Marios Yioupis “Αnimation & Video ART”

CGIllusion  Animation & Media Studio

Ο Μάριος ασχολείται με την τέχνη του βίντεο, του animation, καθώς και με graphics. Θα τον δεις συχνά να δημιουργεί βιντεάκια με θέμα τη πόλη μας τη Λάρνακα. Ποιος είναι ο Μάριος “Yioupis” ; Περισσότερα στη συνέντευξη-γνωριμία που ακολουθεί.

Μάριε τι έχεις σπουδάσει και που;
Έχω σπουδάσει στη Βρετανία, στο Πανεπιστήμιο του Salford, στο  Manchester κι έχω πάρει πτυχίο Animation and Video Production. Eπέστρεψα πίσω στη Κύπρο πριν δύο χρόνια.

Γιατί επέλεξες αυτό τον κλάδο;
Η αλήθεια είναι ότι από μικρός μου άρεσε το animation, αλλά δεν είχα σκοπό να σπουδάσω κάτι. Στην αρχή πήγα στη Βρετανία με σκοπό να εργαστώ και να ζήσω εκεί, αλλά στην πορεία αποφάσισα να σπουδάσω αυτό που αγαπούσα. Ξέρεις, από μικρός έρχονταν οι φίλοι μου να τους φτιάξω κάρτες για τις κοπέλες τους (γέλια!), μου άρεσε να δημιουργώ, μου άρεσε η τέχνη αυτή του animation….Νομίζω την αγάπη αυτή, γι αυτό το είδος τέχνης,  την είχα πάντα….

Τι χρειάζεται για να πετύχει κανείς  σε αυτό τον κλαδό;
Καταρχάς χρειάζεται φαντασία. Φυσικά και οι γνώσεις από το Πανεπιστήμιο είναι σημαντικές, αλλά αν δεν έχεις φαντασία δεν μπορείς να πας πουθενά.

Στη Λάρνακα πώς είναι η τέχνη του
animation;
Ακόμη δεν υπάρχει το ανάλογο έδαφοςγι αυτό το είδος τέχνης, αν και γίνονται κάποια βήματα. Εγώ ασχολούμαι περισσότερο με το 3D Animation και μπορώ να κατασκευάσω οτιδήποτε εξωπραγματικό ή πραγματικό σε μοντέλο και μετά να δημιουργηθεί ένα είδος κίνησης, που να παριστάνει κάτι.  Όταν μετά τις σπουδές μου, επέστρεψα στη Κύπρο και είδα ότι το animation δεν το αποδέχεται εύκολα ο κόσμος, ούτε οι υποψήφιοι πελάτες με τους οποίους συνεργάζομαι, αποφάσισα να ασχοληθώ περισσότερο και με το βίντεο.

Με το βίντεο ασχολείσαι εδώ και δύο χρόνια….
Ναι και πρέπει να πω ότι είχα στήριξη από τον Χρήστο Κουκκίδη του Savino Rock Bar καθώς και από το Savino Live, αφού οι πρώτες μου δουλειές είχαν να κάνουν με γνωστούς καλλιτέχνες που έφερνε το Savino, από το εξωτερικό. Στην πορεία ασχολήθηκα και με ντόπιους καλλιτέχνες και κάπως έτσι συνεχίζω. Επίσης ασχολούμαι και με graphics για διάφορες εταιρείες με τις οποίες συνεργάζομαι.

Εσύ τι απολαμβάνεις περισσότερο, βίντεο, animation, graphics….
Mε ευχαριστεί οτιδήποτε από αυτά που ανέφερες και είμαι και πολύ “κομπιουτεράκιας”,  ξοδεύεω αρκετό χρόνο για να δουλεύω στον υπολογιστή μου, έτσι ώστε να έχω το αποτέλεσμα που επιθυμώ. Μπορεί για ένα βίντεο να κάθομαι για 10 ώρες να το δουλεύω στον υπολογιστή και για 10 ώρες να μην μετακινηθώ από τη θέση μου! (Γέλια!) Τι να κάνω; Είμαι λίγο τελειομανής! Θέλω να βλέπω κάθε λεπτομέρεια. Στο μοντάζ μπορεί να χαθώ για ώρες.

Αν ζούσες στο εξωτερικό θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα για σένα;
Νομίζω ότι αν έμενα στη Βρετανία θα ήταν ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα. Πάντα ήθελα να κάνω κάτι δικό μου, να δημιουργώ σε ένα δικό μου χώρο, κι έτσι κι έκανα, γι αυτό επέστρεψα πίσω Κύπρο.

Η εταιρεία σου είναι η “CG Illusion Animation & Media Studio”….
Ναι, η εταιρεία μου ασχολείται με διαφημίσεις,  αλλά και διάφορα events. Aλλά επίσης,  συνεργάζομαι και με άλλες εταιρίες όπως είναι η εταιρεία του Μανώλη Πολυνείκη Αναστασίου, του γνωστού ηθοποιού της πόλης μας (γνωστός κι από τις “Πατάτες Αντινακτές”). Ο Μανώλης μαζί με την εταιρεία παραγωγής του ετοιμάζει διάφορα βιντεάκια για τη Λάρνακα και συνεργαζόμαστε.

Τα δικά σου όνειρα ποια είναι;
Να βλέπω δουλειές μου παντού (χαμογελά)….Να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ.

Που μπορεί να δει κανείς δουλειά σου;
Aρκετές από τις δουλειές μου βρίσκονται στο youtube channel τουcgillusion media studio. Εκεί υπάρχουν αρκετά events,  κυρίως videos, από live συναυλίες και βραδινά events. http://www.youtube.com/user/yioupism

 

Στο Facebook μπορείτε να δείτε δουλειές του Μάριου στη σελίδα: https://www.facebook.com/cgillusionstudio

Eπίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τo CG Illusions Studio στο τηλέφωνο : 96-682629 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια βιβλιοπαρουσίαση για παιδιά στη Κοινοτική Βιβλίοθήκη Ορόκλινης με τη συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου

Αυτό το Σάββατο, η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης, φιλοξενεί την συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου, και μας παρουσιάζει διαδραστικά το παραμύθι “ΖΗΤΕΙΤΑΙ

error: Content is protected !!