Σκέφτομαι Τέχνη “Παρουσιάσεις Καλλιτεχνών 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Performance Art Κύπρου” – Χριστίνα Γεωργίου

Γράφει η Γιώτα Δημητρίου
(Η Γιώτα είναι απόφοιτος θεατρικών σπουδών και σήμερα βρίσκεται στο δεύτερος έτος του διδακτορικού της στο Πανεπιστήμιο του Bristol. Το PhD της ονομάζεται: An Exhibition of Hidden Stories – The Lives of Others – Research into methods of staging an oral history archive)

 Όπως και τις προηγούμενες βδομάδες σας παρουσιάζουμε τους καλλιτέχνες του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Performance Art Κύπρου / 1st Cyprus International Performance Art Festival το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7, 8 και 9 Ιουνίου 2013 στη Λευκωσία. Οι καλλιτέχνες προέρχονται από το χώρο του performance art και έρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου για τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ αυτό.

Η Χριστίνα Γεωργίου γεννήθηκε στη Λευκωσία όπου ζει και εργάζεται, αποφοίτησε με Bachelor degree στο κλάδο Fine Art από το Kingston University στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2007 και με μεταπτυχιακό στο Live Art and Performance Studies από την Ακαδημία Θεάτρου του Ελσίνκι το 2011. Έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις και performances σε διεθνή φεστιβάλ, μπιενάλε, γκαλερί, μουσεία και θέατρα στην Κύπρο, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Φινλανδία, Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ολλανδία, Τσεχία, Ρωσία, Μεξικό και Χιλή.
Έχει λάβει “Ειδικό Βραβείο” για το performance έργο της “Αιώνια Επιστροφή” και επιλέχθηκε ως φιναλίστ στον 6ο Διεθνή Διαγωνισμό “Arte Laguna” στη Βενετία το 2012. Η Χριστίνα Γεωργίου είναι η ιδρύτρια και επιμελήτρια του “Cyprus International Performance Art Festival” (CIPAF), όπου η πρώτη του διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία τον Ιούνιο του 2013.

Τα performance έργα της Χριστίνας Γεωργίου επικεντρώνονται και ασχολούνται με έννοιες που αφορούν το σώμα σε σχέση με τη διαδραστικότητα, την επανάληψη και τη διάρκεια. Παράλληλα συγχωνεύουν αισθητικά, εννοιολογικά και εμπειρικά επίπεδα κατά τη διάρκεια μίας ζωντανής επιτέλεσης και δημιουργούν συνθήκες αλληλεπίδρασης όπου, μέσα από τη μη λεκτική επικοινωνία και ανταλλαγή, στοχεύουν στη διαμόρφωση πεδίων για συλλογική και προσωπική μεταμόρφωση.

Η Χριστίνα Γεωργίου έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε διεθνή μπιενάλε, φεστιβάλ, γκαλερί και μουσεία, όπως την 4η Διεθνή Μπιενάλε Performance DEFORMES στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Βαλντιβίας στη Χιλή το 2012, την 4η Διεθνή Μπιενάλε Performance HORASperdidas στο Μοντερέι του Μεξικού το 2012, την 3η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη το 2011, το Athens Photo Festival στην Τεχνόπολη, στην Αθήνα το 2011, το 6ο Tina B. Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης στην Πράγα το 2011, το 17ο Performance Studies International – Camillo 2.o, στο Centrum Beeldende Kunst, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας το 2011, τη 2η Διεθνή Μπιενάλε Τέχνης της Μόσχας για Νέους το 2010 στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Μόσχας, στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη στην Αθήνα το 2013, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος το 2012, και στις Leo Galleries στην Μόντσα της Ιταλία το 2012.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο της Χριστίνας Γεωργίου παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της: www.christinageorgiou.com

Στο 1ο CYPRUS INTERNATIONAL PERFORMANCE ART FESTIVAL, η Χριστίνα Γεωργίου θα παρουσιάσει ένα καινούργιο live performance έργο το οποίο είναι μέρος της σειράς έργων performance με γενικό τίτλο «Αιώνια Επιστροφή – Eternal Return».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 1ο CYPRUS INTERNATIONAL PERFORMANCE ART FESTIVAL επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του: www.cipafestival.com καθώς και την σελίδα του στο facebook: https://www.facebook.com/cipafestival και στο twitter: https://twitter.com/cipafestival

Στοιχεία Φωτογραφιών:
«Αιώνια Επιστροφή #1» από την 3η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης – Φεστιβάλ Περφόρμανς, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα 2011. Φωτογραφίες: Ελευθερία Καλπενίδου.
© Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και Χριστίνα Γεωργίου.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Ελευθερία του Τύπου στη Κύπρο διανύει την ζωή εν τάφω χωρίς να αναμένεται καμιά ανάσταση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes “Με απόφαση της UNESCO, για το έτος 2024, η επέτειος της 3ης Μαΐου είναι

Δευτέρα της Λαμπρής στην Ορόκλινη με διασκέδαση, παιχνίδια, μουσική διαγωνισμούς και δωρεάν φλαούνες και ποτό

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης κύριος Νεόφυτος Φακοντής και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου διοργανώνουν ένα υπέροχο πρόγραμμα για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6

error: Content is protected !!