Ξεφλουδισμένες Λέξεις “Καταζητείται η Άνοιξη”

Γράφει η Γιώτα Δημητρίου
yioda@skalatimes.com

“Αυτή η άνοιξη καθόλου δε μ’ αγγίζει μου ‘λεγες πέρσι τέτοιο βράδυ…..”
Ο Βασίλης επιμένει εδώ και χρόνια να κρατάει πρώτη θέση στις καρδιές χιλιάδων, (και στη δικιά μου), με τα τραγούδια και τη φωνή του. Το “Βικτώρια” στο youtube μου φαίνεται επίκαιρο.
Αυτή η Άνοιξη πολλούς δεν θα αγγίξει. Οι εποχές των λουλουδιών, των κοριτσιών του Μάη και της ανεμελιάς μας κουνούν μαντίλια αποχαιρετισμού και επιβιβάζονται στα πλοία των μνημονίων και των οικονομικών κολάσεων.
Αλήθεια, πώς μπορούν να μας κλέβουν την Άνοιξη;

Δεν γίνεται! “Κάτι πάει Χι”  που λέει και ο φίλος μου Άρης, από το Λονδίνο. Η Άνοιξη είναι μια εποχή ελπίδας, χρωμάτων, ανεμελιάς.  Ανοίγεις μπανζούρια, μπαίνει ο ήλιος, τρέχεις στις αμμουδιές για τα πρώτα σου μπάνια, αναζωογονείς το πνεύμα και ανταποκρίνεσαι στο κάλεσμα της ζωής για ένα ηλιόλουστο χορό. Ανέκαθεν η Άνοιξη ήταν η εποχή της ομορφιάς,  έντυνε με χρώματα τη φύση και κατ’ επέκταση και τις καρδιές των ανθρώπων. 
Φέτος λοιπόν, η Άνοιξη 2013 καταζητείται. Φοβήθηκε να απλωθεί στο νησί της Αφροδίτης (μη βλέπεις τις καιρικές συνθήκες) και εξαφανίστηκε. Μια διάθεση μουντού χειμώνα πλανιέται στις καρδιές και στα μυαλά των ανθρώπων (ας όψονται οι πολιτικοί και όσοι κυβερνούν την Ευρώπη).
Γι αυτό, αγαπητή Άνοιξη, όπου κι αν είσαι, σε αυτό τον πλανήτη ή όχι, οφείλεις να δώσεις το παρόν σου σε ένα νησί που σε χρειάζεται. Δεν μπορείς να μας αφήνεις στα χέρια μιας μουντής χειμωνιάτικης διάθεσης (ενώ το θερμόμετρο έξω φτάνει σε θερμοκρασίες Αυγούστου). Θέλουμε χρώμα στις ζωές μας, έχουμε ανάγκη μιας πολυχρωμίας και Ανοιξιάτικης ομορφιάς μέσα μας.
Ζητείται ελπίς.
Ζητείται Άνοιξη που να μας αγγίζει!

Καλό Μάη, καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση

 

Υ.Γ Η φωτογραφία είναι από το υπέροχο facebook page των “Anonymous Art Revolution”, τους οποίους θα παρουσιάσουμε σύντομα στο Skala Times.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!