Σκέφτομαι Τέχνη “Πλατφόρμα Performance και Live Art 2013 στη Κύπρο”

Γράφει η Γιώτα Δημητρίου
(H Γιώτα  είναι απόφοιτος θεατρικών σπουδών και σήμερα βρίσκεται στο δεύτερο έτος του Διδακτορικού της, στο Πανεπιστήμιο του Bristol)

Πλατφόρμα Performance και Live Art στη Κύπρο
Το Σάββατο 7 του Σεμπτέβρη στο Point Centre for Contemporary Art στη Λευκωσία(Δωρεάν Είσοδος)

Aκολουθώντας την επιτυχία της 1ης Πλατφόρμας Performance και Live Art της Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλη στη Λάρνακα, οργανώνουμε και φέτος τη δεύτερη.
Όπως συζητήθηκε και στην Πλατφρόρμα του περασμένου χρόνου, κρίνουμε πως είναι σημαντικό να καθιερωθεί η πλατφόρμα, έτσι ώστε να γίνει ένας καλλιτεχνικός θεσμός ο οποίος θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο.
Η Πλατφόρμα Performance και Live Art , ένα event καθοδηγούμενο από καλλιτέχνες, επιστρέφει το 2013 στην Κύπρο (αυτή τη φορά στη Λευκωσία) στις αρχές του Σεπτέμβρη. Η πλατφόρμα προωθεί τη δουλειά ανερχόμενων καλλιτεχνών, καθώς και καλλιτεχνών από διαφορετικά υπόβαθρα των οποίων η δουλειά εστιάζετε στο performance και live art.

Το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, η πλατφόρμα θα φιλοξενηθεί στον χώρο Point Centre for Contemporary Art, στη Λευκωσία. Αυτή τη φορά οργανώνεται για μία ημέρα και περιλαμβάνει Συμπόσιο με θέμα «Καλλιτεχνικοί ορισμοί της Performance Art», καθώς επίσης και συζητήσεις με θέμα «Η περφόρμανς ως ντοκουμέντο». Η πλατφόρμα θα περιλαμβάνει επίσης προβολές, περφόρμανς διαρκείας χάπενινγκς, εικαστικές εγκαταστάσεις, διαλέξεις με θέμα την περφόρμανς.

Η Πλατφόρμα θα φιλοξενήσει καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό οι οποίοι προέρχονται από διάφορα καλλιτεχνικά υπόβαθρα αλλά ασχολούνται με το performance και live art ως το κύριό τους μέσο έκφρασης και επικοινωνίας. Επίσης σχηματίζει ένα διαπολιτισμικό και διαπεριφερειακό διάλογο μεταξύ των καλλιτεχνών καθώς και τη διερεύνηση της διεπιστημονικής φύσης της δουλειάς του κάθε καλλιτέχνη.

Στο πλαίσιο της πλατφόρμας θα πραγματοποιηθούν live performances από τους καλλιτέχνες, καθώς και ανοιχτή συζήτηση μεταξύ του κοινού και των καλλιτεχνών.

Ο σκοπός της Πλατφόρμας είναι η εξέλιξη ολόκληρου του νησιού σε θέματα πολιτισμού, σε ένα σύγχρονο επίπεδο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε Κύπριους καλλιτέχνες να δημιουργήσουν στην πατρίδα τους μέσα από το διαπολιτισμικό και διεπιστημονικό πλαίσιο που δημιουργεί η πλατφόρμα.

Οι καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος είναι οι εξής:
Έλενα Κοτσαβίλι και Λουκάς Ιωάννου
Alexandra R Draghici
Natasha Davis και Stephanie Merulla
Hermes Pittakos
Stella Dimitrakopoulou
Transcendental Theatre Workshop Group
Livia Rita και Δημήτρης Χειμώνας
Ashleigh Griffith
Χριστίνα Γεωργίου
Γιώτα Δημητρίου

Ψάχνουμε λάτρεις της τέχνης και πολιτισμού για να μας βοηθήσουν στην προσπάθειά μας να πραγματοπιήσουμε την πλατφόρμα με επιτυχία. Φέρτε το ταλέντο σας  κοντά μας – τεχνικοί, φωτογράφοι, μουσικοί εκτιμούμε κάθε είδους βοήθεια! Αν ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε με την Γιώτα Δημητρίου στο email: performance andliveart.cyprus@gmail.com

Καντε μας like στο Facebook: https://www.facebook.com/PerformanceLiveArtPlatformCyprus?fref=ts

(Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: http://performanceandliveartplatform2013.webs.com/)

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Ελευθερία του Τύπου στη Κύπρο διανύει την ζωή εν τάφω χωρίς να αναμένεται καμιά ανάσταση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes “Με απόφαση της UNESCO, για το έτος 2024, η επέτειος της 3ης Μαΐου είναι

Δευτέρα της Λαμπρής στην Ορόκλινη με διασκέδαση, παιχνίδια, μουσική διαγωνισμούς και δωρεάν φλαούνες και ποτό

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης κύριος Νεόφυτος Φακοντής και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου διοργανώνουν ένα υπέροχο πρόγραμμα για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6

error: Content is protected !!