Ένα Κλικ με το Μελάνι “Η Φθινοπωρινή Λίστα”

Γράφει η Μαλβίνα Ιωάννου

Exεις ετοιμάσει την λίστα με τα MUST του Φθινοπώρου; Όχι, δεν μιλάω για τις τάσεις της μόδας (αν αυτές θες, λάθος στήλη διαβάζεις). Αν δεν  ετοίμασες λοιπόν την Φθινοπωρινή σου λίστα, διάβασε την πιο κάτω. Δώρο από εμένα σε σένα. Αν την τηρήσεις μόνο καλό θα κάνεις, καλό στην ψυχούλα σου και στον εαυτούλη σου.

Όμορφο Φθινόπωρο, λοιπόν,  να ‘χουμε….Με υγεία, ζωή και ειρήνη. Με τα τόσα που συμβαίνουν στον κόσμο, να ξέρεις, πως αυτά (υγεία, ζωή, ειρήνη) είναι πολυτιμότατα αγαθά.

Η Φθινοπωρινή Λίστα των must :

– Να διαβάσεις το βιβλίο το Λέο Μπουσκάλια (all time classic) “Η Αγάπη”.
– Να επισκεφτείς το Bibliocosmos (βιβλιοπωλείο στη Λάρνακα) του δικού μας Αλέξη Δημητρίου, (στήλη στο Skala Times: “Book For Thought”), για να εμπλουτίσεις την βιβλιοθήκη και το μυαλό σου.
– Αν είσαι χριστιανός Ορθόδοξος να μάθεις τις δέκα εντολές.
– Να γραφτείς σε ένα γυμναστήριο, ή να καθιερώσεις 3 φορές τη βδομάδα να πηγαίνεις περπάτημα.(Το περπάτημα είναι και αγχολυτικό και επίσης περπατώντας μπορείς να σκαρφιστείς τις πιο έξυπνες και καλές ιδέες).
– Να ασχοληθείς με ένα σπορ-παιχνίδι (τένις, καλαθόσφαιρα, ποδόσφαιρο).
– Να γραφτείς στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο ή στα Επιμορφωτικά (που είναι και τα δυο πολύ φτηνά) για να μάθεις κάτι καινούριο. Να μορφωθείς βρε. Δεν βλάπτει, μόνο ωφελεί.
– Να ακούς, να ακούς και να ακούς. Μάθε να ακούς ακόμα και αν πρόκειται για πράγματα με τα οποία διαφωνείς. Όποιος ακούει κάτι μαθαίνει.

– Μάθε να ασχολείσαι με ιδέες κι όχι με ανθρώπους, μάθε να μιλάς για ιδέες κι όχι για πλάσματα, μάθε να αποφεύγεις τα κουτσομπολιά. Κοίτα τα δικά σου, άσε τους άλλους.
– Μάθε να κατανοείς. Μην κρίνεις. Κριτής είναι μόνο ο Θεός. (Σου ‘χω νέα: ΔΕΝ είσαι Θεός).

– Αφιέρωνε περισσότερο χρόνο στους ανθρώπους που αγαπάς.
– Επένδυε στους καλούς κι αληθινούς σου φίλους.
– Να περνάς ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σου.
– Μη θεωρείς τον εαυτό σου υπεράνω, όσα κι αν έχεις καταφέρει στη ζωή σου. Οι πραγματικά σπουδαίοι είναι και οι πιο απλοί.
–  Αυτό το Φθινόπωρο μάθε να αγαπάς. Να αγαπάς Τον Θεό, τον διπλανό σου, τη ζωή, τα πάντα. Αγάπα. Αγάπα.Αγάπα.

Υ.Γ Αγάπα γιατί αλλιώς χανόμαστε! Αγάπα βρε! Καλό Φθινόπωρο!

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης στη Μπράγκα της Πορτογαλίας, με αναφορές στο Παλαιστινιακό και Κυπριακό

Μέσα από ανάρτηση του ο Βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασιουρτίδης αναφέρθηκε στην συμμετοχή του στις εργασίες της 18ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της

error: Content is protected !!