ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΒΙΒΛΙΟ “ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ”

Κυκλοφόρησε το βιβλίο  ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ του ιδιοκτήτη των εκδόσεων ΔΙΟΠΤΡΑ στην Αθήνα, Γιώργου Παπαδόπουλου, ο οποίος είναι Κύπριος αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια ζει στην Ελλάδα.
Συνέντευξη του Γιώργου Παπαδόπουλου θα φιλοξενήσουμε σύντομα στο Skala Times.
Το κείμενο που ακολουθεί είναι γραμμένο από τον Γιώργο Παπαδόπουλο για τους αναγνώστες και αφορά την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ.

 

Φίλε Αναγνώστη,

Πρώτα θέλω να σου συστηθώ. Είμαι ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Ιδρυτής/Εκδότης των Εκδόσεων Διόπτρα, στην Αθήνα.

Οι εκδόσεις Διόπτρα ιδρύθηκαν το 1978, με σκοπό να βοηθήσουν στη βελτίωση του τρόπου ζωής και υγείας με φυσικά μέσα και εναλλακτικές μεθόδους, στα πλαίσια του τρίπτυχου ΝΟΥΣ, ΣΩΜΑ, ΠΝΕΥΜΑ.

Η αποδοχή που είχαν οι εκδόσεις μας από το ευρύ αναγνωστικό κοινό μας βοήθησε να επεκτείνουμε τη θεματολογία μας. Ευχαριστούμε όλους τους αναγνώστες μας και τον καθένα ξεχωριστά, για την αγάπη που έδειξαν στα βιβλία μας και την με αυτό τον τρόπο απεριόριστη στήριξη του έργου μας, που μας επιτρέπει να γιορτάζουμε φέτος τα 35 χρόνια παρουσίας μας στον εκδοτικό χώρο.

Τώρα ήρθε η στιγμή να επικοινωνήσω μαζί σου γεμάτος συγκίνηση για να σου εκφράσω προσωπικά τις ευχαριστίες μου για τη βοήθειά σου αυτή, αλλά και για να σε ενημερώσω ότι μόλις έχει κυκλοφορήσει το πρώτο μου βιβλίο, Το Δαχτυλίδι.
Πρόκειται για ένα Μυθιστόρημα που μέσα από τη ζωή μιας οικογένειας και των απογόνων της από τον καιρό της Επανάστασης του ’21 μέχρι και το 1959, φέρνει στην επιφάνεια άγνωστες πτυχές για την προσφορά των Κυπρίων στους αγώνες του Έθνους και την πραγμάτωση του εθνικού τους πόθου για Ένωση με την Ελλάδα..

Έζησα ο ίδιος μια μικρή περίοδο της ιστορικής αυτής διαδρομής, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα την μακραίωνη ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Έχει και Λεωνίδες, έχει και Εφιάλτες. Έχει Διάκους και Μπουμπουλίνες. Η ευχή της Σπαρτιάτισσας μάνας “Ή να γυρίσεις νικητής ή να σε φέρουν νεκρό, ξαπλωμένο πάνω στην ασπίδα σου” μεταφράστηκε άξια από την Κύπρια μάνα που διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν την άφησαν να σκοτώσει η ίδια τον προδότη γιο της…

Το Δαχτυλίδι, που είναι βασισμένο σε πραγματικά περιστατικά, ξετυλίγει μέσα στις γεμάτες αλήθειες σελίδες μια συγκινητική ιστορία για την αγάπη, την αξιοπρέπεια και την πατρίδα και απαντά, μερικώς έστω, στο ερώτημα που μου υποβάλλεται συχνά: “Τι έκαναν οι Κύπριοι για την Ελλάδα;”

Θα θεωρούσα τιμή μου αν θυσιάσεις λίγο από το χρόνο σου για να το διαβάσεις.

Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς,

Γεώργιος Παπαδόπουλος-Κυπραίος
Ιδρυτής και εκδότης των Εκδόσεων Διόπτρα
e-mail: george@dioptra.gr

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Εκδήλωση στη Λάρνακα εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη και ανακοίνωση δράσεων του Harris Kyriakides Foundation

SkalaTimes Πραγματοποιήθηκε το χθές το απόγευμα εκδήλωση εις μνήμη Χάρη Κυριακίδη.Στην εκδήλωση, στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, παρόντες στην κατάμεστη αίθουσα: ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας,

error: Content is protected !!