«Volkswagen Cyprus Cycling Tour 2013» στη Λάρνακα

Ο Δήμος Λάρνακας φιλοξενεί και φέτος την τελετή έναρξης του Διεθνούς Ποδηλατικού Αγώνα  «Volkswagen Cyprus Cycling Tour 2013»,  ο οποίος θα διεξαχθεί στην Κύπρο από τις 23 – 25  Μαρτίου 2013.

Ο «Volkswagen Cyprus Cycling Tour 2013» είναι ένας αγώνας δρόμου ανοικτός σε όλους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες ποδηλάτες που θα έχουν την ευκαιρία να ποδηλατήσουν πλάι-πλάι, να ανέβουν τα ομορφότερα βουνά της Κύπρου και να διασκεδάσουν σε μια ξένοιαστη και άνετη ατμόσφαιρα που θα προσφέρει  η όλη διοργάνωση. Η επιλογή των διαδρομών και ο τρόπος διεξαγωγής του αγώνα έγιναν στα πλαίσια του προγράμματος  “Cycling for All” το οποίο απευθύνεται προς όλους όσους αγαπούν το ποδήλατο ως μέσο διακίνησης, άσκησης και ψυχαγωγίας. Η ιδέα αυτής της διοργάνωσης, είναι να συγκεντρώσει όσο το δυνατό περισσότερους ποδηλάτες από την Κύπρο και το εξωτερικό για να απολαύσουν την καταπληκτική φύση της Κύπρου, προβάλλοντας το άθλημα και τις ομορφιές του τόπου μας.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και ο Δήμος Λάρνακας είναι ένας από τους ένθερμους υποστηρικτές και χορηγούς της όλης εκδήλωσης η οποία πέρα από ποδηλατική αποσκοπεί και στη στήριξη των Συνδέσμων  Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ) και Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας (ΣΥΚΑΝΑ).

Η εκκίνηση για τον ποδηλατικό αγώνα «Volkswagen Cyprus Cycling Tour 2013», θα δοθεί από τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Ν. Λουρουτζιάτη, το Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013, στις 11.00π.μ. στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων.

Aξίζει να σημειωθεί ότι, για τους φίλους του ποδηλάτου, η φετινή διοργάνωση συμπεριλαμβάνει και «Ποδηλατικό γύρο της Λάρνακας», η εκκίνηση του οποίου θα γίνει στις 10.00π.μ. από το ίδιο σημείο. Πρόκειται για μικρή διαδρομή των 5χλμ εντός της κεντρικής εμπορικής περιοχής της πόλης, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ποδηλατήσουν με διεθνούς φήμης ποδηλάτες και παράλληλα να συμβάλουν στην προσπάθεια του Δήμου για ενθάρρυνση των πολιτών για συμμετοχή, το βράδυ της ίδιας μέρας, μεταξύ 8.30 – 9.30 μ.μ. στην «Ώρα της γης», προσφέροντας στους διερχόμενους πολίτες κεράκια.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Ν. Λουρουτζιάτη,η διοργάνωση του «Volkswagen Cyprus Cycling Tour 2013» έχει ιδιαίτερη σημασία για το Δήμο Λάρνακας. Η πόλη της Λάρνακας πληροί όλες τις προϋποθέσεις να αναπτυχθεί ως πόλη ποδηλάτου και να προσφέρει τη χαρά στους πολίτες και τους επισκέπτες της να χρησιμοποιούν το ποδήλατο τόσο ως μέσο άθλησης όσο και ως εναλλακτικό μέσο μετακίνησης και αναψυχής. Ανάμεσα στις προτεραιότητες του Δήμου για τη φετινή χρονιά είναι, πέραν από τις διάφορες εκδηλώσεις και εκστρατείες για προώθηση της «αειφόρου αστικής κινητικότητας», ο προγραμματισμός και υλοποίηση έργων για την ολοκλήρωση του δικτύου ποδηλατόδρομων της πόλης. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που την περασμένη εβδομάδα η Λάρνακα έτυχε τιμητικής διάκρισης στο EUROPEAN MOBILITY WEEK AWARD 2012, σε ειδική τελετή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, ως μία από τις δέκα καλύτερες πόλεις μεταξύ 2158 πόλεων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Ο Δήμαρχος, τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και η Ομάδα Εργασίας Αειφόρου Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Λάρνακας,  συγχαίρουν ιδιαίτερα την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας για τη διοργάνωση του «Volkswagen Cyprus Cycling Tour 2013» και δηλώνουν υποστηρικτές κάθε πρωτοβουλίας προώθησης του ποδηλάτου. Επίσης, απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους κατόχους ποδηλάτου, μικρούς και μεγάλους να δηλώσουν το παρόν τους σε ένδειξη υποστήριξης και προώθησης της «Ποδηλατικής Συνείδησης» στην πόλη μας.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Απάντηση Υπουργού Παιδείας σε βουλευτή Λάρνακας Χρίστο Ορφανίδη σχετικά με την εγκατάσταση περιμετρικού φωτισμού στο γήπεδο Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λάρνακας

Ερώτηση με αρ. 23.06.012.03.231 του βουλευτή εκλογικής περιφέρειας Λάρνακας κ. Χρίστου Ορφανίδη, ημερομηνίας 14 Δεκεμβρίου 2023, προς την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά

Τιμητικό Αφιέρωμα στο Χριστόδουλο Γεωργιάδη στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας

Τιμητικό Αφιέρωμα στη Λάρνακα για τον μουσικό Χριστόδουλο Γεωργιάδη Τρίτη 28 Μαϊου 8:00 μ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ Γ. ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ Εκδήλωση-αφιέρωμα προς τιμή του βιρτουόζου πιανίστα και συνθέτη Χριστόδουλου

error: Content is protected !!