Single and the City “Μαθήματα Ευτυχίας….”

 

Γράφει η Μαλβίνα Ιωάννου

Για να μπορείς να βρεις το τέλειο ταίρι, το ιδανικό για σένα ταίρι, πρέπει πρώτα να τα βρεις με τον εαυτό σου, να είσαι σε τέλεια σχέση με το μέσα σου και “να ξέρεις που παν τα 4 σου” κι όχι να είσαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Σε περίπτωση που συμβαίνει το δεύτερο, τότε δεν θες ταίρι, αλλά….ψυχολόγο. (Συστήνουμε την ψυχολόγο του Skala Times, Κλαίρια Δεσπότη. Μπορείς να διαβάσεις την στήλη της “Its ok”. Η Κλαίρια είναι ειδική για να κάνει τον κόσμο να γίνεται OK).
Πρέπει, λοιπόν, να είμαστε καλά μέσα μας για να ζήσουμε τον σωστό έρωτα. Τώρα πόσο καλά μπορεί να είμαστε, σε ένα κόσμο που καθημερινά διαλύεται, είναι ένα άλλο πονεμένο κεφάλαιο, αλλά λέμε τώρα.
Ένα από τα όμορφα βιβλία που μπορεί να βρει κανείς σχετικά με την ευτυχία και την προσωπική γαλήνη κι ηρεμία, είναι αυτό της Αμερικανίδας Gretchen Rubin The Happiness Project (“Μαθήματα Ευτυχίας”, εκδόσεις Πατάκη).
Την Gretchen είναι πολύ εύκολο να την βρει κανείς, μέσω facebook, του blog της, της ιστοσελίδας της ακόμα και μέσω του ημέηλ της. Το ότι το εν λόγω βιβλίο της ήταν νούμερο ένα στους New York Times, δεν την έκανε να καβαλήσει το καλάμι, αλλά αντίθετα την έκανε να νιώθει την ανάγκη να είναι ακόμα πιο κοντά στους αναγνώστες της.
Ανάμεσα σε άλλα λοιπόν, στο καταπληκτικό της αυτό βιβλίο, η συγγραφέας παρουσιάζει μια λίστα με εντολές. Όχι θρησκευτικές, αλλά…..”εντολές ευτυχίας”. Ο καθένας, λέει η Αμερικανίδα συγγραφέας, μπορεί να φτιάξει την δικιά του λίστα ανάλογα με τις ανάγκες και την προσωπικότητα του. Μάλιστα μέσω του blog της μοιράστηκε με τους αναγνώστες της, τις δικές τους λίστες.
Η ευτυχία και η γαλήνη δεν είναι θέμα τζόκερ, (“τι ωραία, μας έκατσε”). Είναι θέμα προδιεργασίας, επιμένει η συγγραφέας.
Άρα:  λίστες, σημειώσεις, πάρτε και το βιβλίο της
Gretchen και ετοιμαστείτε να γίνετε (πιο) ευτυχισμένα πλάσματα. Και όταν βρείτε την ευτυχία (μέσα σας) τότε μπορείτε μετά να βρείτε και το ταίρι σας.
Μερικές εντολές”, από το βιβλίο “Μαθήματα Ευτυχίας”:
Ξέχνα το παρελθόν
Κάνε πράγματα
Μίλα σε ξένους
Σταμάτα την γκρίνια και τα παράπονα
Βγες έξω
Μοίρασε χαρά
Μην ασχολείσαι ποτέ με άτομα που μισείς
Κάνε λάθη
Να ευχαριστείς: για τα απλά και για τα σπουδαία
Φέρσου ανόητα. Φέρσου ανάλαφρα
Να είσαι η γυναίκα που θα ήθελες να γίνουν οι κόρες σου.
Οι μαλακίες συμβαίνουν –να το περιμένεις
Κι αυτό θα περάσει
Να είσαι γεμάτος αγάπη και η αγάπη θα σε βρει
Φαντάσου τον επικήδειο σου: Πως θέλω να με θυμούνται;
Άστο να πάει φίλε
Άναψε ένα κερί ή βγάλε τον σκασμό
Αναγνώρισε τα φαντάσματα σου
Αντίδρασε στην κατάσταση
Διατήρησε τα όλα απλά
Να έχεις λιγότερα αγαθά και περισσότερη αγάπη
Τι είναι αυτό που πραγματικά, πραγματικά, θέλω;
Παίξε με τα χαρτιά που σου μοιράζουν
Ξεκίνα όπου κι αν βρίσκεσαι
Δίνε χωρίς όρια, δίνε χωρίς προσδοκίες
Περίμενε ένα θαύμα

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Να καθαρίσει η πόλη από την προεκλογική προπαγάνδα!

Της Γιώτας Δημητρίου Δημοσιογράφος,  Αρχισυντάκτρια SkalaTimes  Αντιλαμβάνομαι ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και οι δημοσκοπήσεις έχουν κινητοποιήσει στο κόκκινο κάποιους υποψήφιους με χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις για το βιβλίο του Ανδρέα Νικολαϊδη ή έστω να αναθεωρήσει τη στάση του

Της Γιώτας Δημητρίου Το βιβλίο του ταλαντούχου συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιού Ανδρεά Νικολαϊδη, με τίτλο  «Η νήσος του Χαλκουντάν, μια κωμικοτραγική ιστορία», είναι ένα από

Συνέντευξη Ιάσωνα Ιασωνίδη: «Ζητούμε τη στήριξή σας για να συνεχίσουμε τον δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας και της προόδου, την οποία εμείς έχουμε ξεκινήσει εδώ και 7 χρόνια»

Ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας Ιάσωνας Ιασωνίδης επαναδιεκδικεί τη θέση του στο νέο πλέον Δήμοτης Λάρνακας που περνά μέσα από τη μεταρρύθμιση και ενώνεται με Λιβάδια και

error: Content is protected !!