Be The Change “Αμμος και νερό”

Γράφει ο Χρήστος Τουβέ
(Από την ωραία Θεσσαλονίκη)
Email:  touve30@gmail.com

Κάτι σε βγάζει σε παράδρομο,  ενώ έχεις υποσχεθεί στον ίδιο σου τον εαυτό ότι την διαχείριση σου θα την καθοδηγείς μόνο εσύ.
Έπεσες έξω στις προβλέψεις και στοιχημάτισες στην περίπτωση της διαφοροποίησης σου, όμως και πάλι έριξες το ίδιο κέρμα στο πηγάδι των ευχών.
Θύμωσες, παραφέρθηκες και τελικά μηδέν εις το πηλίκο.
Ξέχασες γι  άλλη μία φορά να διαφυλάξεις την εσωτερική και ψυχική σου ηρεμία και προτίμησες να δώσεις ενέργεια σε καταστάσεις που ίσως δεν χρειαζόταν.
Ίσως όλα αυτά να μπορέσεις να τα δεις διαφορετικά αν σκεφτείς τι είναι πιο προσοδοφόρο για σένα .Να θυμώνεις και να μην ελέγχεσαι ή να να σκέφτεσαι και ν’ αλλάζεις την οπτική γωνία των σκέψεών σου;
Όταν θυμώνεις, θα παρομοιάζεις τον εαυτό σου με άρρωστο που έχει πυρετό. Τα δέκατά έχουν ανέβει, η πίεση έχει αυξηθεί και οι σφυγμοί χτυπούν πιο δυνατά.
Θα τα έβαζες με άρρωστο άνθρωπο;
Όχι γιατί θα δικαιολούσες την κατάστασή του και θα περίμενες να γίνει καλά. Δεν νομίζω η θέση του “αρρώστου’” την οποία κατέχεις τον τελευταίο καιρό,  ότι  σου δίνει bonus στην ήδη δύσκολη ζωή σου.
Να θυμάσαι το γεγονός ότι αυτό που με οργή αρχίζει, με ντροπή καταλήγει. Αυτός που μας θυμώνει είναι ο ίδιος που μας ελέγχει.
Άρα και  “άρρωστος ” είσαι και ελέγχεσαι…
Οι μέθοδοι που ακολούθησες μέχρι στιγμής δεν σου έχουν φέρει τα κατάλληλα κέρδη στην επιχείρηση του να παραμείνεις ήρεμος.
Όταν δεν έχεις καλό χαρτί στο παιχνίδι του θυμού ,απλά πες πάσο. Βγαίνεις διπλά κερδισμένος από μία χαμένη παρτίδα  με σημαδεμένα χαρτιά.
Προστάτεψε τον ψυχισμό σου, την γαλήνη σου και τα ιδανικά για τα οποία αγωνίζεσαι καθημερινά με σωστή τακτική και καθημερινή βελτίωση.
Ήρθε η ώρα με την κατάλληλη αγωγή να διώξεις τον πυρετό και τις παρενέργειές του. Δώσε χρόνο και δούλεψε με τον εαυτό σου.
Για να γιατρέψεις τον “άρρωστο”  εαυτό σου δείξε περισσότερο ενδιαφέρον και αγάπη για τους άλλους ανθρώπους αντί για θυμό. Μην προτρέχεις να τους κρίνεις αυστηρά χωρίς να γνωρίζεις τι κρύβεται από πίσω.
Να θυμάσαι ότι όσο αυξάνει ο θυμός, μειώνεται η οξυδέρκεια σου και ελλατώνεται η αντίληψη σου. Σου θυμίζει κάτι; Έναν “άρρωστο” δεν τον ενδιαφέρει αν σκέφτεται έξυπνα ή το τι γίνεται γύρω του, μόνο να γίνει απλά καλά.
Αν αποδεχτείς αυτό που σε ταλαιπωρεί, τότε το μισό πρόβλημα έχει λυθεί. Το άλλο μισό θα λύσεις εσύ!
Έχεις άμμο και νερό στα χέρια σου. Με την άμμο θυμώνεις και με το νερό ξεπλένεις τον θυμό σου.
Κάθε φορά που θα θυμώνεις βάλε στα χέρια σου άμμο και άφηνε την σ’ένα μέρος του σπιτιού σου.Μετά ξέπλυνε.Ενώ θα καθαρίζεις τα χέρια σου η άμμος θα υπάρχει κάτω στο έδαφος ,σαν ένα κατάλοιπο των πράξεών σου. Ενώ ηρέμησες και ξέπλυνες τον θυμό σου, οι ενέργειeς σου παραμένουν εκεί και θα τις βλέπεις.
Όσο θυμώνεις ,τόσο αλλοιώνεσαι και αφήνεις σημάδια στις ψυχές των ανθρώπων.
Η αλλαγή της συμπεριφοράς σου είναι στα χέρια σου, στην άμμο που κρατάς και στο νερό που ξεπλένεις.
Μήπως ήρθε η ώρα να θυμώσεις με τον εαυτό σου και να βγεις από τον λήθαργο;

 

 

 

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Ελευθερία του Τύπου στη Κύπρο διανύει την ζωή εν τάφω χωρίς να αναμένεται καμιά ανάσταση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes “Με απόφαση της UNESCO, για το έτος 2024, η επέτειος της 3ης Μαΐου είναι

Δευτέρα της Λαμπρής στην Ορόκλινη με διασκέδαση, παιχνίδια, μουσική διαγωνισμούς και δωρεάν φλαούνες και ποτό

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης κύριος Νεόφυτος Φακοντής και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου διοργανώνουν ένα υπέροχο πρόγραμμα για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6

error: Content is protected !!