Η Λάρνακα πενθεί….

Με ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας δηλώνει ότι:

Ο Δήμος Λάρνακας και η πόλη ολόκληρη συμμετέχει στο πένθος για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Λάρνακας Γεώργιου Χριστοδουλίδη και εκφράζει τα ειλικρινή  συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

Ο Γεώργιος Χριστοδουλίδης συνέδεσε το όνομα του με την πόλη της Λάρνακας την οποία αγάπησε και υπηρέτησε πιστά και με επιτυχία, τυγχάνοντας ευρύτατης αποδοχής από όλους τους Λαρνακείς.

Διετέλεσε Δήμαρχος για δύο διαφορετικές θητείες το 1953 με 1962 και το 1986 με 1991.

Η Λάρνακα έχασε ένα σπουδαίο και δημιουργικό άνθρωπο, του οποίου οι δράσεις και το έργο δεν αφορούν μόνο την πρόοδο, την ανάπτυξη της Λάρνακας και  την ευημερία των κατοίκων της, αλλά διαδραμάτισε ουσιαστικό ρόλο και στην ανάπτυξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο γενικότερα.

Ο Δήμος Λάρνακας ως ένδειξη τιμής προς τον Γεώργιο Χριστοδουλίδη, μετονόμασε την προέκταση της Λεωφόρου Φανερωμένης σε Λεωφόρο Γεώργιου Χριστοδουλίδη η οποία μετονομασία έγινε στην παρουσία του εκλιπόντος το 2007, της οποίας η ανάπλαση άρχισε πρόσφατα.

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας θα μελετηθούν προτάσεις για περαιτέρω ανάδειξη της συμβολής και του έργου του εκλιπόντος.

Η κηδεία του Γεώργιου Χριστοδουλίδη θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Φανερωμένης, την Κυριακή 10 Μαρτίου 2013 στις 12 το μεσημέρι.

Οι σημαίες στο Δημοτικό Μέγαρο Λάρνακας θα κυματίζουν μεσίστιες μέχρι και την ήμερα της κηδείας

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια βιβλιοπαρουσίαση για παιδιά στη Κοινοτική Βιβλίοθήκη Ορόκλινης με τη συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου

Αυτό το Σάββατο, η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης, φιλοξενεί την συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου, και μας παρουσιάζει διαδραστικά το παραμύθι “ΖΗΤΕΙΤΑΙ

error: Content is protected !!