Σκέφτομαι Τέχνη “Αννα Ζαφείρη”

Γράφει η Γιώτα Δημητρίου
(H Γιώτα  είναι απόφοιτος θεατρικών σπουδών και σήμερα βρίσκεται στο δεύτερο έτος του Διδακτορικού της, στο Πανεπιστήμιο του Bristol)

Γνωρίστε την καλλιτέχνη – επιστήμονα Άννα Ζαφείρη. Η Άννα,  26 ετών, μεγαλωμένη στο Μαζωτό της Λάρνακας, ζει και εργάζεται στο Μπέρμινγχαμ του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Άννα συνδιάζει την τέχνη με την επιστήμη και  πιο συνγκεκριμένα την χημεία. Έχει πτυχίο στις καλές τέχνες από το Σχολή Καλών Τεχνών στο Μπέρμινγχαμ. Τα φύλλα μπανάνας και το σφρίγος των δέντρων μπορεί να μην είναι τα τυπικά μέσα που χρησιμοποιούνται από τους καλλιτέχνες  για να δημιουργήσουν τα αριστουργήματά τους, αλλά αυτή είναι η αισθητική και η τέχνικη της Άννας.
Ο ενθουσιασμός της για το υλικό του καουτσούκ  (το Λάτεξ) έχει δημιουργήσει πανικό στον κόσμο της τέχνης ανα το παγκόσμιο. Χρησιμοποιεί φυσικά υλικά για να δημιουργήσει μια σειρά από εντυπωσιακούς πίνακες και γλυπτά και συγκεντρώνει πλέον αρκετούς λάτρεις της τέχνης, οι οποίοι δείχνουν ενδιαφέρον για την δουλειά της.

Ο ενθουσιασμός της Άννας με το λάτεξ ξεκίνησε όταν άρχισε να χρησιμοποιεί οργανικά υλικά και να προμηθεύεται χρωμάτα και σκόνες που προέρχονται από τη γη ή τα  δέντρα. Είχε προηγουμένως εργαστεί μόνο με λαδομπογιά, ακρυλικές μπογιές, αλλά η επιθυμία της να είναι ένα με τη φύση την οδήγησε στο να αναζητήσει άλλες πηγές για καλλιτεχνική έκφραση και κάπως έτσι “ανακάλυψε” το λάτεξ  όταν παρακολούθησε μια ξαδέλφη της η οποία ασχολείτο με το σχεδιασμό προϊόντος,  να χρησιμοποιά το λάτεξ  ως ένα καλούπι.
Το Edge Magazine έγραψε πως ένας απο τους πίνακες της ανατέθηκε για το ποσό τετραψήφιου αριθμού και  πως η καλλιτέχνης τώρα απολαμβάνει την προετοιμασία για μια έκθεση της το φθινόπωρο.

Το επόμενο της βήμα είναι να καλλιεργήσει ένα δεσμό με διακοσμητές για να προωθήσει το έργο της που βρίσκετε κάτω από το έμβλημα της εταιρείας της Creations Lartex στην οποία ψάχνει χώρους νυχτερινής διασκέδασης  που ενδιαφέρονται για την τελευταία της συλλογή, η οποία πρέπει να φωτίζεται μόνο με μικροσκοπικά φώτα LED.

Η Άννα λέει: “ Η τέχνη είναι η ζωή μου και το πάθος μου και είμαι ενθουσιασμένη που η δουλειά μου τελικά αναγνωρίζεται. Διδάσκω τέχνη  για να τα βγάλω πέρα και ελπίζω πως κάποια μέρα θα μπορώ να βγάλω τα προς το  ζην μου μόνο μέσα από την τέχνη μου”.

Μπορείται να δείτε  δουλειά της στην ιστοσελιδά της: http://www.lartexcreations.com/

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Ελευθερία του Τύπου στη Κύπρο διανύει την ζωή εν τάφω χωρίς να αναμένεται καμιά ανάσταση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes “Με απόφαση της UNESCO, για το έτος 2024, η επέτειος της 3ης Μαΐου είναι

Δευτέρα της Λαμπρής στην Ορόκλινη με διασκέδαση, παιχνίδια, μουσική διαγωνισμούς και δωρεάν φλαούνες και ποτό

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης κύριος Νεόφυτος Φακοντής και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου διοργανώνουν ένα υπέροχο πρόγραμμα για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6

error: Content is protected !!