Ένα Κλικ με το Μελάνι “Ζεις με πάθος;”

Γράφει η Μαλβίνα Ιωάννου

Υπάρχει μια παράδοση που λέει ότι οι Αρχαίοι Έλληνες Θεοί όταν πέθαινε κάποιος δεν ρωτούσαν αν ήταν καλός ή κακός. Ρωτούσαν: Έζησε με πάθος; 
Αν η απάντηση ήταν “ναι” τότε σήμαινε πως έζησε σωστά, αν η απάντηση ήταν αρνητική τότε αυτό ήταν απόδειξη πως δεν έζησε όπως έπρεπε. 
Το πάθος είναι η κινητήρια δύναμη που κάνει τους ανθρώπους ζωντανούς. Τους γεμίζει ενέργεια και δίνει σκοπό στη ζωή τους. Το πάθος…..
Κάποτε βέβαια οι άνθρωποι παθιάζονται με λάθος καταστάσεις και λάθος άτομα. Επενδύουν σε παθιασμένες αγάπες που δεν έχουν ούτε μέλλον ούτε παρόν, ή ακόμα σε παθιασμένους μονόπλευρους έρωτες (ή μήπως εμμονές;)
Το πάθος είναι αυτό που θα σε κάνει να πολεμήσεις για ότι ζεσταίνει την ψυχή και την καρδιά σου και μπορείς να το βρεις παντού: Πάθος για δουλειά, για ιδανικά, για ένα άνθρωπο, για όμορφες (ή όχι) καταστάσεις.
Πάθος!
Η επεξήγηση της λέξης πάθος στο λεξικό είναι : “συναίσθημα, τάση ή επιθυμία που κυριαρχεί πάνω στη συνείδησή μας με έναν τρόπο συνεχή και τόσο έντονο, ώστε να μην ελέγχεται από την κρίση μας και να καθορίζει τη γενική συμπεριφορά μας”.
To πάθος καθορίζει τη συμπεριφορά μας, τα όνειρα και τους στόχους μας. Κάποτε γίνεται και αυτοσκοπός.
Το πάθος είναι ένα όμορφο χαρακτηριστικό, στους ανθρώπους, επειδή αποδεικνύει ότι έχουν έντονα συναισθήματα.
Αυτό τον καιρό πίνω ζεστές σοκολάτες και γράφω σε ροζ κόλλες όσα θεωρώ πάθος μου: ποίηση, βιβλία, ένα μελαχρινό έρωτα με όμορφο μυαλό (που δεν έχει ιδέα πόσο ερωτευμένη είμαι μαζί του)….
Αλήθεια, εσένα ποιο είναι το πάθος σου;
Εσύ ζεις με πάθος;

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Ελευθερία του Τύπου στη Κύπρο διανύει την ζωή εν τάφω χωρίς να αναμένεται καμιά ανάσταση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes “Με απόφαση της UNESCO, για το έτος 2024, η επέτειος της 3ης Μαΐου είναι

Δευτέρα της Λαμπρής στην Ορόκλινη με διασκέδαση, παιχνίδια, μουσική διαγωνισμούς και δωρεάν φλαούνες και ποτό

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης κύριος Νεόφυτος Φακοντής και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου διοργανώνουν ένα υπέροχο πρόγραμμα για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6

error: Content is protected !!