Ένα Κλικ με το Μελάνι “Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας”

Γράφει η Μαλβίνα Ιωάννου

Είναι πολύ σκληρές οι εποχές, λόγω πολιτικοοικονομικοκοινωνικών  εξελίξεων. Είναι κάτι τέτοιες εποχές που οι ανέραστοι δεν πρέπει να υπάρχουν πουθενά. Ο έρωτας γίνεται ζήτημα ζωής θανάτου. Μόνο με έναν έρωτα-αγάπη, μπορεί κανείς να ανταπεξέλθει στο κόσμο των αριβιστών που ζούμε σήμερα.
Πίνω το καπουτσίνο μου σε αυτή την μεθυσμένη πολιτεία (μάλλον η Σκαλιώτισσα Άννα Βίσση για την Λάρνακα τραγουδούσε το ομώνυμο της τραγούδι) και παρακολουθώ τον κόσμο να πηγαινοέρχεται αυτό το απόγευμα Οκτώβρη σε μια καλοκαιρινή μεθυσμένη πολιτεία. “Είχα κάποτε μια αγάπη και την πήρε η συννεφιά….” τραγουδά η Άννα. Δεν είναι καιρός για μελαγχολίες! Αρκετό γκρίζο και μαύρο υπάρχει γύρω μας. Θέλουμε χρώματα φωτεινά!  Είναι η εποχή του “ερωτευτείται γιατί χανόμαστε”. Στα χρόνια της χολέρας δεν καταθέτεις τα όπλα σαν μαζοχιστής να χαζεύεις το μαύρο. Βρίσκεις έναν έρωτα και τα ανατρέπεις όλα. Βάζεις χρώμα μέσα σου. Γίνεσαι ζωντανός.
Τελικά, δεν είμαι φτιαγμένη για να παρακολουθώ όλα αυτά που παίζονται στην παγκόσμια πολιτική σκακιέρα και στην εγχώρια προεκλογική πολιτική σκακιέρα. “Μα μας αφορούν τα πολιτικά” θα ουρλιάξεις εσύ αγαπημένε μου ευσυνείδητε αναγνώστη. Ναι, μας αφορούν, οκ. Η αλήθεια είναι πως προσπάθησα να το παίξω πολιτικοποιημένη (μιας και τον έμαθα καλά τον Καρλ και τον Φρίντριχ) μα….τελικά            συνειδητοποίησα  ακόμα μια φορά, αυτό που πάντα ήξερα: πως μόνο ένας έρωτας μπορεί να κάνει τον κόσμο σου μαγικά όμορφο. Να σε κάνει να νιώθεις πλήρης. Γαλήνη. Ευτυχία. Καλοσύνη. Χαρά. Γεμάτος ως άνθρωπος. Ναι, η πιο μεγάλη επανάσταση είναι ο έρωτας.
Ένας έρωτας, αγνός με βάση την έλξη και προοπτική την αγάπη. Χωρίς έγνοια για το αύριο και άσπρα νυφικά. Ένας έρωτας σαν εφηβικό πάρτυ.
Τι με νοιάζει η πολιτική τους και οι Τρώϊκες τους, όταν έχω έναν έρωτα να με κρατά και να ροκάρει εντός μου σε ρυθμούς ευτυχίας;
Μα σοβαρά, τι με νοιάζει ποιος θα είναι Πρόεδρος τον Φλεβάρη, όταν ο  έρωτας συγκλονίζει το σώμα μου και το μυαλό μου με πόθο;
Στα χρόνια της χολέρας (παγκόσμια οικονομική κρίση, πολιτικές συγκρούσεις, κρίση αξιών) δεν γίνεσαι πολιτικό πιόνι, πολιτικός ρήτορας, πολιτικός αρχηγός, πολιτικά φανατισμένος.
Στα χρόνια της χολέρας, η βασικότερη ανάγκη είναι ο έρωτας. Ο έρωτας  ομορφαίνει τους ανθρώπους εσωτερικά. Κι όταν οι άνθρωποι είναι όμορφοι εσωτερικά, γίνεται κι ο κόσμος ομορφότερος.
Άρα, μην πολιτευτείτε, απλά ερωτευτείτε!

 

Υ.Γ http://www.youtube.com/watch?v=nfBto4OjO4U

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!