Be The Change “Μαγεία”

Γράφει ο Χρήστος Τουβέ
touve30@gmail.com

 

H μαγεία σε όλα τα θέματη της προσωπικής,κοινωνικής  και ερωτικής μας ζωής κρατάει, όσο το ενδιαφέρον παραμένει σε εγρήγορση.Όσο τα “θέλω” ,ταιριάζουν με τα “μπορώ”.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που λείπει η μαγεία από την ζωή μας;

Που έχουμε χάσει την πίστη μας για όλα εκείνα που δεν μπορούν να εξηγηθούν και αλλάζουν την ψυχολογική μας κατάσταση;

Tελικά συνομωτεί το σύμπαν ή κακώς αφιερώνουμε τόσο χρόνο σε ευχές και αναμονή;

H λύση σε όλα αυτά τα θέματα, θεωρώ ότι βρίσκεται μέσα μας. Βρίσκεται σ΄έναν φάκελο κάπου ξεχασμένο στο αρχείο του σκληρού μας δίσκου που μπορεί να λέγεται εγκέφαλος, καρδιά ή ακόμα και υποσυνείδητο. Πως μπορούμε όμως  να το βρούμε , ανάμεσα σε τόσα αρχεία, σε τόσες σκέψεις και σε τόσες ανεπιθύμητες ή μη αναμνήσεις;

“Βυσσοδομώ” .Είναι μία λέξη που μου άρεσε από μικρός. Δομώ από το βάθος.Ψάχνω πιο βαθειά  και χτίζω από μέσα προς τα έξω ,όλα εκείνα που θα μου δώσουν απαντήσεις.Αγνοώ την επιφάνεια ,παρά μόνο όταν δεν έχω άλλη αναπνοή μέσα στο νερό.Έτσι θα μάθω να έχω μεγαλύτερη αναπνοή  και θα μπορώ να βουτήξω πιο βαθιά μέσα μου.

Ίσως εκπλαγώ από τον βυθό μου.Ίσως νιώσω ότι κακώς έκανα που βούτηξα τόσο βαθιά, γιατί πολύ απλά μάλλον δεν ξέρω τόσο καλά τον εαυτό μου.

Αυτό που ψάχνω είναι η μαγεία , η αλλαγή της ψυχολογικής μου κατάστασης και η επαναφορά  του “χωρίς ιδιαίτερη αιτία” χαμόγελού μου.

Είμαι όμως έτοιμος να δω τις απαντήσεις ; Γιατί όταν βρίσκουμε αυτό το  “κάτι” που λείπει , δεν υπάρχει πια δικαιολογία .

Έτσι λοιπόν, η μαγεία …είναι κάτι που το δημιουργούμε μέσα μας..από εκεί αρχίζει..και εκεί τελειώνει..Το πλάθουμε ,το ζυμώνουμε και στο τέλος του δίνουμε μορφή.Βρίσκεται σε μικρά πράγματα ,όπως στην καλημέρα που λέμε το πρωί και στο γλυκό φιλί που μας δίνει κάποιο αγαπημένο πρόσωπο…

“Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε την αναζήτηση της ευτυχίας και απλά να είμαστε ευτυχισμένοι…”

Έτσι θα έρθει και η μαγεία και όλα όσα το σύμπαν μας έχει φυλάξει και μας τα δίνει με το σταγονόμετρο, λες και του αρέσει να κάνει έκπληξη σε πάρτυ γενεθλίων.

Έκλεισα κάποτε τα μάτια και σκέφτηκα μια εικόνα την είδα ζωγραφισμένη λίγες μέρες μετά σ ‘ έναν πίνακα.

Η μαγεία είναι στην εικόνα ή στο ταλέντο του καλλιτέχνη; H μαγεία ήταν απλά μέσα μου που μία εικόνα με έκανε να αισθανθώ καλά. Τόσο απλό, τόσο εύκολο και τόσο προσβάσιμο.

Αυτό είναι μαγεία, η απλότητα και η χαρά των  καθημερινών μας σκέψεων και πράξεων.

Εσύ ακόμα πιστεύες ότι θα βρεις το λυχνάρι ή μήπως δεν το έτριψες καλά;

 

 

 

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Στη Λάρνακα για shopping η Άννα Βίσση

Η αγαπημένη τραγουδίστρια για χιλιάδες κόσμου και με καταγωγή από τη Λάρνακα, η Άννα Βίσση βρίσκεται στην Κύπρο αυτές τις ημέρες αφού εμφανίστηκε σε πάρτυ

Ντροπής πράγματα: Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου

Απαράδεκτες σκηνές βανδαλισμού αντίκρυσαν σήμερα κάτοικοι της περιοχής Δρομολαξιάς Μενεού! Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου, Δημάρχου Δρομολαξιάς ο οποίος κατέρχεται υποψήφιος και επανεδιεκδικεί

error: Content is protected !!