho και το clara και κάποια τα οποία  ήξερα εγώ από την Αγγλία, όπως είναι το mulled wine.

Το The Tudor Inn είναι ένας χώρος που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια στη Λάρνακα κι έγινε γνωστό όχι μόνο στην πόλη εδώ, αλλά και σε ολόκληρη την Κύπρο,  ως  Steak House. Εσείς όμως το λειτουργείτε ως καφετέρια, μπαράκι. Σας ανησύχησε καθόλου το γεγονός ότι στο μυαλό κάποιων ίσως να είναι steak house ακόμη;
ΝΙΚΟΛΑΣ: Κοίταξε, ως Steak House είχε μια πάρα πολυ καλή φήμη, ήταν ένα από τα καλύτερα της Κύπρου. Εμείς όμως θέλαμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε γι αυτό αποφασίσαμε να το μετατρέψουμε σε  καφετέρια, μπαράκι. Το όνομα το κρατήσαμε επειδή θέλαμε να σεβαστούμε την ιστορία που έχει αυτός ο τόπος. Η αλήθεια είναι ότι έρχεται ακόμη κόσμος και ζητά steak (γέλια). Τους εξηγούμε ότι πλέον είναι καφετέρια, μπαράκι και μένουν, επειδή οι περισσότεροι έρχονται και για τον χώρο, για την μοναδική του διακόσμηση και το ζεστό και οικείο περιβάλλον που έχει.

Η διακόσμηση του χώρου έμεινε όπως ήταν παλιά….
ΑΝΤΡΙΑ: Αποφασίσαμε να σεβαστούμε το χώρο γιατί είναι ένας χώρος με ιστορία, αν κάναμε κάτι άλλο ίσως να έχανε την αξία και την μοναδικότητα του. Προσθέσαμε φυσικά κάποια Jazz και rock στοιχεία που είναι κοντά στο δικό μας χαρακτήρα.

Το ότι το The Tudor Inn βρίσκεται στην περιοχή της Πιαλέ Πασά όπου γίνονται τα γνωστά εργα ανάπλασης της περιοχής, σας επηρεάζει;
ΝΙΚΟΛΑΣ: Επηρέαζει ίσως κάποιους που θέλουν να παρκάρουν ακριβώς έξω από το μαγαζί. Αλλά όποιος θέλει να μας βρει μπορεί να παρκάρει πίσω στον δρόμο (κοντά στο τζαμί, εδώ στο κάστρο).Σίγουρα όταν τελειώσουν τα έργα θα είναι θετικό και για τον χώρο το δικό μας, όπως και για όλη την περιοχή πιστεύω.
ΑΝΤΡΙΑ: Εμάς πάντα μας άρεσε να ψάξουμε να βρούμε ένα χώρο. Να περπατήσεις, να δεις, να βρεις, ένα ωραίο χώρο, αυτό έχει περισσότερη μαγεία.  Δεν είναι ανάγκη να είναι μέσα στην μέση του δρόμου δίπλα από εκατόν άλλα μαγαζιά. Επίσης είναι καλό να προωθήσουμε λίγο την ιδέα του να περπατάμε κι όχι να παρκάρουμε το αυτοκίνητο μας έξω από τον χώρο που θα πάμε.

Θα λέγατε ότι πρωτοτυπεί το Tudor Inn ως προς το ύφος και την διακόσμηση του, σε σύγκριση με άλλα μαγαζιά;
ΝΙΚΟΛΑΣ: Πιστεύω πως ναι, για την Κύπρο πρωτοτυπεί, θυμίζει Γερμανικό, Αγγλικό μπαράκι, Βόρεια Ευρώπη. Πολλές φορές έρχονται πελάτες και μας λένε «μου θυμίζει ένα μπαράκι που είχα επισκεφτεί στην τάδε χώρα…» κι ο καθένας λέει διαφορετική χώρα.  Για την πρωτοτυπία βέβαια του χώρου «ευθύνονται» οι ιδιοκτήτες του, δύο εξαιρετικοί άνθρωποι, ο κύριος Κλέονας και η σύζυγος του η κυρία Wendy. Είναι δύο άνθρωποι τελειομανείς και αυτό το ανακαλύψαμε όταν πήραμε εμείς τον χώρο, παρατηρώντας ακόμη και τις λεπτομέρειες μέσα σε αυτό τον χώρο.

Το The Tudor Inn λειτουργεί από τις έξι το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. Τι μπορεί να βρει κανείς εδώ;
ΑΝΤΡΙΑ: Έχουμε ποικιλία καφέδων (αρωματικούς κ.α), ποικιλία με τσάγια,κρασί, διάφορα ποτά κι έχουμε επίσης και συνοδευτικά ποτών όπως είναι platters με τυριά, chicken wings, σπιτική πίτσα, hot dog, ελληνικές πατάτες (που είναι πατάτες με φέτα), nachos, γαρίδες.

Πρόσφατα είχατε και μουσική βραδία Jazz….
ΝΙΚΟΛΑΣ: Ναι είχαμε live Jazz με την μπάντα “Irene Athanasiou Trio”, με τρία καταπληκτικά και ταλαντούχα παιδιά. Η βραδιά είχε μεγάλη επιτυχία και σίγουρα θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε κάποιες βραδιές με live μουσική. Δεν ξέρουμε όμως πόσο συχνά θα γίνεται αυτό…..
ΑΝΤΡΙΑ: Ίσως μια φορά τον μήνα, όχι πιο συχνά, επειδή ο κόσμος έμαθε να έρχεται, να πίνει το ποτό του, να συζητά, να χαλαρώνει, να κοινωνικοποιείται.

Υπάρχει και μια μαγική αυλή πίσω στο The Tudor Inn….
ΑΝΤΡΙΑ:  Nαι και πρέπει να σου πω ότι ακόμη και τώρα που έχει αλλάξει ο καιρός, κάποιοι επιλέγουν να κάθονται έξω στην αυλή.

Ο κόσμος που επιθυμεί να έρθεις πρέπει να κάνει κρατήσεις τώρα που είναι γιορτές;
ΝΙΚΟΛΑΣ: Η αλήθεια είναι πως δεν μας αρέσει να λειτουργούμε με κρατήσεις. Είμαστε ένα χαλαρό μπαρ….ίσως μόνο στα live αναγκαστικά να πρέπει να γίνονται κρατήσεις επειδή γεμίζει ο χώρος, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε σωστά τον κόσμο μας.
ΑΝΤΡΙΑ: Ναι, μόνο στα live, αναγκαστικά για σωστότερη εξυπηρέτηση του κόσμου επειδή είναι μικρός ο χώρος, η χωριτικότητα του είναι 50 άτομα εσωτερικά και 50 άτομα έξω στην αυλή. Αλλά  πέρα από τα live, δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να έρθει κόσμος και να τον διώχνω επειδή έχω κρατήσεις.

Τα χρόνια που ζήσατε στο εξωτερικό σας έχουν επηρεάσει;
ΆNTΡΙΑ: Δεν αλλάζεις ως άνθρωπος, οι αξίες και ο χαρακτήρας σου παραμένουν, αλλά η κουλτούρα και η νοοτροπία σου ναι αλλάζουν. Εγώ από την Ισπανία έχω πάρει πάρα πολλά….Όπως πχ ότι στα μπαράκια πας ντυμένος χαλαρά και δεν χρειάζεται να είσαι ντυμένος στην τρίχα για να περάσεις καλά. Ή το να μιλήσεις με τον διπλανό σου στο μπαρ και να κοινωνικοποιηθείς δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάνεις φλερτ. Το να είσαι απλός και προσιτός ως άνθρωπος…..Γι αυτό κι εμείς εδώ, δεν θέλουμε κρατήσεις, θέλουμε χαλαρά πράγματα, να έρχεται ο κόσμος και να περνά όμορφα, ωραία, να κοινωνικοποιείται.

Η περιβόητη οικονομική κρίση πόσο επηρέασε τις τιμές στο μενού σας;
ΝΙΚΟΛΑΣ: Σίγουρα το σκεφτήκαμε πολύ σοβαρά και αποφασίσαμε να έχουμε προσιτές τιμές για τον κόσμο και λειτουργίσιμες για εμάς.
ΑΝΤΡΙΑ: Θυμάμαι λίγο πριν ανοίξουμε, καθόμασταν σ ένα τραπεζάκι και τα υπολογίζαμε για ώρες. Μόνοι μας. Χωρίς να μας νοιάζει τι τιμές έχουν οι άλλοι. Φτάνει να ξέρουμε ότι εμείς έχουμε προσιτές τιμές για τον κόσμο.

O Κύπριος και ιδιαίτερα ο Σκαλιώτης βγαίνει περισσότερο το Σαββατοκύριακο ή πλέον βγαίνει και τις καθημερινές;
ΝΙΚΟΛΑΣ: Παρασκευή και Σάββατο όχι μόνο βγαίνουν οι περισσότεροι, αλλά βγαίνουν και την ίδια ώρα, 9.30 με 10.00. (Γέλια!) Υπάρχει όμως και κόσμος που έρχεται τις καθημερινές για να χαλαρώσει, να τα πουν με τον σύντροφο ή τους φίλους τους.
ΑΝΤΡΙΑ: Έχω παρατηρήσει ότι αυτοί που βγαίνουν τις καθημερινές συνήθως δεν βγαίνουν τα Σαββατοκύριακα. Αλλά, ξέρεις, δεν υπάρχει κανόνας.

 

Το The Tudor Inn είναι ανοικτό κάθε μέρα (εκτός Τρίτη), από τις έξι το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ.
Τηλέφωνο
:  96511065 και 99744082
Facebook: The Tudor Inn Bar

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Εκδήλωση στη Λάρνακα εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη και ανακοίνωση δράσεων του Harris Kyriakides Foundation

SkalaTimes Πραγματοποιήθηκε το χθές το απόγευμα εκδήλωση εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη.Στην εκδήλωση, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, παρόντες στην κατάμεστη αίθουσα: ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας,

error: Content is protected !!